Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Enflasyon geçtiğimiz ay itibariyle yüzde 43'e indi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu davanın tamamı 85 milyondur. Dolayısıyla 85 milyonun bu davada yeri vardır. Gelin 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı etrafında kenetlenelim" dedi.

GÜNDEM 4.05.2023 12:37:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Dün Rize ve Trabzon’da seçmenlerine hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ise seçim mitingleri kapsamında Giresun, Ordu ve Samsun’daki seçmenleri ile buluşuyor.


Giresun Valiliği yanındaki miting alanında Giresunlular’a seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “14 Mayıs’ta Giresun sandıkları gümbür gümbür patlatacak ben buna inanıyorum. Giresun dün Pontus çetelerine bu vatan topraklara dar etmişti. İnanıyorum ki Giresun bugünde Kandil’in şakşakçılarına, FETÖ’nün haşhaşilerine vatan topraklarını dar edecek. Sizler ne soğana ne patatese evelallah liderinizi kurban etmezsiniz. Giresun dün Yıldırım’ın, Fatih’in, Yavuz’un emanetini yere düşürmemiştir. İnanıyorum Giresun bugünde şehitlerimizi gazilerimizin kahramanlarımızın emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkacak. Giresun dün Van’da himaye planlarını yırtıp çöpe atmıştır. İnanıyorum ki Giresun bugün de yeni mandacıları hüsrana uğratarak emperyalistlerin heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Ne diyor Giresun türküsünde 'Bu benim sevdalığım ancak ölünce biter'. Başları Abdal Musa tepesin daha dik olan Giresunlu kardeşlerim ondan bundan korkmaz. Yürekleri Karadeniz kadar engin olan Giresunlu kardeşlerim, bizden başkasına meyil etmez. Giresun bizimle olduğu müddetçe Allah’ın izniyle her engeli aşarız, her derdi çözeriz, her meselenin üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı. 



 “Karadeniz’de bulduğumuz gazın vanasını kapatırlar, Gabar’da bulduğumuz petrolün çıktığı kuyuların üzerine geçmişte olduğu gibi beton dökerler” 

 Konuşmasında 14 Mayıs’ın önemine vurgu yapan Erdoğan “14 Mayıs’ta sadece sizin oy kullanmamız yeterli değil bununla değil komşunuzu eşinizi dostunuzu sandığa götürerek bize ve Cumhur ittifakını oy vermesini sağlamanız lazım. Aksi taktirde bizim Irak ve Suriye’de tepelerine bindiğimiz nefes alamaz hale getirdiğimiz teröristler var ya işte onlar gelir yeniden bu ülkenin başına musallat olur. Sadece ülkemizi değil milletimizin inancına, değerlerine saldıran FETÖ’cü hainler var ya işte onlar gelir yeniden çocuklarınızı ellerinizden alır. Zorlu bir mücadelenin ardından ardından ayaklarını ülkemizden kestiğimiz emperyalistler var ya işte onlar bizi yeniden kendilerine bağlı kılar. Bunu nasıl mı yaparlar. Karadeniz’de bulduğumuz gazın vanasını kapatırlar. Gabar’da bulduğumuz petrolün çıktığı kuyuların üzerine geçmişte olduğu gibi beton dökerler. Sınırlarımızın ötesinden başlattığımız güvenlik bariyerlerimizi yıkıp şehirlerimizi yeniden kana ve ateşe boğarlar. Kardeşlerim bunu yaptılar mı? Diyarbakır’da şuanda cezaevinde olan Selo varya Selo oradaki Kürt kardeşlerimi sokağa döktü arabalarla üzerlerinden geçtiler. Şimdi Bay Bay Kemal gelince onu çıkartacağız diyor. Selo ne yaptı diyor hale bak. Daha ne yapacak. 54 Kürt kardeşimi bunlar öldürdüler. Utanmadan sıkılmadan bizim Yasin Börü evladımızı şehit ettiler. Şimdi diyorlar ki bunun suçu ne diyor. Daha ne olacak Bay Bay Kemal. İşte bakın Kandil’den Bay bay Kemal’e selam geliyor. Ne diyor desteğimiz onunla. Bu Kandil’dekiler Kürt kardeşlerimi tenzil ediyorum Kürt kardeşlerimle bunların benzer yanı yok alakası yok. Ama bunların dini, ezanı, kitabı yok. Bunlar kitapsız. Benim Giresun kardeşlerim bunların önünü açar mı? Ama Kürt kardeşlerim bu Kandil’dekiler bakıp ta sakın yanlış yola gitmesinler.  Şimdi Van’a gideceğim. Van’daki konuşmamda da inşallah bunları orada işleyeceğim. Çünkü Kürt kardeşlerimi çok aldattılar. Halen daha aldatıyorlar. Böyleyse bu oyunu 14 Mayıs’ta bozmaya var mıyız? Ben size inanıyorum” dedi. 



 “Sizin o Amerika’dan görüştüğünüz kişilerle ben 15 sene önce görüştüm” 

 “Savunma sanayindeki işe yarar ürünlerimize el koyacaklarmış. Bütün çalışmaları akabede uğratacaklarmış” diyen Erdoğan, “İşte görüyorsunuz; İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’ndaki ülkemizin adeta teknoloji vitrini haline gelen TEKNOFEST’i hazmedebildiler mi? Şimdi de aynı yere Amerikalı şirketlere devretme sözü veriyorlar. Sizin o Amerika’dan görüştüğünüz kişilerle ben 15 sene önce görüştüm. Dediler ki böyle böyle biz Türkiye’de yatırım yapmak istiyoruz. Gel, yapın. Ne yapıyorsunuz sizlere bunu vereceğim dedim. 15 yıl oldu gelmediler. Niye, bunlar vatansever değil, bunlar milletyetperver değil, bunlar Türkiye’ye gelipte bu tür yatırımlara girmezler. Burada bu yatırımları yapan zaten ortada. İHA’ları yapan kim Baykar, SİHA’ları yapanlar kim BAykar, öbür tarafta Kızılelma’yı yapan kim Baykar, Akıncı’yı yapan kim Baykar. Bu milletin öz evlatlarıyla onları mukayese edemeyiz” ifadelerini kullandı. 



 “Fındığa 4 dolar zam verecekmiş. Bugüne kadar neredeydiniz? 

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta Giresun’da fındık ile verdiği 4 dolar sözüne atıfta bulunan Erdoğan “Bu kadar da böyle utanmazlık olmaz. Fındığa 4 dolar zam verecekmiş. Bugüne kadar neredeydiniz? Bugüne kadar niye vermediniz. Çayı görse anlamaz, fındığı görse tanımaz. Ama bol bol yalanı söyler. Bu konuda üzerine yok. Allah bunlara fırsat vermesin. İnşallah 14 Mayıs’ta sizlerde bunlara fırsat vermeyeceksiniz” dedi. 



 “Çarşıda pazarda yaşanan bütün pahalılıkları yine biz aşarız” 

 Erdoğan, konuşmasında enflasyondaki düşüşe dikkat çekerek “Çarşıda pazarda yaşanan bütün pahalılıkları yine biz aşarız. Görüyorsunuz enflasyon her ay biraz daha düşüyor. Yüzde 64’den önce yüzde 50’ye ardından geçtiğimiz ay itibariyle yüzde 43’e indi. İnşallah her ay bu şekilde azala azala devam edecek. Bütün yaptığımız iyileştirmelerle birlikte refah kaybını telafi ediyoruz. İnşallah Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem de refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımız ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız” diyerek sürdürdü. 

