Davutoğlu: ´1 Kasım bir milattır´

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ?1 Kasım seçimleri bir milattır. AK Parti 5. Olağan Kongremiz bu miladın doğum işaretlerini veriyor? dedi.

POLİTİKA 12.09.2015 16:19:58 0
Davutoğlu: ´1 Kasım bir milattır´

 

Türkiye´yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti´nin, 5. Olağan Büyük Kongresi´nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. 1 saat 10 dakika süren konuşmasında hükümet kurma çalışmalarından seçim hükümetine, parti tüzüğündeki değişiklerden üç dönem kuralına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, "Doğu ve Güneydoğu´daki vatandaşlarımıza sesleniyorum, sizler Hakkari´de hakkınız olduğu kadar Edirne´de de hakkınız var. Batı´daki, Kuzey ve Güney´deki kardeşlerime de sesleniyorum. Sizlerin Edirne´de hakkınız olduğu kadar, Hakkari´de de hakkınız var. Bu toprakların her santimetrekaresinde bütün vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde gelişmiş ekonomilerin yanı sıra gelişmekte olan dinamik ekonomilerde de sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Davutoğlu, "Ama Türkiye G-20 Zirvesi´ne hazırlanıyor. Burada ekonomik hedeflerimiz itibarıyla şunları vurgulamak istiyorum, dört ayaklı olarak bir küresel ekonomik krizden gelen bütün şokları karşılayacak şekilde Türkiye´nin makro ekonomik dengeleri korunacak. Her türlü tedbiri alacağız ve hiçbir şekilde Türkiye´nin küresel ekonomik kriz girdabına girmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

BÜYÜK PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Başlatılan bütün büyük projelerin hayata geçirileceğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Makro ekonomik projeler, Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde başlayan projeler mutlaka hedefini ulaştırılacak. Otoyollar, hızlı tren projeleri, şehir hastaneler, havayolları, tüneller ve Türkiye´deki her kesime ulaşan büyük hamleler bundan sonra da sürecek. Milli savunma sanayi hamlemiz devam edecek. Türkiye kendi savaş uçağını, savaşa gemisini, deniz altısını, tankını yapan güçlü bir ülke olma kararlılığından asla vazgeçmeyeceğiz. Bunların yürütülebilmesi için yapısal reformlara devam edeceğiz. 25 öncelikli programı aynı kararlılıkla sürdürecek, Türkiye´nin orta gelir tuzağına düşmesine asla izin vermeyeceğiz.

Bu çerçevede bütün amacımız sürdürülebilir bir kalkınmayı, Türkiye´nin teknoloji yoğun bir kalkınmayla köklü bir ekonomik hamle içine girmesini hedefliyoruz. Son 14 yıl içinde altyapı yatırımlarıyla Türkiye´yi dünyanın en büyük ekonomik gücü haline getirdik. Şimdi hedefimiz, bu yatırımları yoğun teknolojiyle güçlü ve nitelikli insan gücüyle ve her türlü meydan okumaya hazır özel sektörüyle yeni bir atılıma hazırlanmak."

YENİ HEDEFLERİ 23 EYLÜL´DE TANITACAĞIZ

Büyük yatırım projelerine hızla devam edileceğine dikkat çeken Davutoğlu, "Yapısal reformlar gerçekleştirirken vatandaşlarımızın günlük hayatıyla ilgili bütün tedbirleri alacağız. Memurlarımıza, işçilerimize, emeklilerimize, kadınlarımıza, gençlerimize yepyeni bir geleceği ışıklarını kendilerine sunacağız" dedi.

Davutoğlu, AK Parti´nin yeni ekonomik vaatlerinin 22 Ağustos´ta yapılacak "Aday Tanıtım Toplantısı"nda Türkiye´ye duyurulacağını bildirdi.

"YÜZDE 60´LIK BLOK MASALI TUTTU MU?"

