Çilek Mobilya’dan depremzedelere 4 bin kişilik “Konteyner Kent”

Sektörde lider kuruluş çilek mobilya Kahramanmaraş merkezi büyük yıkım sonrası bölgeye depremzedeler için 4 bin kişilik konteyner kent desteği sağlayacağını açıkladı.

BURSA HABER 15.02.2023 14:45:00 0
Çilek Mobilya’dan depremzedelere 4 bin kişilik “Konteyner Kent”

Çilek Holding CEO’su Muzaffer Çilek : “İlk aşamada AFAD ile organize olarak ilçe ve köylere Çilek Vakfı gıda ürünlerini ulaştırdık"

Konuya dair önemli açıklamalarda bulunan Çilek Holding CEO'su Muzaffer Çilek "Gün birlik günüdür, inşallah hep birlikte bunun altından da kalkacağız" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler tüm Türkiye'yi yasa boğarken depremzedelerin acil barınma sorununu çözmek için harekete geçen Çilek Mobilya, bölgeye kon- teyner kent kuruyor. Çilek Konteyner Kent için geçen hafta çalışmalara başlayan ve 3 vardiya ile üretim yapan Çilek Mobilya, AFAD’ın yönlendirdiği Hatay’a 40 gün içinde 1.000 konteyner göndere- cek. Her 10 günde bir partiler halinde sevk edilecek Çilek konteyner evlerinde 4 kişilik bir aile barınabilecek. Konteynerlerde ranza ve eşya dolapları, yatak, yorgan, halı ve perde bulunacak.

Yaraları sarabilmek için ilk andan itibaren 4 ayrı kurtarma ekibinin yanı sıra Çilek Vakfı’nın gıda yardım araçlarıyla da depremzedelerin yanında olan Çilek Mobilya, şimdi de 1.000 konteynerden oluşan, 4 bin kişinin yaşayabileceği bir konteyner kent kuruyor. Çilek Holding CEO’su Muzaffer Çilek, konteyner kent hazırlıkları ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk olarak, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Muzaffer Çilek, “Cumhuriyet tarihinin en ağır ve acı felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Çok üzgünüz. Milletimizin başı sağ olsun. Aklımız fikrimiz kurtarma çalışmalarında. Zamana karşı yarış sürerken inşallah iyi haberler gelmeye devam eder, dualarımız onlarla” dedi.

Hayatını kaybedenlerin haberlerini aldıkları ilk andan itibaren tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Muzaffer Çilek, “İlk aşamada AFAD ile organize olarak ilçe ve köylere Çilek Vakfı gıda ürünlerini ulaştırdık. İlave olarak; toplam 16 kişiden oluşan 4 ayrı kurtarma ekibimizle de sahadaki profesyonel ekiplerle koordineli olarak kurtarma çalışmalarına destek verdik” diye konuştu. “Gün birlik günüdür, inşallah hep birlikte bunun altından da kalkacağız. Tek yürek olup yaralarımızı hep birlikte saracağız” diyen Muzaffer Çilek, binaların yıkılması, hasar görmesi ve ağır kış şartları nedeniyle barınma sorununun acil ihtiyaç olarak öne çıktığına vurgu yaparak, “Depremzedeler evlerine giremiyor. Kalıcı konutlar yapılana kadar barınma sorununu çözebilmek içim konteyner kentler kurulması gündeme geldi. Biz de Çilek Mobilya olarak; bölgeye 1.000 adet konteynerden oluşan Çilek Konteyner Kenti kurmaya karar verdik. Kon- teyner kent, AFAD’ın yönlendirmesiyle Hatay ve civarında kurulacak” şeklinde konuştu.

Çilek: 10 günde bir bölgeye sevkedeceğiz

“Asrın felaketinde şu anda en acil ihtiyacın barınma olduğu görülüyor. Depremden hemen sonra bu konudaki çalışmalarımızı başlattık. Konteyner üretimi için özel malzeme tedariğini sağladık ve 4 bin kişinin barınabileceği konteynerlerin üretimi başladı. Ağır kış şartları nedeniyle 1.000 adet konteyneri hızla ve partiler halinde her 10 günde bir bölgeye sevkedeceğiz. Konteynerler 3 vardiya ile gece gündüz üretiliyor. İnşallah kırk güne kadar hepsi yerlerine ulaşmış olacaklar. Konteynerler uygun görülen alan veya alanlara yerleştirilecek. Çilek Konteyner Evlerinde 4 kişilik bir aile barınabilecek. Konteyner evlerinde ranza, eşya dolapları, yatak, yorgan, halı ve perde de olacak” dedi.


Üniversite öğrencilerinden çadırlı Filistin eylemi

Bursaspor deplasmanda mağlup

Esenler’de "Yedi Bela Hüsnü" isimli bir kedi, kimseye geçit vermiyor

Dr. Ender Saraç’ın oğluna ‘cinsel istismar’ suçundan yargılanmasına devam edildi

Yurtdışına kaçmaya çalışan 20 kaçak göçmen sınır hattında yakalandı

1 Mayıs'ta Bursa'da raylı ulaşım ücretsiz

Korhan Berzeg davasında son gelişme! Arama çalışmaları tamamlandı

1 Mayıs'ta Bursa'da trafik kısıtlamaları! Osmangazi ve Nilüfer'de bu yollar kapalı olacak!

Hakurk'ta hava harekatı: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!

Türk-İş Sendikası: Açlık ve yoksulluk sınırı nisan ayında yükseldi

Kredi kartı kısıtlamaları geliyor! TCMB'den flaş adımlar

1 Mayıs için demir bariyerlerle kapatılan Taksim Meydanı havadan görüntülendi

Bursa'da trafik canavarlarına geçit yok! 8 bin 61 sürücüye ceza kesildi

Bozdoğan-33 operasyonu: 1 Mayıs'ı provoke etmeye hazırlanan 58 kişi yakalandı!

Bursa Ziraat Odalarından üretim alanlarıyla ilgili açıklama

20 günlük kuzu, sahibinin peşinden ayrılmıyor: Bursa'dan sıcak dostluk hikayesi

Araç satışında "sazan sarmalı" yöntemi ile dolandırıcılık uyarısı

Edirne’de 3 düzensiz göçmen yakalandı

Bilecik, kira getirisi en yüksek şehirler arasına girdi

MEB'den özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza

Nilüfer’de emlak vergisi ödemelerinde kolaylık

Bahçeli'den İmamoğlu'na Hamas tepkisi

Simit fiyatlarına bakanlık onayı zorunlu hale geldi!

5 bin yıllık tedavi: Bu arılar şifa dağıtıyor

Birçok badire atlatan Osmanlı’nın 508 yıllık camisi, tarihe tanıklık ediyor

Bursa'da feci kaza: Tofaş Şahin sürücüsü hayatını kaybetti!

Alper Taban, İşçi Bayramı öncesi personelle kahvaltıda buluştu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için görüşmelere başlıyor

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde yeni bir dev: 30 yaşında timsah

Bursalı kızlar Türkiye Şampiyonu

Yükleniyor