BÜYÜK BULUŞMAYA BÜYÜK KATILIM

YİHMED´in düzenlediği ?Büyük Buluşma Bayramlaşma ve Mezunlar günü? programına çok sayıda davetli katıldı.

GÜNDEM 19.06.2018 15:41:56 0
/kanal16haber.com/2018-6/19/171557538b.mp4
BÜYÜK BULUŞMAYA BÜYÜK KATILIM

YENİŞEHİR İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ ?BÜYÜK BULUŞMA BAYRAMLAŞMA VE MEZUNLAR GÜNÜ? PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ.. ÜNLÜ SANATÇI UĞUR IŞILAK´IN DA KATILDIĞI PROGRAMA BÜYÜK KATILIM VARDI?

Yenişehir´de Yenişehir İmam Hatipliler Derneği  tarafından Yenişehir Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen ?Büyük Buluşma Bayramlaşma ve Mezunlar günü? programına çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Kaymakam Suat Seyitoğlu, MHP Milletvekili adayı Celal Çekil, MHP İlçe başkanı Arif Eren, YİHMED Başkanı Alper Atar, sivil toplum örgütleri başkanları, oda başkanları, muhtarlar, İmam hatip lisesi mezunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal marşı ve kuranı kerim okunması ile başlayan programda Yenişehir Osmanlı Mehteranı konuklara unutulmaz dakikalar yaşattı.

YİHMED´in düzenlediği programda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ?Ortaokula başladığımızda İmam Hatip ilçemizde yoktu. Tabakhane Mahallesinde başlangıç yapmış olan İmam Hatibimiz şuan bulunduğumuz mekanda eski bir binasıyla yıllarca bu ilçenin evlatlarının yetişmesinde öncülük etti. Fakat yine bu okuldan mezun olan Yusuf Ateş kardeşimizin bu kompleksi, bu üniteyi buraya koymakla geleceğe bir yatırım yaptığı gerçektir. Bu okuldan mezun olmuş tüm arkadaşlarımızın böyle birlik ve beraberlik içerisinde burada olmaları, gelecekte de bu birlikteliklerinin devam etmelerinin bir nişanesidir. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, hiçbir güç, hiçbir kuvvet bizi gelecek ile ilgili hiçbir şeyden alıkoyamayacaktır. Bayrağımızı gökten asla indiremeyeceklerdir, birliğimizi asla bozamayacaklardır? dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,? İmam hatip mezunuyum. Aynı zaman da İHMEDİN kurucu üyelerindenim. İnsanoğlu çok kolay unutuyor bazı şeyleri, bu yıllara çok kolay gelinmedi. 28 Şubat 1997 tarihini benim yaşıtlarım çok iyi hatırlıyordur. Ali Kalkancı ve Fadime Şahin diye meczup, ne olduğu belli olmayan bir zavallıyı çıkardılar ve bu toplumun önüne koydular, arkasından da bir sürü kararlar aldılar. O dönemde kararları askeriye alıyordu. Bin yıl sürecek dedikleri kararları aldılar. İmam Hatiplerle ilgili yasaklar geldi, Kur´an-ı Kerim´i öğrenme yaşı yukarılara taşındı. Bu milletin değerlerinden bu milleti kopartmak için bir sürü kararların altına imza attılar. Biliyorum ki o gün bir çok İmam Hatip Lisesi öğrenci olmamasından dolayı kapanmak zorunda kaldı. Köyleri gezip öğrenci bulmaya çalışıyorduk? diye konuştu.

Aktaş, ?Kimse çocuklarını İmam Hatip Liselerine göndermek istemiyordu. Katsayı problemi vardı, hesapta meslek liseleriyle alakalıydı bu ama asıl hedef İmam hatiplerdi. Bin yıl sürecek dedikleri problemler ortadan kalktı. Recep Tayyip Erdoğan yaptığı uygulamalarla Allahın izniyle bu problemleri ortadan kaldırdı. Bu saatten sonra bize düşen kaliteyi ve standartları yükseltmektir? dedi.

Büyük Buluşma Bayramlaşma ve Mezunlar gününde sahne alan sevilen sanatçı Uğur ışılak vatandaşlara bir araya geldi.


İnegöl'de gaziler ve şehit aileleri iftar sofrasında buluştu

Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Yükleniyor