CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AK PARTİ AYDIN 6. OLAĞAN İL KONGRESİNE KATILDI

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AK PARTİ AYDIN İL BAŞKANLIĞININ 6. OLAĞAN KONGRESİNE KATILDI

GÜNDEM 7.04.2018 20:09:01 0
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AK PARTİ AYDIN 6. OLAĞAN İL KONGRESİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: "Askerlerimizle sanatçılarımızın, sporcularımızın, medya mensuplarımızın verdikleri fotoğraf, CHP´nin başındaki zatı niyeyse fevkalade rahatsız etmiş, adeta zıvanadan çıkarmış. ´Bir ülkenin sanatçıları, savaşı değil barışı savunur´ diyor. Yani sanatçılarımızın yanlış safta yer aldığını ima ediyor. Aman Yarabbi. Bu zihniyete göre sanatçılarımız askerlerimizin değil teröristlerin yanında yer almalı."

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu´nda düzenlenen AK Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi´ndeki konuşmasına, "Arabamın samanı, martinimin dumanı, şu Aydın´ın içinde yoktur efemden yamanı." dizelerini okuyarak başladı.

Efeler diyarı, rahmetli Adnan Menderes´in yadigarı Aydın´ın tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki vatandaşlara selamlarını ileten Erdoğan, AK parti teşkilatlarında görev yapanlara şükranları sundu, ahirete irtihal etmiş olanlara Allah´tan rahmet diledi.

Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, "Aydın, 16 Nisan halk oylamasında maalesef yüzde 36´lık ´evet´ oranıyla beklediğimizin ve Türkiye ortalamasının çok altında kaldı. Halbuki Türkiye´de demokrasinin, milli iradenin, bağımsızlığın şehri olan Aydın´ın bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Biz, Aydın´ı bir milyon 100 bini bulan nüfusu, 670 mahallesi, incirinden zeytinine, pamuğundan sebzelerine kadar her çeşit ürünün yetiştiği bereketli topraklarıyla, turizmi, sanayisi ve ticaretiyle 2023 Türkiye´sinin lokomotif şehirlerinden biri olarak görüyoruz." diye konuştu.

"AYDIN´DA ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ"

Türkiye için neler yapıldığının, Aydın´a hangi hizmetlerin getirildiğinin en yakın şahidinin Aydınlılar olduğunu belirten Erdoğan, 16 Nisan halk oylaması sonucu Aydınlılara yeteri kadar kendilerini anlatamadıklarını gördüklerini söyledi. Bu kongreyle Aydın´da yeni bir döneme adım attıklarını vurgulayan Erdoğan, "Artık hep birlikte daha çok çalışacağız. Aydın´da çalmadık kapı bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, AK Parti´nin Aydın Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyelerini tek tek ayağa kaldırarak, "2019´a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?" sorusunu yöneltti.

"SİZİN GÖNLÜNÜZDE YAŞATTIĞINIZ CHP İLE İLİŞKİSİ KALMAMIŞTIR"

Salondaki coşkunun 2019´daki yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar sürdürülmesini isteyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aydın, 1919-1922 yılları arasında 40 aya yakın istiklal mücadelesi vermiş, düşman işgaline karşı 7´den 70´e topyekun kıyama geçmiş bir şehrimizdir. Daha sonra da Aydın yerli ve milli duruş sahibi bir şehir olarak hep demokrasinin, özgürlüklerin yanında yer almıştır. Şehrimizin, Gazi Mustafa Kemal´in hatırasına hürmeten olsa gerek, hala CHP´ye çok ciddi desteği olduğunu görüyoruz. Buradan tüm Aydınlılara sesleniyorum; sizin gönlünüzde yaşattığınız CHP ile şu anda muhalefet partisi sıfatını taşıyan CHP arasında hiçbir ilişki kalmamıştır. Gazi Mustafa Kemal´in CHP´si, bu ülkenin Kurtuluş Savaşı´na öncülük eden kadro tarafından kurulmuştur. Bugünkü CHP ise Türkiye´nin ikinci kurtuluş savaşı olarak gördüğümüz mücadele sürecine alenen ihanet eden, ülkemizin ve milletimizin düşmanı kim varsa onların değirmenine su taşıyan bir parti haline dönüşmüştür."

Erdoğan, Türkiye PKK terör örgütünün çukur eylemleriyle mücadele ederken, CHP´nin olayı "Bölge halkının PKK ile iktidarın uygulamaları arasında sıkışması" olarak ifade edebilecek kadar alçalabildiğini, CHP´li milletvekillerin "devlete karşı hendek hendek direnmekten" söz edebilecek kadar şirazeyi kaybettiklerini söyledi.

Bölücü örgütün Meclisteki temsilcisi olan siyasi partinin başındaki zata, "Birlikte iyi salladık" diyen CHP yöneticileri olduğunu belirten Erdoğan, "Devletin güvenlik görevlilerini ´faşist´, PKK´lı teröristleri ´mağdur eylemci´ olarak niteleyen bu CHP´nin Aydınlı kardeşlerimizin hayalindeki partiyle hiçbir ilgisi alakası olamaz." dedi.

"SANATÇILARIMIZIN YANLIŞ SAFTA YER ALDIĞINI İMA EDİYOR"

Zeytin Dalı Harekatı´na katılan askerlere destek olmak için sanatçılarla yaptıkları Hatay ziyaretine de değinen Erdoğan, bunun hem Türkiye hem dünyada bunun sayısız örneği bulunduğuna dikkati çekti.

Kendisinin il kongresi vesilesiyle Hatay´da bulunduğunu, sanatçılarla ziyaret için gittikleri karakolda buluştuklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sınırın sıfır noktasındaki Oğulpınar sınır karakolunda çok güzel, tarihi bir manzaraya şahit olduk. Askerlerimizle, sanatçılarımızın, sporcularımızın, medya mensuplarımızın verdikleri fotoğraf CHP´nin başındaki zatı niyeyse fevkalade rahatsız etmiş adeta zıvanadan çıkarmış. Grup toplantısında, burada zikretmekten hicap duyacağım hakaretleri bir kenara bırakarak söylüyorum, asıl vahim olarak ne diyor biliyor musun? ´Bir ülkenin sanatçıları savaşı değil, barışı savunur´ diyor. Yani sanatçılarımızın yanlış safta yer aldığını ima ediyor. Bu zihniyete göre sanatçılarımız, askerlerimizin değil teröristlerin yanında yer almalı. Ey Aydınlı kardeşim, Türkiye´nin ana muhalefet partisinin, bu partinin başındaki zatın içine düştüğü durumu görüyorsunuz değil mi? Kendi devletine, kendi hükümetine, kendi askerine düşmanlık içine giren bir parti, nasıl olur da Cumhuriyetimizin kurucu partisi olduğunu iddia edebilir. Türkiye´de Cumhuriyetimizin gerçek savunucusu olan bir parti varsa o da AK Parti´dir."

CHP´lilerle "Cumhuriyetimizin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunun yöneltilmesini isteyen Erdoğan, hiçbir CHP´linin bu soruya tutarlı bir cevap veremeyeceğini söyledi.

"Siz bunların dillerinden adalet lafını eksik etmediklerine, adalet diye yollara düştüklerine bakmayın." diyen Erdoğan, Hazreti Mevlana´nın "Adalet ağaçlara su vermektir, adaletsizlik ise dikene su vermektir." sözünü hatırlattı.

Erdoğan, "Bunlar hayatları boyunca olduğu gibi bugün de sadece dikene su vermişlerdir, dikene su vermeye devam ediyorlar. FETÖ´sünden PKK´sına kadar terör örgütlerini savunmak adalet demek değildir. Ülkesine ve milletine hayırlı her işi baltalamak adalet değildir." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun salı günkü TBMM Grup Toplantısı´nda yaptığı konuşmaya değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle ahlaksızca, öyle terbiyesizce, öyle haysiyetsizce ifadelere sarıldı ve şahsıma saldırdı ki inanın bana ben bu kişinin seviyesine inmeyi kendime zül addederim. Üstat Necip Fazıl böylelerine ´alçak´ demezdi, üstat ´alçak´ kelimesinin bir seviye belirttiğine inandığı için böylelerini ´çukur´ diyerek tarif ederdi. Bu zat da öyledir, yani çukurun ta kendisidir. Hatta bu zat sadece çukur da değil aynı zamanda kullanıldığı ifadelerle kanalizasyon çukurunda debeleniyor. Bu zannediyor ki ben de ağız var, her ifadeyi kullanırım. Senin o kullandığın ifadeleri biz unuttuk. Biz dahasına da muktediriz de bulunduğumuz makamlar buna müsaade etmiyor."

Erdoğan, Kılıçdaroğlu´nun sözlerinin siyaset, belagat ve fikirle uzaktan yakından ilgisi olmadığını, bu sözlerini asla muhatap almadığını ve cevaba değer bulmadığını dile getirdi.

"İÇİNDE BULUNDUĞUN DALALET UYKUSUNDAN UYANMAYA BAK"

Kılıçdaroğlu´nun değindiği konuların hepsinin sonunu kendisine bağladığını aktaran Erdoğan, "Neymiş? Bizi uyutmayacakmış, biz günün 24 saatini, haftanın 7, yılın 365 gününü zaten ülkemize ve milletimize hizmet yolunda durmadan, dinlenmeden çalışıyoruz. Asıl sen içinde bulunduğun dalalet uykusundan uyanmaya bak." dedi.

Şahsi meseleleri geri plana bırakabileceğini belirten Erdoğan, ülkenin ve milletin çıkarları söz konusu olduğunda kimseyi gözünün görmeyeceğini vurguladı.

Erdoğan, "Bu zatın söylediği öyle şeyler var ki ülkemize ve milletimize olan sorumluluğumuz gereği bunları cevaplamadan geçemeyeceğiz. İfadelerine baktığımız da bir insan nasıl bu kadar cahil olabilir, nasıl bu kadar ülkesinden ve dünyadan bihaber olabilir, açıkçası anlayamıyoruz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu´nun kanun hükmünde kararname ile faizin düşeceğini sandığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mesela bu zat, istihdamın kanun hükmünde kararname ile sağlanabileceğini sanıyor. Bu zat, ticari borçların kanun hükmünde kararname ile sıfırlanabileceğini düşünüyor. Mesela bu zat, iç ve dış borçların kanun hükmünde kararname ile hal olabileceğinin hayalini kurabiliyor. Hatta bu zat, ´Çalışmayan adam borçlanıp kendine beyaz eşya alıyor sonra da borcunu ödeyemeyip, tefeciye mahkum oluyor. Ben bu düzeni bozacağım.´ diyor. Aman ya Rabb´i, bu ne cehalet."

"BU ADAMA KİMSE TÜRKİYE´Yİ EMANET ETMEZ"

