Cumhuriyetin çocuklarından görkemli 100. Yıl Konseri

Cumhuriyetin çocuklarından görkemli 100. Yıl Konseri

GÜNDEM 24.10.2023 10:49:20 0
Cumhuriyetin çocuklarından görkemli 100. Yıl Konseri
Bahçeşehir Koleji Cumhuriyet’in 100’üncü yılını dev bir organizasyonla kutladı. Velilerin de öğrencilerin coşkusuna eşlik ettiği gecede Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel torunuyla karşılıklı zeybek oynadı.
Bahçeşehir Koleji, Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü ‘Cumhuriyet Gençleri 100. Yıl Konseri’ ile kutladı. Öğrencilerden oluşan 470 kişilik dev koronun yer aldığı gecede, marşlara bütün salon eşlik etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla salonu dolduran davetliler, sahnedeki çocuklarla birlikte Cumhuriyet coşkusu yaşadı.
İstanbul’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde düzenlenen kutlamaya Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, SEY Vakfı Onursal Başkanı Semra Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Begüm Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ve çok sayıda veli katıldı.

“Eğitimi ne kadar iyi yaparsak o denli muasır medeniyetler düzeyine ulaşırız”
Enver Yücel, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın kuruluşundan bu yana geçen 55 yılda Cumhuriyet değerlerinden asla taviz vermediklerini belirterek, “55 yıldır devam eden kurumumuz Cumhuriyetin değerleri ile yoluna kararlılıkla devam etmektedir. Hem yönetici arkadaşlarımızın hem de çocuklarımızın gözlerine baktığımız zaman onların ışıltısıyla anlıyoruz ki Cumhuriyet emin ellerdedir. Cumhuriyetimizi, hepimiz nerede olursak olalım korumak ve kollamak durumundayız. Özellikle bizler şahsen ben, bu sorumluluğu daha çok omuzlarımda hissediyorum. Çünkü eğitimciyim. Sizler, bu çok değerli gençlerimizi ve çocuklarımızı bize emanet ediyorsunuz. Biz bu emanetleri gelecek nesillere Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak için ilmin, bilimin ışığında yetiştirme gayreti içinde olduk ve bundan sonra da hep olacağız. Bir toplumun kalkınmasının en önemli lokomotifi olan eğitimi ne kadar iyi ve mükemmel yaparsak, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği o muasır medeniyetler düzeyine o denli ulaşırız” dedi.

“Atatürk’ün izinden yürüyen, düşünen nesiller yetiştirme bilinci içinde ilerliyoruz”
Hüseyin Yücel ise “Bu sene hem ülkemiz için hem de tüm milletimiz için çok özel bir yıl. Bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatan Cumhuriyetimiz tam 100 yaşında. Yıl boyunca ülkemiz, kendimiz ve ailemiz için attığımız her adımda 100 yıllık Cumhuriyetimizin gücüne güvendik. Geride kalan 100 yılı başımız dik ve gururla yaşamamızı sağlayan Cumhuriyet bundan sonra da bizlere, sizlere ama belki de çok daha önemli olan çocuklarımıza emanettir. Öte yandan bugün yine çok büyük bir gurur içerisindeyiz. Cumhuriyet tarihinin 55 yılına tanıklık etmiş eğitim kurumları olarak kurulduğumuz günden bugüne Atatürk’ün izinden yürüyen, düşünen nesiller yetiştirme bilinci içinde ilerliyoruz ve bu şekilde de devam edeceğiz. Bizler şartlar ne olursa olsun bu topraklarda Cumhuriyetimizin nasıl ve hangi zorluklar altında kurulduğunun bilincindeyiz. Cumhuriyetin bir ferdi, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının bir temsilcisi olarak söyleyebilirim ki, kurulduğumuz günden bu yana bizim için değişmeyen tek bir kırmızı çizgimiz var. O da, Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefe, doğru eğitim ve bilim yolundan ayrılmadan hizmet ettiğimiz ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için gece gündüz çalışmak olacaktır" dedi.

