DARBE GECESİ YANLIŞ TELEFONLA ORTAYA ÇIKAN KAHRAMANLIK

SEYFULLAH SALDIK, KARALOĞLU İLE ARASINDAKİ DİYALOĞU İLK KEZ KANAL 16´DA ANLATMIŞTI

GÜNDEM 11.05.2018 18:32:44 0
/kanal16haber.com/2018-5/11/184352952b.mp4
DARBE  GECESİ YANLIŞ TELEFONLA ORTAYA ÇIKAN KAHRAMANLIK

15 TEMMUZ HAİN DARBE GECESİ FETÖ´CÜ SUBAYLARA KARARGAHI TESLİM ETMEYEN BURSA JANDARMA BÖLGE KOMUTANININ KAHRAMANLIĞI, ANTALYA VALİSİNİN YAZDIĞI KİTAPTA BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI. ANTALYA VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ KENDİSİNİ HEYECANDAN DOLAYI YANLIŞLIKLA ARAYAN DÖNEMİN BURSA JANDARMA BÖLGE KOMUTANI TÜMGENERAL SEYFULLAH SALDIK´TAN ÖĞRENDİĞİNİ, "KALKIŞMA 24 SAAT" İSİMLİ KİTAPTA DİLE GETİRDİ.

15 TEMMUZ GECESİ YANLIŞ TELEFONLA ORTAYA ÇIKAN KAHRAMANLIK HİKÂYESİ

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili yazılan "Kalkışma 24 Saat" isimli kitapta, dönemin Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile yaşadığı ilginç telefon görüşmesini kaleme aldı.

Bu kitapta Vali Münir Karaloğlu darbe gecesi saat 23.00´de o zamanki Bursa Jandarma Bölge Komutanı olan Tümgeneral Seyfullah Saldık´ın kendisini özel cep telefonundan arayarak hain darbe girişimini FETÖ´cülerin yaptığı bilgisini verdiğini ve aralarında geçen diyaloğu bu kitaba yazdırdı.

Kitapta yer alan bilgilere göre, Tümgeneral Seyfullah Saldık, o gece evindeyken kendisine sıkıyönetim emri geldiğini öğrenir öğrenmez, bunu Bursa valisine bildirmek istedi. Ancak Saldık, heyecanla, Bursa Valisi İzzettin Küçük´ü aramak yerine, birkaç hafta önce Bursa´dan Antalya´ya tayin olan eski Bursa Valisi Münir Karaloğlu´nu aradı.

Karaloğlu kayıtlı olan numarayı görünce telefonu "Evet paşam" diye açtı. Son derece heyecanlı olan Seyfullah Paşa, "Sayın valim, ben karargaha geçiyorum. Emin olun, kanımın son damlasına kadar savaşacağım. Bu şerefsiz FETÖ´cülere karargahı teslim etmeyeceğim" dedi.

Bunun üzerine Karaloğlu, uyarıda bulunup, "Paşam ben şu an Antalya valisiyim, Bursa valisi değilim" dedi. Kendisinden özür dileyen Seyfullah Paşa ?Efendim o zaman size de arz etmiş olayım durum budur? diyerek telefonu kapadı.

Yanlışlıkla gelen telefondan darbe girişiminin kaynağını öğrenen Antalya valisi, bir kez daha Antalya Garnizon Komutanını ve MİT bölge başkanını da arayarak olayın bir darbe girişimi ve FETÖ kalkışması olduğunu belirtti. İşte Seyfullah Paşa´nın büyük bir heyecanla söylediği bu sözler üzerine Vali Karaloğlu, bu darbenin hain FETÖ´cü gruptan geldiğine ilişkin olarak ilk bilgiyi aldığını bu kitapta ifade etti.

DARBECİ ALBAYI SEYFULLAH PAŞA YAKALATTI

Antalya´da hazırlanan kitapta, sergilediği kahramanlık öyküsünün sadece bir kısmı ortaya çıkan Seyfullah Paşa, Antalya valisinin ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük´ü de arayarak durumdan haberdar etti.

İl Jandarma Komutanlığı´na giden Seyfullah Paşa, burada darbeci Albay Yurdakul Akkuş´u görünce nizamiyeden attırdı. Daha sonra 2 yüzbaşı görevlendiren Seyfullah Paşa, Osmangazi Jandarma Komutanlığı´na giderek hain planlarına burada devam etmek isteyen Akkuş´u gözaltına aldırdı. Polis ekiplerine de haber veren Saldık gözaltındaki darbeci albayı polise teslim etti.

Gözaltına alınan Yurdakul Akkuş´un yanında taşıdığı çantasında ise 81 ilin sıkıyönetim listesi çıkmış, ülke çapında darbenin önlenmesine katkı sağlanmıştı. Tüm bu bilgiler de 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi´nde tanık beyanlarıyla gün yüzüne çıkmıştı.

SEYFULLAH SALDIK, KARALOĞLU İLE ARASINDAKİ DİYALOĞU İLK KEZ KANAL 16´DA ANLATMIŞTI

Dönemin Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Kanal 16 ekranlarında Hasan Özdemir´in sunduğu 15 Temmuz Özel programına konuk olmuş, Münir Karaloğlu ile arasında geçen bu diyaloğu da ilk kez bu programda anlatmıştı.


Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor