BUÜ’lü öğrencilere “Hedef Sıfır” anlatıldı

BUÜ’lü öğrencilere “Hedef Sıfır” anlatıldı

GÜNDEM 12.01.2024 13:13:56 0
BUÜ’lü öğrencilere “Hedef Sıfır” anlatıldı
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü, bu alanda eğitim gören öğrencilerin mesleki gelişimi ve bilgi seviyelerini artırmaya yönelik özel bir programa ev sahipliği yaptı.
Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü (ISSA) İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı Prof. Karl-Heinz Noetel ağırlandı. Prof. Noetel’in “Vision Zero (Hedef Sıfır)” konulu iş sağlığı ve güvenliği programına dair açıklamalarda bulunduğu organizasyona Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Prof. Dr. Muhammet Fatih Bilal Alodalı, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, BUÜ İSG Koordinatörü Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, akademisyenler ve kurum yöneticileri katıldı. BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’nda eğitim gören öğrenciler de programa yoğun ilgi gösterdi.

İSG’de temel şart: Kişisel bilincin artırılması
Etkinlikte konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Prof. Dr. Muhammet Fatih Bilal Alodalı, görevde 6 ayı geride bıraktığına işaret etti. Dünyadaki iş sağlığı ve güvenliği kanunu seviyesinde mevzuat açısından Türkiye’nin yeterliliği bulunduğunu vurgulayan Genel Müdür Prof. Dr. Alodalı, “2025 yılından itibaren tüm çalışanlar bu kanuna tabi olacak. Özel sektör veya kamu sektörü ayırt etmeksizin bu zorunluluğu uygulayacağız. Ancak tabi, sadece mevzuat yeterli olmuyor. Bunu bilinçli hale getirmemiz gerekiyor. Anaokuluna giden çocuklarımızdan başlamak üzere üniversite düzeyinde de tüm öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuyu bir kültür haline getirmek istiyoruz. Eğer bunu içselleştirebilirsek sıkıntılarımızı büyük oranda çözmüş olacağız. Mevcut rakamlar maalesef yüksek ve bunu düşürmek hepimizin elinde. Hep birlikte, bilinçlenerek sorunlarımızın üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

Etkinlikler aralıksız devam ediyor
BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim ise öğrencilerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu vurguladı. Kurumda yürütülen çalışmalara dair bilgi paylaşımında bulunan İsmail Gerim, “İş hayatında pek çok konu önem taşıyor. Ancak liderlik konusu tüm bunların başında geliyor. Özellikle Bursa gibi vizyonu yüksek bir şehirde bu özellik çok daha büyük bir önem taşıyor. Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ olarak kültürel, sosyal ve iş hayatının geliştirilebilmesi adına birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz Uluslararası İSG Konferansı da bu programlardan birisidir. Etkinlikte Vision Zero konusunu ele aldık. Uzman konuklarımız bu başlıkta bizlere önemli konuşmalar yaptı. Bugün de Bursa Uludağ Üniversitesi’nde öğrencilerimizle bir araya geldik. Programı düzenleyen herkese teşekkür ediyor, etkinliğe ilgi gösteren tüm öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

İş sağlığı ve güvenliğine bursa öncülük edecek
BUÜ İSG Koordinatörü Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz de final haftasında olmasına rağmen programa büyük bir ilgi gösteren öğrencilere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bursa’da düzenlenen Vision Zero konferansına katılan ISSA İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı Prof. Karl-Heinz Noetel’i öğrencilerle bir araya getirmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, “Hocamız bizi kırmayarak etkinliğimize katılmayı kabul etti. Bugün bizlere Vision Zero çerçevesinde güvenli bir iş sağlığı ve güvenliği çalışmasının nasıl yürütülebileceğine dair bilgiler verecek. Aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Muhammet Fatih Bilal Alodalı hocamız da bugün aramızda yer alıyor. BUSKİ Genel Müdür Yardımcımız Sayın İsmail Gerim ve tüm katılımcılara da programımıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Türkiye’de hedefimiz sıfır iş kazasıdır. Ülkemizde de iş sağlığı ve güvenliğine yön verecek şehirlerin başında Bursa gelmektedir. Bu anlamda da üniversite olarak son derece kıymetli projelere imza attığımızı söylemek istiyorum. Etkinliğimizin faydalı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
ISSA İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı Prof. Karl-Heinz Noetel’in Vision Zero başlıklı gerçekleştirdiği program, teşekkür belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

Yükleniyor