Büyükşehir'den turizme katkı

Bursa’da yerel ekonominin güçlenmesi adına da önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, turizm sektöründe de istihdama katkı sağlayacak adımlar atıyor.

BURSA HABER 28.11.2023 09:47:00 0
Büyükşehir

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği, BUSMEK ve BİKO iş birliğinde turizm sektörüne yönelik iş garantili ön büro personeli, servis personeli ve kat hizmetleri personeli yetiştirilecek.

Halen 13 ilçedeki 25 farklı mekânda 541 farklı branşta yılda yaklaşık 20 bin kursiyerin eğitim aldığı dev bir kuruma dönüşen BUSMEK, istihdam garantili kurslarla da bireyleri iş yaşamına kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği, BUSMEK ve BİKO iş birliği ile iş garantili ön büro personeli, servis personeli ve kat hizmetleri personeli kursları düzenleniyor. Otelcilik sektöründe ihtiyaç duyulan ön büro personeli, servis personeli, kat hizmetleri personeli alanlarındaki, iş garantili teorik eğitimler Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezi’nde, uygulama eğitimleri ise anlaşmalı otellerde gerçekleştirilecek. Ön büro personeli için 14, kat hizmetleri personeli için de 10 kesin kayıt yapılırken, ön büro personeli eğitimlerine 30 Kasım’da başlanacak.

 

İstihdam odaklı eğitim

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği Başkanı Buğra Artıç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Turizm sektörüne yönelik açılan istihdam garantili kursların ele alındığı görüşmede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa, sanayi ve tarım şehri olduğu kadar aynı zamanda bir turizm şehridir. Turizmde de kalifiye elemanın yetişmesi önemli ve kıymetli. Yeni açılan destinasyonlarda bu personellerin istihdam edilmesi önemli. Biz BUSMEK ve istihdama odaklanan BİKO aracılığıyla gençlerimizin yeni iş sahalarına yönelmelerini arzu ediyoruz. İstihdam odaklı eğitimlerimize ihtiyaç duyulan alanlarda kalifiye eleman yetiştirmek için kurslar düzenliyor ve iş arayanlarla işverenleri de buluşturmaya çalışıyoruz. BUSMEK, BİKO ve GÜMTOB işbirliğinde açtığımız kurslarla da turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirmiş olacağız. Turizmle alakalı katıldığımız fuarlarla, yaptığımız ikili görüşme ve tanıtım faaliyetleriyle bu standardın Bursa’da yükselmesini arzu ediyoruz. Uludağ, deniz, tarihi mekanlar gibi önemli avantajlarımız var. Tabi bunu da ilgili personelle desteklemek işin önemli kısmı. İlgili arkadaşların bizimle irtibata geçmelerini belirtiyor, GÜMTOB’a da böyle bir projede paydaşlığı için çok teşekkür ediyorum. Bursa’mız ve gençlerimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Ciddi açık vardı

Turizm sektöründe özellikle pandemi sonrası istihdam konusunda çok ciddi açık oluştuğunu dile getiren GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç ise bu konunun sadece Bursa nezdinde değil Türkiye çapında bir sıkıntı olduğunu kaydetti. Bu nedenle BUSMEK ve BİKO ile beraber bir proje ürettiklerini dile getiren Artıç, “Bu proje neticesinde de özellikle servis hizmetleri, kat hizmetleri ve ön büro departmanlarında sınıflar açtık. 23 Ekim tarihi itibariyle başvurular alındı. BUSMEK veri tabanı kullanılarak gelen talepler doğrultusunda mülakatlarımız yapıldı. 30 Kasım tarihinde de ilk eğitimlerimize başlayacağız. Amacımız sektörümüzdeki istihdam sorununa çözüm üretmek. Projedeki ortaklıklarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, BUSMEK ve BİKO yetkililerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.


İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor