DAEŞ´in SS komutanı Yılmaz

DAEŞ askeri güçlerini üçe ayırdı. Naziler´in SS, ABD´nin Delta Force birliği gibi özel askerlerden oluşan ?İnghimasyun´ birliğinin komutanlarından biri de DAEŞ´e katılan en tanınan Türk olan Salih Yılmaz´ oldu

DÜNYA 22.08.2015 12:04:43 0
DAEŞ´in SS komutanı Yılmaz

 

Suriye´de 4 yıldır devam eden savaşın en büyük kazananı şüphesiz DAEŞ oldu. On binlerce ´cihadçı´ DAEŞ´e katılmak için Suriye´ye gitti. Yaklaşık 3 bin Türk de aileleriyle birlikte ´İslam Devleti´nde yaşamak üzere Rakka´ya göçtü. DAEŞ saflarında savaşan yüzlerce Türk olmasına rağmen 3 yıldır dünya basınında manşetlere çıkan isim Salih Yılmaz oldu.

Yeni bilgiler çıktı

Türkiye´den Hollanda´ya göç eden Adanalı bir ailenin çocuğu olan Yılmaz, Hollanda ordusunda yaklaşık 2 yıl görev yaptıktan sonra ´cihada´ katılmak için Suriye´ye gitti. 28 yaşındaki 3 dil bilen Yılmaz, internette savaşla ilgili yazdıkları, akıllı telefonuyla çektiği fotoğraflarla dünya medyasının ilgisini çekti. İnternette ´Yılmaz´ ve ´İsrafil´ isimlerini tercih ettiği

için ´DAEŞ´çi Yılmaz´ olarak ünlendi. Hollandalı Sterlina isimli bir genç kızla internette yazışıp, Suriye´ye gelmeye ikna etti ve evlendi. Sterlina´nın annesi tarafından Rakka´dan ´kurtarılışı´ ile Yılmaz bir kez daha manşetlerdeydi. El Nusra´ya esir düştüğü, infaz edildiği iddia edilen Yılmaz´la ilgili yeni bilgiler de açığa çıktı.

´Kendini feda edenler´ arasında

Buna göre Yılmaz, hem Türk hem Hollanda ordusunda görev yapmış olması ve Suriye´de kazandığı tecrübeyle DAEŞ saflarında yükseldi. Kobani´de PKK´ya karşı savaştıktan sonra DAEŞ´in özel askerlerinden kurulan birliğinde görev aldı. DAEŞ´in ABD´nin Delta Force, Naziler´in SS güçlerinden esinlenerek oluşturduğu ´İnghimasyun´ birliği ´Kendini feda edenler´ anlamına geliyor. Birlikte askeri tecrübesi yüksek, birden fazla silahı etkin bir şekilde kullanabilen ve ´şehit´ olmak için canını feda etmekte en ufak bir tereddüt yaşamayan savaşçılar yer alıyor. Sayılarının 15 bin kadar olduğu iddia ediliyor. Yılmaz da kişisel sayfasında ´İnghimas askerleri özel silah gibidir. Görevi yerine getirmek için arkalarına asla bakmazlar´ diye bu birliği tanımlıyor.

Adını duyan kaçıyor

İnghimasi savaşçıları göreve tam donanımlı olarak ve ´ölmek için´ gönderiliyor. Esir düşmeleri halinde kendilerini patlatabilmeleri için patlayıcı veriliyor. ´Pakistan üniforması´ adını verdikleri özel kıyafetleri var. Başlarına siyah bandana ile siyah kar maskesi takıyorlar. Görevleri ilk baskını yapıp düşmana korku salmak. Operasyona çıkmadan önce vasiyetlerini yazıp gömülmek istedikleri yeri söyleyerek helallik istiyorlar. Yılmaz internet sayfasında silahlarını da şöyle sıralıyor:

- Scar-H 

- MP7 n M4

- AK74SU 

- Steyr AUG

Oğlu oldu

İkinci evliliğini de Türk olmayan bir kadınla yapan Yılmaz, Muhammed Kasım Cibril adını verdiği oğlunun fotoğraflarını da ´Ne tatlı değil mi?´ diye paylaştı. Kendisine gelen, ´Peki ölüme gidiyorsun çocuğuna kim bakacak?´ sorusuna ise, ´Burada birçok mücahit kardeş var oğlumu büyütecek´ yanıtını verdi. 


Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Yükleniyor