Koalisyon çalışmalarını hatırlatan Davutoğlu, "Yönetim boşluğu oluşmaması için her türlü çabayı gösterdik ama karşımıza yüzde 60´lık bir blok iddiasıyla çıktılar. Daha 7 Haziran gecesi Sayın Bahçeli, konuşmama cevap mahiyetinde dedi ki, ´Türkiye en kısa zamanda erken seçime gitmelidir, hiçbir koalisyonun içinde yer almayacağız´ dedi. HDP aynı şekilde hiçbir sorumluluk almayacağını ilan etti. CHP yüzde 60´lık bloklardan bahsetti.

3 ay geçti, yüzde 60´lık masalı tuttu mu? Yüzde 60´lık Türkiye´yi bloklaşmaya sevk edenlerin rüyası gerçekleşti mi? Gerçekleşmedi, gerçekleşmez çünkü onlar küçük siyasi hesaplar içindeler" ifadelerini kullandı.

"ŞERLERİ DEFETMEYE HAZIR MISINIZ?"

Başbakan Davutoğlu, "Gece gündüz çalışarak bir taraftan haince bize saldıran terör örgütleriyle mücadele ettik. Bu hain terör örgütlerinin yurtdışındaki odaklarına, Kuzey Irak´ta bölücü terör örgütüne, Suriye´de DEAŞ´a karşı en etkin mücadele yöntemiyle mücadele ettik. Diğer taraftan ülkede herhangi bir ekonomik kriz çıkmasında diye ekonomik politikaları kararlı bir şekilde sürdürdük. Yani hayırları fethetmeye çalıştık. Etrafımıza şer odakları toplandı, hep beraber karşımıza geldiler, yüzde 60´lık blok dediler, ´hayır´ dediler, ´olmaz´ dediler. Biz de işte bu şerlere karşı vakitler hayrola, hayırlar fethola, şerler defola dedik. Şerleri defetmeye var mısınız?" ifadelerini kullandı.

"SAYIN TUĞRUL TÜRKEŞ İSTİSNA"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın görevi vermesinden sonra anayasal zorunluluk olan bütün partilerin katılması gereken hükümeti kurma çalışmalarına girdik. Anayasal zorunluluk olması hasebiyle muhalefet partilerine de o partilere mensup milletvekillerine bakanlık teklifinde bulunduk, hepsi reddettiler. MHP´den Sayın Tuğrul Türkeş istisna olmak üzere. Bu bir anayasal zorunluluk hükümetiydi. Anayasal zorunluluktan kaçtılar. 3 aydır her sorumluluktan kaçanlar bizden hesap sormaya kalkıyorlar. 3 aydır taşın altına elini koyup, milletten aldığı sorumlulukla bu taşı kaldıran AK Parti kadrolarına ithamda bulunuyorlar. ´Ülke hükümetsiz kalmasın, ülke herhangi bir kaosa girmesin´ diyen cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Onlar bilsinler ki Türkiye´de her zaman meşruiyet hakim olacak, demokratik hukuk kuralları işleyecek, onlar bilsinler ki Türkiye´de sadece ce sadece milletin dediği olacak."

1 Kasım seçimlerine AK Parti´nin aldığı kararla gidilmediğini vurgulayan Davutoğlu, "Ülke yönetiminde hiçbir boşluğa izin vermedik. Hangi şartlarda ne olursa olsun mutlak surette Türkiye´nin kaderi AK Parti kadrolarının elinde olarak hiçbir yönetim boşluğuna izin vermeyeceğiz" dedi.

"ŞİMDİ TAZELENME VAKTİ"

Davutoğlu, 7 Haziran´da milletin AK Parti kadrolarına verdiği mesajın, "Ben size güveniyorum, ben sizin 14 yıl içinde en iyi şekilde idare ettiğinize inanıyorum ama şimdi tazelenme vaktidir, şimdi yeni biz hızla ayağa kalkma vaktidir" olduğunu kaydetti.

