CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VAN´DA KONUŞTU

Erdoğan bu ülkedeki herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu ifade etti.

SİYASET 19.06.2018 20:41:09 0
/kanal16haber.com/2018-6/19/205011813b.mp4
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VAN´DA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede 81 milyon vatandaşımın tamamı birinci sınıftır, aynı haklara, aynı özgürlüklere sahiptir, aynı temel hizmetlerden faydalanmaktadır. Biz, Türkiye´de devlet zulmünü ortadan kaldırdık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Beşyol Meydanı´nda düzenlenen Van mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Van´da gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatan Erdoğan, "Teşviklerle, desteklerle, hibelerle, altyapı yatırımlarıyla üzerimize düşenleri yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Bunlar önemli ama girişimcilerin buraya gelmesi için bir şarta ihtiyaç var, huzur. Terörden korkmayacağız, teröristten korkmayacağız." diye konuştu. 

Alandakilere, teröristlere 24 Haziran´da sandıkta demokrasiyle ders vermeye hazır olup olmadıklarını soran Erdoğan, huzurun olmadığı bir yere kimsenin risk alıp gelmediğini, yatırım yapmadığını ve dolayısıyla istihdamın oluşmadığını kaydetti. 

Türkiye´nin uzun süre terör örgütleri kullanılarak istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Erdoğan, "CHP´nin ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Diğerlerinin ağzından duydunuz mu? Onların terörle mücadele diye bir derdi yok. Bu sadece bizim derdimiz. Yeri geldi PKK´yı kullandılar, yeri geldi FETÖ´yü sahaya sürdüler, yeri geldi DEAŞ´ı üzerimize saldılar. Hamdolsun milletimizle birlikte hepsinin üstesinden geldik. Şimdi bu güzel iklimi kalıcı kılma zamanıdır." ifadelerini kullandı. 

Van´ı potansiyeline uygun bir seviyeye çıkarmaya kararlı olduklarını söyleyen Erdoğan, bunun için vatandaşlardan destek istedi. 

Önümüzdeki dönemde bunu hep birlikte başaracaklarını vurgulayan Erdoğan, alandakilere 24 Haziran´da tercihlerini bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıp kullanmayacaklarını sordu.

Vaktin hizmet ve Türkiye vakti olduğunu aktaran Erdoğan, "24 Haziran´da cumhurbaşkanlığında şahsıma, milletvekilliğinde de AK Parti´ye mühür basıyor muyuz?" diye sordu.

Gençlerden 24 Haziran´a kadar diğer tüm gençlere AK Parti´yi anlatmalarını isteyen Erdoğan, Van´ın 24 Haziran´da yeniden bir destan yazacağını söyledi. 

- "Hem seveceğiz hem sevileceğiz"

Erdoğan, iki hafta önce Diyarbakır´da olduğunu hatırlatarak, orada da çok farklı bir hava gördüğünü dile getirdi. 

Tek amaçlarının 81 milyonun tamamına hizmet etmek olduğunun altını çizen Erdoğan, tüm vatandaşların kardeşi olduğunu ve Türk, Kürt, Boşnak, Roman, Gürcü olmalarının kendisini ilgilendirmediğini, yaratılanı Yaradan´dan ötürü sevdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Muhammed´in "Cennete giremezsiniz iman etmedikçe, iman etmiş olamazsınız birbirinizi sevmedikçe." hadisini anımsatarak, "Ölçü bu. Ölçü Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Boşnak, Roman olmak değil. Hem seveceğiz hem sevileceğiz." dedi. 

Demokrasi ve ekonomide Van´la birlikte Türkiye´yi dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline getirmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Erdoğan, "Birileri sürekli çıkıyor, geçmişte olanları sanki bugün de aynısı varmış gibi anlatıyor." ifadelerini kullandı.  

- "Bu ülkede kime ´Öte git´ denmiş?"

Yatırımlar ve hizmetler konusunda Van´ın on kat ileri gittiğini ifade eden Erdoğan, gençlere ailelerine 10-15 yıl öncesini sormalarını isteyerek, şöyle devam etti: 

 "Dün bu ülkede insanlar kökenlerinden, inançlarından, meşreplerinden dolayı ayrımcılığa uğruyor, baskı görüyor, zulme maruz kalıyordu. Bugün böyle bir durum var mı? Ret ve inkar politikalarını, asimilasyonu biz kaldırdık. Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim ve böyle bir baskıyı kabul etmemiz mümkün değil. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan, karşısında önce beni bulur, sonra hukukuyla, kolluk güçleriyle devletimizi bulur. Biz buyuz. Bu ülkede hangi mütedeyyin sadece dini inancının gereklerini yerine getirdiği için dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, aynı şekilde beni ve devletimizi karşısında bulur. Bu ülkede kimin hayat biçimine karışılmış, kime ´Öte git´ denmiş? Böyle bir durum da asla söz konusu değildir." 

Erdoğan, geçen dönem CHP´nin bir kadın milletvekilinin İstanbul Üniversitesinde önemli bir görevde olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bunlar benim başörtülü kızlarımı başlarını açıp ikna odalarına sokanlar değil miydi? CHP, bu. Peki PKK´nın desteklemiş olduğu parti, Diyarbakır´da benim o Kürt annelerimi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde hüngür hüngür ağlatanlar değil miydi? Onların yavrularını Kandil´e kaçıranlar onlar değil miydi? Bana geldiler, Ankara´da kendilerini ağırladım, onlarla konuştum ve bir baba olarak onların acılarını bizzat, kendilerinden dinledim. Bunlar Kandil´e götürürler, biz ise annelerine babalarına teslim etmenin mücadelesini veririz. Bu ülkede 81 milyon vatandaşımın tamamı birinci sınıftır, aynı haklara, aynı özgürlüklere sahiptir, aynı temel hizmetlerden faydalanmaktadır. Biz, Türkiye´de devlet zulmünü ortadan kaldırdık ama karşımıza başka sıkıntı çıktı." 

Bir dönem bölücü terör örgütü ve onun yandaşlarının bir kısım Kürt vatandaşlarına kan kusturduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye´yi demokratikleştirmek ve bu çerçevede Kürtlerin beklentilerini karşılamak için tarihi reformlara imza attıklarını söyledi.


Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Alinur Aktaş'tan yeni evlilere düğün hediyesi

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 3 oyun sahnelenecek

4 İlde 3 organize suç örgütü çökertildi

Yükleniyor