“Eğitim kurumu olarak 100 yıllık Cumhuriyetimizin 55 yılına tanıklık ettik”
Özlem Dağ, “Ne mutlu ki bizim neslimiz Cumhuriyetimizin bir asra ulaşmasının gururunu yaşıyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalsın. Cumhuriyetin yetiştirdiği bir Türk kadını olarak eğitime erişebildiysem, bugün bu değerli eğitim kurumunda görev yaparak gelecek nesilleri yetiştirerek Cumhuriyete hizmet edebiliyorsam ve her şeyden önemlisi özgür yaşayabiliyorsam bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum ve minnet doluyum. Bizler Cumhuriyeti omuzlarında yükselten nesiller, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarımızda 100 yıllık Cumhuriyetimizin 55 yılına tanıklık ettik. Cumhuriyetimiz bizim en büyük hazinemiz ve mirasımız. Biz bu mirasa sahip çıkıyoruz ve bu mirasa sahip çıkacak yüceltecek nesilleri yetiştirmenin de en önemli görevimiz olduğunu düşünüyoruz.”
Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde düzenlenen 100. Yıl Konseri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın tüm salon tarafından söylenmesinin ardından, Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye’nin dört bir yanındaki kampüslerinden Ankara’ya doğru yola çıkan 1923 metre uzunluğundaki Türk bayrağına da ev sahipliği yaptı. Bayrak, salonda öğrenciler tarafından omuzlarda taşındı. Dev Türk bayrağının öğrenciler tarafından Ankara’ya doğru yola çıkmasıyla salonda coşku artarken Gençlik Marşı’nın söylenmesiyle izleyiciler de öğrencilere eşlik etti.
Tiyatro sanatçısı Cem Kurtoğlu’nun anlatımıyla gerçekleşen etkinlikte 100. yıla özel üç boyutlu dijital efektlerin kullanıldığı hologramik açılış gösterisinin yanı sıra öğrencilerin yaptığı canlandırmalar izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Cumhuriyet kuruluş öyküsü “Çanakkale Bizim”, “Geldikleri Gibi Giderler”, “İlk Kurşun“, “Mustafa Kemal Samsun’da“, “Vatan Bir Bütündür”, “İlk Meclis”, Kuva-yi Milliye”, “İlk Hedefiniz Akdeniz”, “En Büyük Eser” başlıklı gösterilerle anlatıldı. 470 kişilik öğrenci korosunun seslendirdiği marş ve türkülere tüm salon eşlik etti. Öğrencilerin folklor ve dans gösterilerinin büyük beğeni topladığı gecede Türk Halk Müziği’nin ustalarından Ümit Tokcan, BAU Konservatuvar Müdürü Erman Türkili, Elif Gökçe Türkili ve Soner Arıca sahne aldı. Arıca, sözü ve müziği kendisine ait 100. Yıl Marşı’nı, dev öğrenci korosuyla birlikte seslendirdi.

Enver Yücel’den zeybek sürprizi
Zeybek ekibinin sahne almasıyla gecenin sürprizi de yaşandı. BUEK Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, torunu Aslan’la birlikte sahnede karşılıklı zeybek oynadı. Gecenin unutulmazları arasına giren performans, izleyenlerden büyük alkış aldı.
Gecenin sanat yönetmenliğini ve koreografisini Yasin Soy üstlendi. Üç boyutlu hologramik görsel şölen, kurtuluş mücadelesini ve Cumhuriyet’in ilan edilişini adeta yeniden yaşattı. Cumhuriyet’in yüzüncü yılına layık görkemli gösteri boyunca duygu dolu anlar yaşanırken izleyenler öğrencilerin coşkusuna eşlik ettiler.

Yalova’da 2 otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Bisikletle Longoz'da kaybolan kişi 4,5 saat sonra bulundu

Yolda yürüyenleri sebepsiz yere korkutup saldırmışlardı, tutuklandılar

İşçi Bayramı’nda çalışırken demirlerin altında kaldılar: 3 yaralı

1 Mayıs Sakarya’da yürüyüş, konser ve tiyatro gösterisi ile kutlandı

Bursaspor’da ilk aday Avukat Levent Dönertaş

1 araba 2 motosiklet çalan hırsızlar yakalandı

Ayvacık açıklarında 20 kaçak göçmen kurtarıldı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu iki farklı yerde yaşandı

Ayvalık açıklarında lastik bot içinde sürüklenen 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yalova’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

Dünyanın en önemli savunma sanayi buluşmalarından IDEF, 2025 yılında düzenlenecek

1 Mayıs Bandırma’da kutlandı

Başkan Şehirli 1 Mayıs’ta emekçilerle birlikte yürüdü

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

Beşiktaş’ta, Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları devam etti

Ayvalık’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkusu

Tarladan su motoru çalan hırsızlar yakalandı

İnşaat işçileri ekmek parası için 1 Mayıs’ta taş kırdı

1 Mayıs’ı zirvede kutladılar

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

Yolcu otobüsünün bagajında 50 koli makaron ele geçirildi

Kırklareli’nde 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs kutlamalarına çizgi film ve sinema kahramanı Zoro kıyafeti ile katıldı

Çanakkale’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Yücel Paşmakçı'ya Vefa Konseri

Mudanya'da çürüyen duvar tehlike saçıyor

Bilecik’te 1 Mayıs’ı provoke etmeye çalışan 1 kişi yakalandı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu: Binlerce işçi meydanlarda!

Yükleniyor