ÇAVUŞOĞLU´NDAN TRUMP´IN SKANDAL SÖZLERİNE YANIT

?Stratejik ortaklar Twitter, sosyal medya üzerinden konuşmaz!?

SİYASET 14.01.2019 17:17:17 0
ÇAVUŞOĞLU´NDAN TRUMP´IN SKANDAL SÖZLERİNE YANIT

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile ortak basın toplantısı düzenliyor. Çavuşoğlu konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump´a, "Stratejik ortaklar Twitter, sosyal medya üzerinden konuşmaz" dedi.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

Bir daha Türkiye´de darbe olmasın ve terör tehdidine karşı ülkemizi korumak için tedbir aldık. Ve demokrasiyi savunan herkesten destek bekliyoruz. AB ülkeleri de dahil yeterince destek vermedik diyorlar. PKK´nın YPG´nin ve FETÖ´nün kara propagandası yüzünden halen yanlış bilgiler içinde farklı yorumlar geliyor. Bugün, Adalet Bakanlığımızdan randevu da alırız, gerçek bilgileri rakamlarıyla beraber öğrenebilirsiniz dedik.

Bugün teröre karşı Fransa, Belçika ve terörden etkilenen ülkelerin yasa değişiklikleri, yine OHAL gibi aldığı tedbirlere karşı diğer Lüksemburg dahil ´dayanışma´ adı altında, ses çıkartmaması ve destek vermesi; Türkiye´ye gelirken bile tereddüt eden ülkelerin Türkiye´ye ders vermeye çalışmasını ülke ve millet olarak kabul edemeyiz. Burada samimiyet bekliyoruz. Bunları reddettiğimizi söylemek isteriz.

Suriye´de tek taraflı müdahaleye karşıyız diyorsunuz. O zaman gelin birlikte mücadele edelim.

Karşımızdaki terör örgütüyle ikili anlaşmaya göre mi hareket edeceğiz?

Siz diyorsunuz ki "Suriye´nin bağımsızlığını istiyoruz" Fakat bu terör örgütü şu anda Suriye topraklarının yüzde 33´ünü, neredeyse üçte birini işgal ediyor. Bölmek için. Ona karşı niye ses çıkaramıyorsunuz? DEAŞ´a karşı olduğunuzu söylüyorsunuz da diğerlerine karşı olduğunu söylemiyorsunuz. Bu da Avrupalıların güvenilirliğini zedeliyor.

TRUMP´IN AÇIKLAMALARI

Stratejik ortaklar Twitter, sosyal medya üzerinden konuşmaz. Sayın Trump cumhurbaşkanımızı iki defa arayarak Suriye´den çekilmek istediklerini söylediler. Daha iki gün önce Pompeo ile görüştük. Bolton ziyareti ortada. Bize verilen belgeye karşı bizim de cevabımızı ABD´ye gönderiyoruz.

30 km gibi bir güvenli bölgenin, bununla ilgili ABD´den bir teklif gelmedi ama bu ABD´nin de fikri değil. Bu sayın Cumhurbaşkanımızın tüm Avrupalılara teklifidir, Ruslar da dahil. Her görüşmede gündeme getirdik. Obama yönetimi bunu gerçekçi bulmuyordu. Bahanelerle bu fikrimizi desteklemediler. Şimdi Türkiye´nin kararlılığını gördükten sonra bu fikri ortaya attılar.

Bizim derdimiz nedir? Suriye´yi bölmek isteyen terör örgütü var. biz bu terör örgütünü hedef alıyoruz. Özellikle cumhurbaşkanımızın defalarca Trump´a, Kürtlerle, YPG hatta SDG... Biz Kürtlerin düşmanı değiliz, Kürtleri en çok savunan ülke biz olmuşuzdur. Kürt kardeşlerimizin haklarını her zaman savunmaya devam edeceğiz.

Trump´ın içinde bulunduğu zorluğu biliyoruz. Üzerinde baskı var. Güvenlikle ilgili birimleri ABD´nin çekilmemesi için baskı yapıyor. Son tweeetin iç politika konusu olduğunu biliyoruz. Müttefikler Twitter, sosyal medya üzerinden görüşmez. Kullandığı tehdit diline gelince, biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı ve pabuç bırakmayacağımızı defalarca söyledik, geçmişte de söyledik. Türkiye´yi ekonomik olarak tehdit ederek bir yere varılamaz.

Biz ne olursa olsun, zorluklar ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti olarak bertaraf etmek için ne gerekiyorsa onu yaparız. Bir tarafta ekonomik zorluklar, diğer taraftan terör tehdidi. Bu millet der ki, ben aç kalırım, Çanakkale´de Kurtuluş Savaşı´nda olduğum gibi boyun eğmem der ve bu millet devlet olarak ne gerekiyorsa biz onu yaparız. Baskı altında Trump´ın açıklamalarını ve kullandığı dili doğru bulmuyoruz.


Arnavutköy’de iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada

Vali Ekici turizmcilerle bir araya geldi

Kırklareli’nde araç dereye devrildi: 2 yaralı

Kadın girişimcilere bu kurslarda kapı açık

Ergin Ataman’ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti

Çatalca’da eşini öldüren zanlı suç makinesi çıktı

Oyuncu Barış Arduç, Kiğılı için kamera karşına geçti

Tekirdağ’da 11 kişi uyuşturucudan yakalandı

Beşiktaş’ın konuğu MKE Ankaragücü

İş Bankası’ndan ticari müşterilerine kolay nakit akışı yönetme imkanı

Hanımeli pazarında Başkan Mesut Akbıyık büyük ilgi

Yalova’da hapis cezası nedeniyle aranan zanlı yakalandı

Kredi kartı Bonus 24’üncü yaşını 18 milyon kullanıcısıyla kutluyor

Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de

’Anı olarak kalsın’ diye kaydettikleri uyuşturucu ortamları sosyal medyaya sızdı

TRSM hastaları hünerlerini sergiledi

En ’özel’ doğum günü

İstanbul’da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi

Tartışmada seyir halindeki araçtan atlayan sürücü yaralandı

Real Madrid, Manchester City’yi penaltılarda devirerek yarı finale çıktı

Edirne’de asayiş uygulaması

Tartıştığı kişiyi bıçakladı

Sarıyer’de bıçaklanarak yol kenarına atılan taksicinin cenazesi Adli Tıp Kurumundan alındı

İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

İstanbul’da taksicilerin güvenlik isyanı: Öldürülen meslektaşları için toplandılar

Maltepe’de korkutan iş yeri yangını: Restoran alev alev yandı

Lokantada yangın

“Blockchain tabanı ile birlikte yapay zekaya önem veren firmalar bayrağı önde tutacak”

Bulaşık makinesi yangın çıkardı

Beylikdüzü’nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında

Yükleniyor