Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve Emeklilere Verilen Taahhütler Yerine Getirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelir oranlarının belirlenmesiyle birlikte, memur ve emeklilere verilen sözlerin yerine getirileceğini açıkladı.

GÜNDEM 4.07.2023 10:09:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve Emeklilere Verilen Taahhütler Yerine Getirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından halka hitap ederek konuşma yaptı.

Erdoğan, "Kurban Bayramı'na maruz kaldıklarında heyecanını yaşayan İslam dünyası olarak, İsveç'in başkenti Stockholm'de alçakça öğrendiği Kur'an-ı Kerim'e yönelik derin bir öfke duymaktayız" ifadesini kullandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da yaşanan şiddet olaylarına ilişkin konuşmasında batı ülkesindeki ayrımcılığın toplumsal bir norm haline geldiğini ifade etmiştir.  Ayrımcılığın özellikle sömürgeci geçmişi olan ulusal kültürel ve kurumsal ırkçılığa dönüştüğünü belirtmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türklerin İslam düşmanlığından en çok mağdur olan toplumlardan biri olduğu ve terör saldırılarından, ayrımcılığa ve saldırılara maruz kaldıklarını ifade etmiştir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası alandan Türkiye'ye yapılan sözlerin takipçisi olacağını vurgulayarak, geçmiş kabine toplantılarında çiftçilerden gençlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik yayılmalarını paylaştıklarını belirtti. Ayrıca, 2023 yılının ikinci yarısı brüt asgari ücretin 13 bin 414 lira, net asgari ücretin ise 11 bin 402 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Böylece servetin üzerinde refah ödemesini da içeren yüzde 34'lük bir zam durumunu ifade etti. Erdoğan, son 21 yıllık devreye ezdirmeme ilkesini kararlılıkla sürdürdüklerini ve toplumun kırılgan kesimlerini hayatın pahalılığının etkilerinden amaçlarına ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı. Konut kira sözleşmelerindeki hikayelerin yüzde 25 ile sınırlandıran üst sınırın devam edeceğini belirtiyor.

Devlet, sıfır ve ikinci el araç fiyatlarındaki balon muhafazaları özenle takip edilmeleri ve ekonomik şartların açıkgözlülükten kaynaklandığını ifade etti. Ticaret Bakanlığının denetimlerini sıklaştıracağını ve stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsamaha göstermeyeceğini vurguladı. Hukuk ve serbest piyasa kuralları içinde, milletin canını yakanlardan hesap soracaklarını belirtti. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte uluslararası gözlemlerin Türkiye'ye yönelik etkilerinin yayılmasını ifade eden Erdoğan, oğlu 21 yılda yaklaşık 255 milyar dolar doğrudan yatırım çeken Türkiye'nin etkisinin ardından daha da parladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve emeklilere verilen söz tutulacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin 11-12 Temmuz tarihlerinde Vilnius'ta gerçekleştirileceğini belirtmiş ve bu zirveyi takiben yurt dışı ziyaret ve kabul yöneticiliğini yoğunlaştıracaklarını vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin büyümeyi sürdürme yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla sıkı sıkıya bağlı olarak yayılmasını dile getirdi. 

"9 günlük bayram tatiline rağmen dış ticaret rakamlarında güzel haberler gelmeye devam ediyor. Yıl sonu hedefimiz olan 265 milyar dolara ulaşacağımız kanaatindeyim. Ekonomi politikalarımızın odağında 85 milyonun her bir ferdinin aşını, işini, huzurunu ve refahını büyütmek vardır. 21 yıllık kazanımlarımızdan aldığımız güçle Türkiye ekonomisini istikrar, güven, sürdürülebilirlik sütunları üzerinde yükselteceğiz.”
Türkiye'nin Suriye krizinin olumsuz etkilerini en fazla hisseden ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Sadece depremin ekonomimize maliyeti 104 milyar doları buluyor. Seçim gündeminin iş dünyamızın tüm kesimlerini yorduğunu biliyoruz ama 28 Mayıs gecesi itibarıyla en zor dönemi geride bıraktığımıza da inanıyoruz. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerini de suhuletle atlattıktan sonra Türkiye 100 yılı menzilini artık koşar adımlarla gideceğiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur maaşlarına yapılacak zam miktarıyla ilgili uzamayı sürdürme vurgulayarak, "5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık yükselme oranlarımız netleşmiş olacaktır. şeklinde konuştu.

Erdoğan, devlet olarak barındırdıkları her zaman yanlarında olduklarına dikkat etmeyi, 2002 yılında başlattıkları Türkiye Aile Destek Programı'ndan bugüne kadar 3,7 milyon kişiden faydalandığını belirtti. Erdoğan, "Bu programa dahil olan ailelere ait 35 milyar liralık destek ödemesi yaptık. Bu yıl da Türkiye Aile Destek Programı'nı devam ettirme kararı aldık. Aldığımız kararların milletimize tekrar hayırlı olmasını kutlamak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Oyunlarındaki büyük başarılarıyla ikinci bir bayram yaşadığını belirterek, tüm sporcuları tebrik etti. Erdoğan, farklı kategorilerde toplam 38 madalya kazanan sporcuların özellikle kadın sporcuların gurur verici performanslarıyla kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Ayrıca, Avrupa Altın Ligi Şampiyonu olan Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'nı bir kez daha kutladı. Balkan Olimpiyatları Matematikleri'nde Türkiye'ye 3 altın ve 3 gümüş madalya kazandıran gençlere de tek tek teşekkür etti ve başarılarını takdirle karşıladığını belirtti. 


Bursa'da aniden başlayan sağanak yağış ve dolu hayatı felç etti

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki

Osmangazi Çağrı Merkezi 7/24 hizmette

İnegöl'de yeni yaşam alanı Nöbetçi Kitaphane yoğun ilgi görüyor

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, polis aracına çarptı

Karacabey’de şampiyona yakışır karşılama

Bursa’da silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı...6 şüpheli 4 silahla yakalandı

Karacabey’de kaçak sigara operasyonu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Haluk Levent ile 19 Mayıs coşkusu Osmangazi'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

Vicdansızlığın görüntüsünü güvenlik kamerası işte böyle kaydetti

Silivri’de kan donduran cinayet: Babasını boğazından bıçaklayarak öldürdü

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

Beyoğlu’nda inşaat alanında askeri mühimmat bulundu

Yıldırım’da temizlik seferberliği

Orhaneli ormanlarında çöpler toplandı

Naipli leylek, 20 yıldır bu köyde yuva yapıyor

Yıldırım Belediyesi Ortaokul Sporları Şenliği devam ediyor

Orman Benim etkinliği ile Bursa'da yangına karşı önlem alındı

Son dakika: Bursaspor - Vanspor maçı seyircisiz oynanacak!

Başkan Ferhat Erol, mahalle mahalle geziyor

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

Pendik’te genç kadını bıçak zoruyla taksiye bindirip kaçırdı, o anlar kamerada

Fatih Sultan Mehmet vefatının 543’üncü yılında kabri başında anıldı

BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede

Vali Demirtaş, Bursa'daki güvenlik güçlerinin moralini yükseltti

Saraçhane'de polise saldıran 29 kişi gözaltına alındı

Yükleniyor