ÇANAKKALE´DE 20 SUBAY VE 467 ASKERİ ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

KARA HARP OKULU ÖĞRENCİLERİ VE 20 SUBAY DARBE GİRİŞİMİNE DESTEK VERMEYE GİDERKEN GÖZALTINA ALINDI

GÜNDEM 16.07.2016 14:45:56 0
ÇANAKKALE´DE 20 SUBAY VE 467 ASKERİ ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

 

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu´nun sıkı yönetim komutanı olarak belirlendiğini ifade eden Vali Hamza Erkal, "Bu darbeci Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları içerisinden olan terör örgütü mensuplarının yayınladıkları listede, bizimle burada Boğaz Komutanlığında görev yapmakta olan bir Tuğamiralimiz listede sıkıyönetim komutanı olarak belirlenmiş. Dolayısıyla da onun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız bugün onunla ilgili gözaltı işlemi uygulamıştır´ dedi.

Çanakkale´nin Gelibolu ilçesinde Kara Harp Okulu öğrencileri ve 20 subayın İstanbul´daki darbe girişimine destek vermeye giderken gözaltına alındıklarını belirten Erkal, "Biliyorsunuz, dün Gelibolu ilçemizde Kara Harp Okulu öğrencilerinin, 467 öğrenci, 20 subay ve şoförlerle beraber emir aldıkları için İstanbul´a dönüş yapmak ve oradaki bu darbecilere katılmak üzere harekete geçmeleri dolayısıyla onların hepsine gözaltı işlemi uyguladık" diye konuştu.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişimine yönelik açıklamalarda bulundu. Erkal, makamında yaptığı açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihi itibari ile Türkiye Cumhuriyeti´nin meşru hükümetini devirmek maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden bir grup terör örgütü mensubunun darbe girişiminde bulunması neticesinde dün bütün halkımız milli iradeye sahip çıkarak, karşı bir duruş sergilemiş ve sabaha karşı yönetim tekrar ele alınarak Türkiye Cumhuriyeti´nin meşru hükümeti tekrar görevine başlamış ve bu darbeyi yapmaya kalkışan terör örgütü mensuplarının yüzde 90´ı ele geçirilmiş durumdadır. Dünden itibaren Çanakkalemiz´de de milli iradeye sahip çıkmak, kendi meşru hükümetine, devletine ve vatanına sahip çıkmak adına bütün halkımız meydanlara döküldü ve meydanlarda bütün Türkiye´ye sesini duyurdu. Bu milletimizin demokrasiyi özümsediği, kendi meşru hükümetine karşı kalkacak herhangi bir kalkışmayı da bertaraf etmeyi, kendi canıyla dahi olsa o meydanlarda gösterme iradesini ortaya koymuş ve özellikle de Çanakkale´de bizim şehitlerimize yakışır şekilde vatanına sahip çıkmıştır. Malumunuz olduğu üzere, bu darbeci Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları içerisinden olan terör örgütü mensuplarının yayınladıkları listede, bizimle burada Boğaz Komutanlığında görev yapmakta olan bir Tuğamiralimiz listede sıkıyönetim komutanı olarak belirlenmiş. Dolayısıyla da onun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız bugün onunla ilgili gözaltı işlemi uygulamıştır. Ve şuan gözaltındadır. Evinde, konutunda ve makamında aramalar yapılacak. Akabinde de onunla ilgili yasal işlemler yapılacaktır. Özellikle de halkımızın, Çanakkalelilerin kendi hükümetlerine sahip çıkmaları ve bu iradeyi açık bir şekilde sabaha kadar o meydanlarda durarak göstermeleri dolayısıyla ben hepsine teşekkür ediyorum. Tam bir Çanakkale evladına yakışır, tavır içerisinde olmaları dolayısıyla da mutluluk duyuyorum" dedi.

Çanakkale´den darbe teşebbüsü işlemine şuana kadar kimsenin katılmadığının da altını çizen Erkal, "Ancak, tabi ki istihbarat birimlerinin elde edeceği bilgiler çerçevesinde bunlar genişleyebilir. Bir de Gelibolu İlçemizde biliyorsunuz dün, Kara Harp Okulu öğrencilerinin, 467 öğrenci, 20 subay ve şoförlerle beraber emir aldıkları için İstanbul´a dönüş yapmak ve oradaki bu darbecilere katılmak üzere harekete geçmeleri dolayısıyla dün biz onların hepsine gözaltı işlemi uyguladık. Şuan onlarla ilgili de Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı işlem yapmaktadır" şeklinde konuştu. 


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor