DAMIZLIK SIĞIR YET.KOOP.GENEL KURULU YAPILDI

TARTIŞMALI KONGREDE BAŞKANLIĞA BASRİ UYSAL GETİRİLDİ

DÜNYA 27.06.2008 00:07:22 0
DAMIZLIK SIĞIR YET.KOOP.GENEL KURULU YAPILDI

367 kayıtlı üyesi bulunan İnegöl ve Köyleri Damızlık Sığır Yetiştirilicileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin genel kurul toplantısı dün, Sani Konukoğlu  Konferans salonunda yapıldı. Türkiye Muhtarlar Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Zeki Bal ile İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü temsilcileri Sinan Kağan ve Zakir Rüzgâr’ın da izlediği, Divan Başkanlığına Kulaca Köylü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, Başkan Yardımcılığına Sedat Doğdu, Kâtipliklere İhsan Kılıç ve Osman Aydın’ın seçildiği toplantıda, kooperatifin toplam olarak 426 bin YTL borçlandırılmış olması nedeniyle sert tartışmalar yaşandı.

 

Kooperatifin kayıtlı 367 üyesinden 77’sinin hazır bulunduğu toplantıda tek liste ile gidilen seçim sonucunda Başkanlığa Osman Basri Uysal getirildi.

 

Genel kurula katılan kooperatif üyeleri  kooperatifin bu kadar kötü duruma düşürülmesinin, borç batağına sokulmasının nedeninin sorulması için yöneticiler hakkında soruşturma açılmasını istediler . Vergi Dairesine yüklü miktarda borç bulunduğuna belirten üyeler, borcun ertelenmesi konusunda Vergi Dairesi yetkilileri ile görüşmeler yapılması, borcun Kooperatifi zora sokmadan ödenmesi ile ilgili çareler bulunması gerektiğini kaydettiler.

 

Kooperatifin eski Başkanlarından Şaban Çetizli ise konuşmasında, “Kooperatifin bu hale gelmesinde kimse suçlu değildir. Bir tek ben suçluyum. Daha önce bana açılan davanın Osman Basri Uysal tarafından açıldığını sanmıştım. Yanılmışım kendisinden özür diliyorum. Bu güne kadar bazı kişilerin iddia ettiği gibi kooperatife ait yemler hiçbir zaman evimin önüne indirilmemiştir. Ben böyle bir şeyi de asla yapmam. O konuda anlım ak, vicdanım rahattır. Benim dönemimde kooperatife süt tankı alındı. sütlerin toplanması için araba aldık, dükkan tuttuk ve büyük bir depo yaptık. Mibzerli Traktör aldık. Bu aldıklarımızın hepsini de kongre zamanı üyelerimize ayrıntılarıyla sunduk. Ben sizlerin bana verdiği görevi layığı ile yaptım. Kooperatifte benim dönemimde 8 kamyon yem girmişti. Bunları üyelerimiz hiçbir zaman peşin para ile almadı. Hep veresiye aldılar ve kooperatif bu noktaya geldi. Bu durumdan kim suçlu ise cezasını çekecektir. Ben suçlu isem cezamı çekerim. Kooperatife borcu olan gelip borcunu ödeyecek” dedi.

 

 

Kooperatifin muhasebecisinden aldığı bilgilerle ilgili açıklama yapan Divan Başkanı Ahmet Uğur, “Hesaplara göre, 266 bin YTL yem fabrikalarına, 160 bin YTL’de Vergi Dairesine borcu var. Bu borcu kabul edip, kooperatifi düze çıkaracak varsa adaylığını koyacaktır. Bu borç serbest piyasa ekonomisinde kuralına göre oynayarak kapanır. Kulaca Kooperatifi olarak kooperatifinize her ay 25 kilogram süt vereceğiz. Bunu üyelerinizin de yapmasını sağlayın.  Sizlerde plan ve projeler üretin diye konuştu.

 

Yapılan oylama sonucunda başkanlığa getirilen Osman Basri Uysal ise, her şey resmiyete döküldükten sonra suçlu belli olacaktır. Şuan kimseye suçlu diyemeyiz. Bu borçlar elbet ödenecek. Yönetim olarak bu göreve talip olduk. Kooperatifimi düze çıkarmak için elimizden geleni yapacağız.


TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

Doğancı ve Nilüfer barajları 10 yıl sonra doluluk rekoru kırdı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

UEFA’dan Halil Umut Meler’e görev

Bursa’nın coğrafi zenginlikleri güç birliğiyle değerini buluyor

Bursa'da sevgilisiyle tartışan genç kız bıçakla saldırdı

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

BUÜ’den üniversite-sanayi işbirliğine yeni halka

Kocaeli'de dehşet! Sürü halinde başıboş köpekler yavru köpeği ve kediyi parçaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

Gaziantep'te TIR ile minibüs çarpıştı: 8 kişi hayatını kaybetti

Bursa’da kamyon altında kalarak hayatını kaybeden kadın toprağa verildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa 355 milyonluk ceza

Otomotiv ihracatı Nisan ayında yüzde 2 arttı

Bursa Şehir Hastanesi, ’Anne dostu hastane’ oldu

Diyanet 2024 kurban kesim bedelini açıkladı! yurt içi 11.750 TL, yurt dışı 4.750 TL!

Prof. Dr. Kuzu: Hava kirliliğinin asıl nedeni trafik!

Trafik kazalarında can kaybı artıyor! 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor

Numara taşıma rekoru kırıldı! 180 milyondan fazla numara taşındı!

Gürsu Belediyesi kadın çalıştayına hazırlanıyor

Akaryakıta müjde: Benzin ve motorine 1.5 TL indirim geliyor

Kütüphane müdavimleri ödüllerine kavuştu

Dünyanın en büyüğü Kyzikos’ta

Minik öğrenciler ilk namazlarını kılıp seccadelerini aldı

Eşrefoğlu Rumi vefatının 555. yılında İznik’te anıldı

Bursa’da tehlikeli yolculuk

Bu çiçeği koparmanın cezası 387 bin 141 TL

Sibergöz-38 operasyonu: 51 dolandırıcı yakalandı! 62 milyon lira ele geçirildi!

İnegöl'de piyano yıldızları sahne aldı

Yükleniyor