Bay bay Kemal ve 6’lı masadakiler ile şahsi bir derdi olmadığını belirten Erdoğan, “Aslında bizim bu zatın da masasındakilerin de şahıslarıyla bir derdimiz yok. Bizim derdimiz onların temsilcisi olduğu zihniyetle. Bu zihniyet Cumhuriyetimizle hesaplaşmak isteyen zihniyettir. Bu zihniyet Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olan zihniyettir. Ne diyor terör örgütünün temsilcileri ‘Yüzyıllık kazanımlarını değiştireceğiz.’ Bay bay kemal bunlarla beraber yürüyor. O masadakilerde aynı. Bu zihniyet milletimizin istiklaline, istikbaline olan bağlılığına husumet besleyen zihniyettir. Bu zihniyet Kandil’de PKK, Pensilvanya’da FETÖ, Avrupa’da cinsiyetçi sapkın, Afrika’da sömürgeci, Ortadoğu’da işgalci, Asya’da fityeci olarak karşımıza dikilen zihniyettir. Bu zihneyet Kürt kardeşlerimizin bölücü örgütün maalesef tasallüptü (3,49) altına sokan zihniyettir. Gençlerimiz değersiz, köksüz, şehirsiz kültür endüstrilerinin kadınlarımız kendileri gibi metalaştıran küresel rüzgarların, varlığımızın teminatı olan her bir toplum parçamızın aynı tuzağın içine çekmek isteyen kirli oyunun koç başıdır. Buna rıza göstermediğimiz buna teslim olmadığımız buna yol vermediğimiz için düşmanlar. Biz LGBT’ci değiliz, biz LGBT’ye karşıyız. CHP, İYİ Parti, HDP LGBT’ci, o masanın etrafında olanların LGBT’ye karşı olduğunu duydunuz mu? Cumhur ittifakı olarak biz LGBT’ye karşıyız. Çünkü bizim için aile kutsaldır, ailemize laf ettirmeyiz. Eğer siyasetimizi güvenliğimizi, ekonomimizi, beşeri kaynaklarımızı bu oyunu kuranların eline verseydik emin olun şimdi hepsinin alkışını alırdık. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Bize Allah yeter. Bize milletimizin sevgisi, desteği yeter” ifadelerini kullandı.



İyi Partili ve Saadet Partili seçmenlere seslendi

“Allah’ın izniyle mevcut sıkıntıları yine biz gidereceğiz” diyen Erdoğan “Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım. Şimdi buradan İYİ Parti’nin, Saadet Partili kardeşlerime sesleniyorum; Bay Bay Kemal’ın sizin partinizi genel başkanınızı inandığınız ve savunduğunuz tüm değerleri böylesine pervasızca istikrar etmesine daha ne kadar sabır edeceksiniz. CHP içindeki gerçekten cumhuriyetçi gerçekten Gazi Mustafa Kemal’in istikrar anlayışına sahip insanlarımızı hasiyetlerini nasıl istismar edildiğini de biliyoruz. Bunun için diyoruz ki bizim davamız ülkemizin kazanımlarını daha da ileriye taşımak, evlatlarımıza aydınlık bir gelecek miras bırakma davasıdır. Bu davanın muhatabı 85 milyonun tamamıdır. 85 milyonun her birini bu dava içinde bu dava safında yeri vardır. Gelin ülkemizi milletimizin evlatlarımızın aydınlık geleceği için 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı etrafında kenetlenelim” şeklinde konuştu.


                               


İHH Özgürlük Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştıracak

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu!

Diyaliz hastası Turan Cinislioğlu'na 22 yaşındaki öğrencinin böbreği nakledildi

75 yaşında hayallerinin peşinde: Macide Gürçay Yiğitgör, torunlarından önce üniversite hedefliyor

Kadıköy’de İBB’nin alt yapı çalışmalarında rögar kapağı patladı, yollar göle döndü

Gaz pedalı takılı kalan otomobil, bebek arabasına çarptı: 2 yaşındaki bebek ağır yaralandı

Yabancı öğrenciler Osmanlı’yı yerinde hissetti

Zehir taciri şehirlerarası yolculukta yakalandı

22 araç sürücüsü drone denetimlerinden kaçamadı

Bilecik’te kontrolden çıkan araç kaza yaptı, 4 kişi yaralandı

Orhaneli Belediyesi camilerin periyodik temizliği için özel ekip kurdu

1 haftadır haber alınamıyordu, kötü kokular acı gerçeği ortaya çıkardı

Çiğ süt üretimi 2023 yılında yüzde 0,4 azaldı

Uyuşturucu satıcısı polisi görünce 5’inci kattan atlayarak kaçmaya çalıştı

Altın kaçakçılarına darbe, 40 milyon lira değerinde altın ele geçirildi

Kırmızı et üretimi 2023 yılında yüzde 8,8 arttı

Yeni belediye başkanı ilk maaşını öğrencilere burs olarak bağışladı

Vali Demirtaş, Yenişehir'de hem tren hem de sanayi yatırımlarını inceledi

Bursa'da at kazası: Sürücü şokta, at tedavi altında!

Yükleniyor