?BÜYÜKŞEHİR OLMASA MUDANYA NEFES ALAMAZ?

Fotoğraflı Haber

GÜNDEM 30.10.2015 13:03:31 0
?BÜYÜKŞEHİR OLMASA MUDANYA NEFES ALAMAZ?

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 1,5 yıl içinde Mudanya´da 10 milyon TL´lik yol ve da 30 milyon TL´lik altyapı yatırımı yapıldığını, bu hizmetlerin 6 milyon TL yatırım bütçesi bulunan ilçe belediyesi kaynaklarıyla hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Mudanya sahilinin kirlilikten arınması için kolektörler ve arıtma tesisleriyle yaklaşık 100 milyon TL´lik yatırım yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, ?İlçe belediyesiyle 45-50 yılda yapılabilecek işleri 1 yılda yapıyoruz. Büyükşehir olması Mudanya nefes bile alamaz? dedi. 
Bursa´yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, ilçelerde de altyapıdan ulaşıma, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli yatırımlar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Sosyal Tesisleri´nde Mudanyalı muhtarlarla buluştu. AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu´nun da katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi´nin son 1,5 yıl içinde Mudanya´ya yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, sahil düzenlemeden ilçe merkezine ve köylerde kırsal kalkınmaya kadar her alanda yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını vurguladı.
?MUDANYA NEFES ALAMAZ?
Bursa´nın sahile açılan kapısı olan Mudanya´yı bir dünya kenti haline getirmek amacıyla yoğun bir çalışma içinde olduklarının altınızı çizen Başkan Altepe, sadece son 1,5 yılda Mudanya´ya yapılan yol yatırımlarının 10 milyon TL´yi aştığını söyledi. Özel İdare´nin kapanmadan önce 17 ilçe yolları için yaptığı yatırımın 7 milyon TL olduğunu dile getiren Başkan Altepe, ?İlçe başına 500 bin TL ancak düşüyor. Büyükşehir olarak biz sadece Mudanya´ya 10 milyon TL harcadık. Bunun yanında BUSKİ olarak 30 milyon TL´lik altyapı yatırımı yapıldı. Düne kadar Bademli tepelerinde 180 metreyi aşan yerlerde içmeye su yoktu. Kanalizasyon yoktu. En gözde semt olmasına rağmen kuyu suyu içiliyordu. Kanalizasyonlar fosseptiklerde toplanıyordu. Şimdi bütün Mudanya Doğancı Barajı´nın suyunu içiyor. Mudanya´da denizin, sahilin temizliği için kolektörler ve arıtma tesisleriyle 100 milyonluk yatırım devam ediyor. Bu yatırımlar ilçe belediyesi kaynaklarıyla 45-50 yıl geçse yapılamaz. Ancak bunları biz 1,5 yıl içinde yaptık. Büyükşehir Belediyesi olmasa Mudanya nefes bile alamaz. Mudanya Belediyesi´nin yıllık 6 milyon TL yatırım bütçesi ile bunların hangi biri yapılabilir? diye konuştu.
?KURU KABADAYILIKLA OLMAZ?
Bursa´nın bir sahil kenti olduğunun Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil edildiğini dile getiren Başkan Altepe, Bursa´nın tüm sahil haritalarını hazırladıklarını ve sahil şehirleri strateji planına Bursa´yı da soktuklarını belirtti. Tüm sahilin nakış gibi işleneceğini ifade eden Başkan Altepe, ?Geçtiğimiz günlerde BUSKİ´nin hizmet binasını açtık. Yine burada 112 Acil servis binamızı açtık. Altıntaş´a spor sahası açtık ve belediye binası gibi modern bir köy konağının temelini attık. Zeytin Hali, yüzme havuzu, itfaiye binası, Mütareke evi, Hasan bey Hamamı, Tahir Ağa Hamamı.. yapılanlar ortada. Şimdi diyorlar ki, ?bunları biz de yapardık´. Sen önce gözünün önündeki harabe halindeki binaları yapsaydın. Bu iş hizmet işi. Kuru kuru siyasetle olmuyor. Bu iş bütçe işi. Biz kendimize yakışanı yapıyoruz. Mudanya Belediyesi çöp arabası istiyor, alıp veriyoruz. Kimseyle hesaplaşmaya gelmedik. Biz hizmet etmeye geldik. Belediye Başkanının görevi proje yapmak, hizmet üretmek. Kuru kuru kabadayılık yapmak değil. Bizi neden Mudanya´ya bu kadar yatırım yapıyorsunuz diye eleştiriyorlar. Biz de diyoruz ki, Mudanya bizim İstanbul´a açılan kapımız, sahilimiz. Burası Bursa´nın vitrini olmalı. Tabii ki bu yatırımları yapacağız? dedi.
AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya da hizmet üretmede istikrar ortamının önemine vurgu yaparak, ilçeye yaptığı yatırımlar sebebiyle Başkan Altepe´ye teşekkür etti.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor