CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PARTİSİNİN BAĞCILAR İLÇE KONGRESİNE KATILDI

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN PARTİSİNİN BAĞCILAR 6. OLAĞAN İLÇE KONGRESİNE KATILDI

POLİTİKA 23.03.2018 19:29:27 0
/kanal16haber.com/2018-3/23/184909886b.mp4
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PARTİSİNİN BAĞCILAR İLÇE KONGRESİNE KATILDI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar Olimpik Spor Salonu´nda düzenlenen Bağcılar 6. Olağan İlçe Kongresi´ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Bağcılar 6. Olağan İlçe Kongresi´ndeki konuşmasında, Bağcılar´ın 16 Nisan Halk Oylaması´nda yüzde 61´lik "evet" oranıyla bir destan yazdığını dile getirerek, salonda bulunanlara şöyle seslendi:

"Yeni destanlar yazmaya hazır mıyız? Önce mart yerel seçimleri ardından kasım Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimlerini yaşayacağız. 2019 seçimlerinde Bağcılar´da hem belediye başkanlığında hem milletvekilliğinde hem cumhurbaşkanlığı seçiminde çok daha büyük oranlarla tarihe geçecek bir netice bekliyorum. Bunun için hep birlikte daha çok çalışmamız gerekiyor. Ana kademe, 2019´a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Bu, ´Laf ola beri gele´ olmayacak, kapı kapı dolaşacağız. Kadın kolları, 2019´a kadar her eve girmeye hazır mıyız? Gençlik kolları 2019´a kadar liselerden üniversitelere, tüm gençlerimize ulaşmaya hazır mıyız? Kucaklayıcı olacağız, asla uzaklaştırmayacağız ve onlarla beraber inşallah yeni, büyük Türkiye´nin inşasını gerçekleştireceğiz."

"Bağcılar´da ayak basmadık yer, dokunmadık gönül, desteğini almadık vatandaş bırakmamaya söz veriyor muyuz?" diye soran Erdoğan, salondan gelen "evet" yanıtı üzerine, "Maşallah" dedi.

Erdoğan, İstanbul´a bakışlarını ve hizmetlerini en iyi 1992´den bu yana müstakil bir ilçe olan Bağcılar´ın serencamının anlattığını aktararak, "1992´nin Bağcılar´ı neydi, bugünün Bağcılar´ı ne? Buraya bakacağız. Burada yaşayanlara çok şey anlatmaya gerek yok, onlar yaşayarak gördüler, bildiler. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Eser ortada." diye konuştu.

Bağcılar´ın, 22 kilometrekarelik alandaki 750 bin nüfusuyla İstanbul´un önde gelen ilçeleri arasında yer aldığına değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"İlçe olduğu ilk dönemlerde bu bölge, kışın çamurdan yazın tozdan geçilmeyen, hiçbir altyapısı olmayan, plansızlık ve projesizlik abidesi bir yer durumundaydı. Seçim kampanyasına geldiğimiz zaman çizmelerle dolaştık. O zaman ilk belediye başkanımız olarak milletvekilimiz Feyzullah Bey´le burada seçimi kazandık ve yoğun bir çalışmayla bugünlere geldik. İlçe belediye başkanlarımız bir yandan 1994´te büyükşehir belediye başkanı olmamızla biz bir yandan çalıştık, ondan sonra zaten büyükşehir de sürekli olarak bizde kaldı ve bugün bambaşka bir Bağcılar var. Çalışırsan bağ, çalışmazsan dağ oluyor. İstanbul´un önemli iş merkezlerinden bir kısmına ev sahipliği yapan ve yaklaşık 200 bin konutun bulunduğu ilçemizin kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından farklı bir konuma geleceğine inanıyorum. Son yıllarda burada yapılan parklar, engellilere yönelik tesisler, sosyal ve kültürel merkezler, müzeler, bilgi evleri, aile sağlığı merkezleri, ilçenin adeta çehresini değiştirmiştir. Bugün farklı bir Bağcılar var. Belediyemizin 740 milyon liralık bir yatırımla hizmete aldığı 250 tesis, ilçemizde yaşayanların hayat kalitesini fevkalade yükseltmiştir. Halen 470 trilyon liralık maliyetle inşası süren 12 proje tamamlandığında Bağcılar daha da güzelleşecektir. Bunlar arasında yeni belediye hizmet binası, Bağcılar Meydanı ve kapalı otoparkı, spor kompleksleri, yüzme havuzları, gençlik merkezleri de bulunuyor. Halen hizmette olan bir tramvay ve 2 metro hattına ilave olarak inşası süren 4 metro hattı ile proje aşamasındaki 2 metro ve bir tramvay projesi sayesinde ilçemizin ulaşım sorununu da kökten çözüyoruz. Yakında başlanacak olan okçuluk ve buz hokeyi spor kompleksi, amfi tiyatro, spor parkı, bilim parkı, sıfır atık parkı, Güneşli Kültür Merkezi ve şehir kütüphanesiyle Bağcılar artık geleceğe hazırlanıyor. Tutana aşk olsun."

"OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ DE İSTANBUL´UN PROJESİDİR"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yanı sıra hükümet olarak da İstanbul´a büyük hizmetler getirdiklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz 15 yılda İstanbul´a 210 katrilyon liralık yatırım yaptık. Boğazın altına Marmaray ve Avrasya tünelleri, üstüne Yavuz Sultan Selim Köprüsü´nü inşa ederek, şehri ve kıtaları birbirine bağladık. Hemen yanı başımızdaki Osmangazi Köprüsü de İstanbul´un bir projesidir. İstanbul-İzmir Otoyolu´nun bir parçası olan bu köprü sayesinde İstanbul´dan Körfez´in karşı tarafına gidip gelmek kolaylaştı. Marmara´nın etrafını bir otoyol ağıyla kuşatma projemizin bir diğer önemli bölümü olan 1915 Çanakkale Köprümüzün inşası sürüyor." diye konuştu.

İstanbul´un Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, Sakarya´ya hızlı trenle bağlantısını sağlayarak, ulaşımda yepyeni bir dönem başlatıldığını anlatan Erdoğan, tüm etapları tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanının inşatının sürdüğünü, yıl sonuna kadar inşallah üçüncü havalimanının yıllık yolcu kapasitesinin 90 milyon olacağını, 2023´te 150 milyona çıkacağını kaydetti.

Erdoğan, "Kanal İstanbul için geri sayım sürüyor. Güzergahını ilan etmiştik. Şimdi inşaatıyla ilgili hazırlıkları yapıyoruz. İnşallah çok uzak olmayan bir gelecekte ihalesine çıkılacak." dedi.

İstanbul´da 446 kilometre yeni bölünmüş yol yaparak ulaşımın rahatlatıldığını dile getiren Erdoğan, 2020´de metroda 355 kilometre uzunluğa ulaşarak, bin kilometrelik nihai hedefe bir adım daha yaklaşılacağını söyledi.

Erdoğan, trafiği akıcı hale getirmek için şehrin çeşitli bölgelerinde tüneller inşa edildiğini, ocak sonunda Kasımpaşa-Hasköy Tüneli´nin hizmete açıldığını hatırlattı. Erdoğan, tünellerin uzunluğunun 2020´de 70 kilometreye çıkarmakta kararlı olduklarını vurguladı.

"İSTANBUL´UN HER İKİ YAKASINA 7 BİN YATAK KAPASİTELİ DEV ŞEHİR HASTANELERİ KAZANDIRIYORUZ"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul´a 51´i hastane olmak üzere 127 tesis kazandırıldığını kaydederek, "İstanbul´un her iki yakasına 7 bin yatak kapasiteli dev şehir hastaneleri kazandırıyoruz. Biri İkitelli´de. Bir diğeri de Asya yakasında, proje aşaması tamamlanıyor. İhalesi yapılıp inşaatı başlayacak." dedi.

TOKİ vasıtasıyla şehir genelinde 156 bine yakın konut projesinin hayata geçirildiğini dile getiren Erdoğan, içme suyundan doğalgaza, çevrenin korunmasından restorasyonlara kadar her alanda İstanbul´un tarihinde görmediği hizmetlerle donatıldığını anlattı.

Erdoğan, İstanbul´un su ve çöp sorunların çözüldüğünü belirtti.

Türkiye ilerledikçe, güçlendikçe, kendi kararlarını alıp, kendi imkanlarıyla uygulamaya koydukça, rahatsızlık açıklamaları, endişe beyanları, hatta ufak çaplı da olsa politika değişikliği sinyallerinin gelmeye başladığını anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Dikkat ederseniz, Türkiye´nin Afrin Operasyonu´ndan ve Afrin şehir merkezine girmesinden rahatsız olanlar, bölgemizdeki insanlık dışı görüntüler karşısında derin bir sessizliğe gömülmüşlerdir. Doğu Guta´da binlerce sivil ağır silahlarla katledilirken, bunlar hiç rahatsız olmadılar. İdlib´te bir okulun öğrencilerinin, hem de savaş uçaklarıyla katledilmesinden bunlar hiç endişe duymadılar. Bölücü teröristlerin ailelerinin ellerinden zorla kopardığı ve akıbetleri meçhul olan binlerce 13-14 yaşında çocuk... Bunlardan hiç rahatsız olmadılar." 

Almanya´da hemen her gün bir caminin bölücü teröristler ve ya ırkçılar tarafından saldırıya uğramasının, Batı´da hiçbir endişeye yol açmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: 

"İsveç´te, Hollanda´da benzer saldırılar bunları hiç rahatsız etmiyor. Filistin´deki çocuklara, sivil halka uygulanan zulümden bunlar hiç rahatsız olmuyor. Arakan´da yüz binlerce insanın sırf inançlarından dolayı evlerinden edilmesi, bunların on binlercesinin insanlık dışı işkencelerle katledilmesi, bunlarda hiç bir tesire yol açmıyor. Bunların duyarlılığı sadece Türkiye´ye karşıdır. Çatlasanız da patlasanız da biz hak hakim oluncaya kadar bu yola devam edeceğiz. Çünkü bunların vicdanları nasırlı. Türkiye husumeti dışında kıllarını dahi kıpırdatmazlar. Haklarını yememek lazım. Elbette Batı´da insan hakları konusunda samimi hassasiyeti olan pek çok kişi var."

Erdoğan, 2003 yılında haksız yere evi yıkılmaya çalışılan bir Filistinli´yi korumaya çalışırken, buldozerler tarafından ezilerek katledilen Rachel Corrie´nin unutulamayacağını dile getirerek, "Bunun gibi daha çok sayıda örnek var. Bizim itirazımız, Batı yönetimlerinin sergilediği ve ahlaki hiçbir izahı olmayan çifte standartlaradır." dedi.

Türkiye´nin siyasette, ekonomide, diplomaside süratle mesafe aldıkça bu tarz husumetlerin artarak süreceğinin açıkça ortada olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu durum karşısında yapmamız gereken tek şey daha çok çalışmak, daha başarılı olmak, daha büyük kazanımlar elde etmektir. Kendimizi bu konuda geliştirdikçe kör husumetlerin yerini uzlaşma ve iş birliği çabalarının alması kaçınılmazdır. Herkesle dost olmak zorunda değiliz ama çıkarlarımızın uyuştuğu herkesle müttefik olabiliriz." diye konuştu.

İstanbul´a seslenen Erdoğan, "Biz dost edinmeye mecburuz, düşmanları azaltmaya. Buna çok çalışacağız, buna gayret edeceğiz. Şimdi bir cumhur ittifakı oluşuyor değil mi? Cumhur ittifakıyla işte biz bu mesafeyi alıyoruz. Ağzı olan konuşabilir, hiç önemli değil. Biz cumhur ittifakıyla Türkiye´de bir değişim, dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bu ittifakı da MHP ile beraber partimiz yapıyor, bunun artık yetkili kurullarda kararını verdik, adımımızı da attık. Hayırlı olsun, mübarek olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Bunu hazmedemeyenlerin olduğunu belirten Erdoğan, "AK Parti ile MHP´nin böyle bir birleşme, böyle bir cumhur ittifakı yapması, hasımları çıldırtıyor. Onların da kimler olduğu belli. Hakiki dostlarımızın kimler olduğunu biliyoruz ve onları da el üstünde tutuyoruz. Bunun yanında bir müttefikimiz olduğunu iddia edenler var. Bir de gerçek müttefikimiz olduğunu iddia edenler var. Onların da kimler olduklarının gayet iyi farkındayız. İster dostluk için olsun ister belirli bir alanda ve konuda iş birliği için olsun, bize uzatılan hiçbir samimi eli havada bırakmadık, bırakmayız. Ama aynı eli yumruk olup üzerimize geliyorsa, kimse kusura bakmasın ona da karşılık vermesini biliriz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün itibarıyla Afrin´deki mücadelenin kararlı şekilde devam ettiğini anlatarak, şunları dile getirdi:

"Afrin´de iş bitmeyecek. Afrin´in devamı var. İdlib var, Münbiç var, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesiyle bunun bütünleşmesi var. Zira bütün mesele oradaki mağdur, mazlum kardeşlerimizi bir an önce yerlerine kavuşturmak."  dedi.

Kongre için salona gelirken Zeytin Dalı Operasyonu´nda etkisiz hale getirilen terörist sayısını sorduğunu ifade eden Erdoğan, "Aldığım rakam şu; 3 bin 731 terörist etkisiz hale getirildi. Tabii şehitlerimiz de var ancak şehitler işte bu teröristlerin elhamdülillah bu noktaya gelmesinin vesilesidir ve onun asıl bereketi onlardır. Bu şehitlerimize en büyük müjde, sevgililer sevgilisi Peygamberimize komşu olacaklar. Bundan daha güzel olabilir mi? Rabbim bizlere de o makamı lütfetsin inşallah." diye konuştu.

Salondaki partililere seslenen Erdoğan, rabia işareti yaparak, "Bütün seçim kampanyalarında rabiamız tek millet. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Romanıyla velhasıl 81 milyon tek millet. Tek bayrak. Bayrağımız şehidimizin kanından rengini alıyor. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehitlerimizin ta kendisi. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Böldürmeyiz, parçalatmayız ve bu vatan topraklarında ezanımızı susturmayız, susturtmayız. Dört, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nden başka devlet tanımıyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız."


Tekirdağ’da feci kaza: 1 ölü, 1 firar

Devlet Bahçeli: "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir"

Bursa'da Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un alkış tartışması sürüyor

İnegöl'de ahşap kulübede yangın

İstanbul operasyonuyla Kazakistanlı uluslararası suçlu yakalandı

Bursa’da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

Geri viteste unuttuğu aracıyla kaza yaptı, o anlar kamerada

Reşit olunca ilk işi uyuşturucu satmak oldu

İstanbul’da işi bırakan DJ’ye silahlı saldırı kamerada

İstanbul’da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu

Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak

Cezaevi firarisi yakalandı

Ayvalık açıklarında 42 düzensiz göçmen yakalandı

Süper Lig’de 32. hafta tamamlandı

Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Eski futbolcu Joseph Boum hayatını kaybetti

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

Fenerbahçe, final serisinde 2-1 öne geçti

Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu hazırlandı

Sağlık çalışanlarına saldıran uzman çavuş açığa alındı

Bursa’da yakalanan uyuşturucu tacirleri tutuklandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun bir gündemle toplanıyor

Sultangazi’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Sancaktepe’de eski karısını silahla vuran şahıs intihar etti: 1 ölü, 1 yaralı

Kontrolden çıkan otobüs araziye uçtu, sürücü yaralandı

Kasap dükkanına pompalı tüfekle ateş açtı : 1 yaralı

Gökdelenlerin arasında göz kamaştıran bir camii

Serbest piyasada döviz fiyatları

Bursa’da komşular sokağı ringe çevirdi, yumruklar havada uçuştu

Bu köyden şeker hastalığına iyi gelen su fışkırıyor

Yükleniyor