"Ömründe devletten aldığı maaş dışında kendi emeğiyle, kendi alın teriyle, kendi becerisiyle, kendi yeteneğiyle tek kuruş kazanmamış adama ana muhalefet partisini teslim ederseniz işte böyle zırvalar." diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu´nun SSK´ye genel müdür olduktan sonra kurumun ne hale geldiğini herkesin bildiğini söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çocuklarının evini nasıl aldığının hesabını veremeyip, yakasına yapışan bir gazeteye, bu evi üç kuruşa satmak zorunda kalan bir adama milletimiz ülke ekonomisini teslim etmez. Hep söylüyorum, iş bilenin, kılıç kuşananındır. Biz hamdolsun 15 yıldır işimizi de yaptık, gerektiğinde kılıcımızı da efeler gibi kuşandık. Muhalefetteyken ´Benim adım Kemal.´ diyerek boş lafla peynir gemisi yürütülebilir ama ülke yönetmek için bilgi, birikim, feraset, program, proje gerekir. Bunlarda bırakın ülkeyi yönetmek için gereken kabiliyetleri, eski siyasetçilerin en azından kulağa hoş gelen söz söyleme sanatı bile yok. Hepsi de artık rahmeti rahmana kavuşan Menderes´in, Demirel´in, Ecevit´in, Erbakan´ın, Türkeş´in siyasetlerindeki letafetleri düşündüğünüzde bu zatın içinde bulunduğu zillet daha iyi anlaşılabiliyor. Tıpkı boş çuval gibi bıraktığınız anda yere yığılıyor, diyeceğim ama içi boş da değil. Bu çuvalın içi cüruf dolu cüruf. Kin dolu, nefret dolu, hakaret dolu, ´Zulüm 1453´te başladı.´ diyenlerin ihanetiyle dolu. Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar derler."

Erdoğan, dünyada herkesin Türkiye´nin büyüme başarısını konuştuğuna işaret ederek "Bu zat kendi aklınca onu da değersiz hale getirmeye çalışıyor ama eline yüzüne bulaştırıyor. Daha büyüme oranının ne olduğunu, nasıl ortaya çıktığını, ne şekilde hesaplandığını bilmeyen bu adama kimse Türkiye´yi emanet etmez." değerlendirmesinde bulundu.


A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın 2024 yılı faaliyet programı açıklandı

Ak Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonları’na yoğun ilgi

Nilüfer Belediyesi ’Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’ne ev sahipliği yapıyor

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri ekipleri çalışmalarına devam ediyor

Dr. Doğan: "20’li yaşlar cilt bakımı rutinine başlamak için ideal bir zaman"

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bir aracın lastiği patladı: Kilometrelerce araç kuyruğu havadan görüntülendi

Taste Of The World Dünya Lezzetleri CarrefourSA’da buluştu

Babasıyla aynı adı taşıdığı için muhtarlığı düşmüştü, YSK kararını verdi

Kadıköy Fikirtepe’de 2 metrobüs kaza yaptı

Selma ninenin ördüğü bereler Cudi Dağında Mehmetçik’i ısıtacak

Ayakkabı hırsızlığı suçu ile aranan çocuk yakalandı

"İngiltere’nin sigarayla mücadele konusunda almış olduğu kararı destekliyoruz"

Başkan Şadi Özdemir: "Nilüfer tehlikenin eşiğinde"

Doğa uyanıyor: Tarlalarda papatya şöleni

Kağıt yırtmak Down sendromlu genç kızın terapisi oldu

Bursaspor, deplasmanda 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı

15 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı: Deldiği duvardan kaçmaya çalıştı

İşadamına uygunsuz görüntülerle şantaj mahkemeye taşındı

Sultangazi’deki çocuk kütüphanesinde birbirinden renkli etkinlikler düzenleniyor

Çocuklar 23 Nisan’ı Ataşehir’de büyük neşeyle kutlayacak

Fatih’te durağa yanaşan İETT otobüsü, başka bir otobüse çarptı: Bazı yolcular hafif şekilde yaralandı

TAV’ın beş havalimanına Frankfurt’da ödül

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Yanan sandalye fabrikası havadan görüntülendi

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Bursa’dan TEKNOFEST’E rekor katılım

Asker eğlencesinde havaya ateş açan şüpheli yakalandı

Mudanya’da polis uyuşturucuya göz açtırmıyor

Osmanlı döneminde şehzade sünnetlerinde ikram edilen ’zerde’ tatlısı yarışmada birinci oldu

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Yükleniyor