CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN 2019 VURGUSU

MHP lideri Devlet Bahçeli´nin erken seçim çağrısıyla ilgili konuştu.

SİYASET 17.04.2018 15:59:39 0
/kanal16haber.com/2018-4/17/161547135b.mp4
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN 2019 VURGUSU

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA YAPTIĞI KONUŞMADA MHP LİDERİ BAHÇELİ´NİN 26 AĞUSTOS´TA ERKEN SEÇİM YAPILMASINA YÖNELİK ÇAĞRISINA DEĞİNMEDİ ANCAK KASIM 2019 VURGUSU YAPTI. MHP İLE İTTİFAKI 2019 SEÇİMLERİNE TAŞIYACAKLARINI KAYDEDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, FETÖ İLE MÜCADELEYE DE DEĞİNDİ.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim açıklamalarında bulunmuştu. Seçimler için 2019 vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, "Siyasi ve ekonomik krizin en önemli sebeplerinden biri olan tıkanıklıkların aşılmasına inandığım sistemimiz 2019 Kasım seçimlerinde resmen yürürlüğe girecek. MHP ile ittifakı 2019 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ŞU ANDA SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın grup toplantısının ardından Bahçeli´nin çağrısı için, "Şu anda söyleyecek bir şeyim yok" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Erdoğan´ın açıklamaları:

AK Parti TBMM grup toplantısının hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

FETÖ emniyet teşkilatımızı devre dışı bırakmak için çok uğraştı. Bugüne kadar iç ve dış saldırılardan kurtardık. Emniyet teşkilatımız içinde de hala kılıç artığı mahiyetinde terör örgütü mensupları bulunuyor olması muhtemeldir. FETÖ´nün yapısı sebebiyle bu örgütün mensuplarını tespit etmekte gerçekten zorlanıyoruz. Kendilerini gizleyen FETÖ´cülerin buldukları her fırsatta işleri tersine çevirme gayreti içinde olduklarının farkındayız. Belki anlık neticeler alıyor gibi görülebilirler ama eninde sonunda gerçekler ortaya çıkıyor ve bu kumpasçılar yakayı ele veriyor. Adil Öksüz haininin nasıl serbest bırakıldığını bu işte kimlerin parmağı olduğunu unutmuş değiliz. Bir kez daha ikaz ediyorum. Teröristlerle hareket edenlerin bizim nazarımızda onlardan farkları yoktur. Yanlışa düşenler olursa kusura bakmasınlar mahkemelerin önünde hesap verirken bulurlar, bulacaklar.

"ÜLKE DIŞINA KAÇMIŞ OLANLARIN YÜREKLERİ AĞIZLARINDA"

FETÖ´cülerin durumu perişan. Cezaevlerinde olanlar adalete hesap veriyor. Ülke dışına kaçmış olanların yürekleri sürekli ağızlarında. Tedirginlik içinde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Hiçbirinin sonu 80´in üzerindeki FETÖ´cünün durumundan farklı olmayacaktır. Pensilvanya´ya kaçarak kurtulduğunu sana teröristbaşının durumu da farklı olmayacaktır. Bu ülkeye ve bu millete ihanet eden herkes, eninde sonunda hak ettiği cezaya maruz kalacaktır.

Afrin´de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 205´e ulaşmıştır.

Türkiye, 2016 yılında 6 milyar dolarlık kalkınma ve insani yardımla dünyada 2. sırada yer almıştır. 2017 yılında bu rakamı 8.1 milyar dolara çıkardık. Bu rakamla insani yardımlarda ilk sıraya çıkacağız. Biz kalkınma kredilerini yeni bir sömürge yöntemi haline getirmek yerine kalkınma yardımlarına ağırlık vermeyi tercih ediyoruz. Tüm dünya bizim nazarımızda sınıfta kalmıştır. Suriye atılan bombaların parası ile bu ülkenin yeniden inşası mümkündür. Biz kendi bildiğimiz yolda yürümeyi sürdüreceğiz.

Fransa Romanları derdest etti. AB bunun hesabını sordu mu? Bunların nazarında insanların ayrıma tabi tutulması onlar için haktır ama biz böyle bakmadık, böyle bakmıyoruz. Buradan tüm Roman kardeşlerime, vatandaşlarıma bir kez daha en kalbi selamlarımı gönderiyorum.

Büyük kongremiz için hazır hale geliyoruz. Bir kez daha arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu coşkuyu bundan sonra aynı kararlılıkla devam ettirmeliyiz. Burada asla taviz veremeyiz. Rehavet bundan sonra hiç mi hiç olmamalı.

Dün NATO Genel Sekreteri sayın Stoltenberg ile bölgedeki son gelişmeleri ve bunlar karşısında ittifakın durumunu ele alma imkanı bulduk.

ERDOĞAN´DAN SEÇİMLER İÇİN ´2019´ VURGUSU

Dün 16 Nisan halkoylamasının birinci yıl dönümüydü. Halk oylaması ile önemli bir anayasa değişikliği kabul edildi. Siyasi ve ekonomik krizin en önemli sebeplerinden biri olan tıkanıklıkların aşılmasına inandığım sistemimiz 2019 Kasım seçimlerinde resmen yürürlüğe girecek. MHP ile ittifakı 2019 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine taşıyoruz.

Rahmetli Özal´ın adını memleketinde yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi´nin kurulmasına karar verdik. 30-35 öğrencisi olmasına karar verdik. YÖK gerekli çalışmayı tamamladı. Üniversitemizin Malatya´ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Sınır karakoluna gittiğimizde bu zat herkese hakaretler yağdırmıştı. Bunun üzerine kalktı kendisi de Hatay´a gitti. Bizim ziyaretimiz sırasında giydiğimiz kamuflaja da hayran kaldı herhalde. Onun için laf attı. Kendisine postal ve parka gönderme teklifinde bulundum. Bu zat parkayı ve postalı öğrenciliğimden beri giyiyorum demişti. Biz de ona diyoruz zaten siz teröristlerin giydiği parkayı postalı giyersiniz, biz Mehmetçiğin parkasını ve postalını giyeriz. Aramızdaki fark bu. PKK´dan tut, DHKP-C´ye varıncaya kadar hepsinin buralarda bağlantıları var. Milletimiz bunları bilmeli. Bunların oralarla bağlantılarının ne olduğunu bilmeli.

2019´dan sonra AK Parti yine güçlü bir şekilde Meclis´te ve Cumhurbaşkanlığında varlığını sürdürecek ama CHP´nin akıbetini kestiremiyoruz. Milletimiz her konuda, bu hususta da en büyük hakemdir.

MACRON´UN SÖZLERİNE YANIT

Çıkmış biri Türkiye ile Rusya´nın arasını açtık diyor. Dış politikamızın esası dostların sayısını çoğaltmaktır, ancak bir şartla. Dostlarımızın dostluğunu görelim ki onlarla yürüyebilelim. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeyi başarabildiğimizden beri kimseye ihtiyacımız olmadığını gördük. Yarın çok daha iyi yerde olacağız.


Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Yükleniyor