"5. Olağan Büyük Kongremiz bu hızın, bu enerjinin, bu gayretin mekanıdır" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Millet bize şunu söyledi: 2001´deki kurucu değerlerinizi muhafaza edin. O değerleri muhkem kılın. Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Ağustos 2001´de yaptığı konuşmada yer alan kurucu değerlerimiz bugün de aynı ölçüde yeni aynı ölçüde tazedir. Ne der bu kurucu değerler? Millet karşısında mütevazi olacaksınız, kibirli olmayacaksınız, milletle birlikte yürüyecek, hiçbir şekilde milletten ayrı söz beyan etmeyeceksiniz. İşte bugün bir kez daha milletimize söz veriyoruz, biz sizin hizmetkarınızız, biz sizin aranızdan çıktık. Size hükmetmeye değil sizinle birlikte ortak bir kaderde yürümeye geliyoruz.

Bu kurucu değerler, ortak akıl diyor. Yani herhangi bir şekilde tek bir akıl değil bütün AK Parti kadrolarının ortak aklı diyor. Bu kurucu değerler ne diyordu, yoksulluğa, yasaklara ve yolsuzluğa karşı 3y ile mücadele edin diyordu. Buradan söylüyorum, yasaklara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye´de hiç kimse inancı, örfü, hayat tarzı dolayısıyla dışlanmayacak. Tertemiz, şeffaf bir yönetim anlayışıyla Türkiye´yi geleceğe taşıyacağız. Bu çerçevede bu kongremiz bir yenilenme kongresidir."

"SİYASİ ERDEM YÖNETİM KURULU OLUŞTURUYORUZ"

AK Parti Olağan Büyük Kongresi´nin kurucu değerlerin üzerinde büyük bir geleceğe yürümenin en önemli dönüm noktalarından birini işaret ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu değerleri korumak, gelecek nesillere aktarmak üzere, tazelenmenin de bir işareti olarak bugün tüzüğümüzde bazı değişiklikler yapacağız. Her şeyden önce kurucu değerlerimizin bütün parti kitlelerine, teşkilatlara, delegelere ve bütün parti kadrolarına yayılabilmesi için yeni bir kurul oluşturuyoruz. Siyasi Erdem Yönetim Kurulu. AK Parti bir siyasi erdemlikler hareketi olarak başladı. Siyasi gücü alırken erdemle birleştirdik, hikmetle, irfanla birleştirdik. Şimdi de hikmetle irfanın birleşmesini kalıcı kılmak ve partimizin kadrolarının içinden gelen tecrübe birikimini geniş siyaset nesillerine aktarmak için Siyasi Erdem Yönetim Kurulu´nu oluşturuyoruz.

Aynı şekilde iki önemli yeni genel başkan yardımcılığı daha kuruyoruz. Birisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı diğeri de Şehir, çevre ve kültür işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı. Daha önce başka birimlerde deruhte edilen bu görevler bugün başlı başına kendi birimlerini oluşturacak şekilde organize edilecek.

Yine tüzüğümüzle birlikte 25. Dönem´in kısa olması sebebiyle 3 dönem kuralına bazı istisnalar getiriyoruz. Önemli olan şu, bütün bu kurallarda esas olan AK Parti´nin ruhudur. AK Parti´nin ruhu adalet ruhudur, AK Parti´nin ruhu adalet ruhudur, vicdandır, merhamettir, ortak akıldır."

"MEVKİ VE MAKAM UĞRUNA YOLA ÇIKANLAR ARAMIZDA BARINAMAZ"

"2001´den bu yana her aşamada AK parti içine nifak sokacağını düşünenler çıktı" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi bugün coşkuyla gerçekleştirdiğimiz bu kongremizle omuz omuza verdiğimiz bu tablo gösteriyor ki AK Parti´yle yola çıkanların niyeti, hedefi mevki ve makam değil sadece milletin değerleri, milletin hedefleridir. Kim mevki ve makam için yola çıkarsa bizim aramızda barınamaz, kim kısa dönemli hesaplar içinde olursa bizim aramızda barınamaz, kim ortak vicdanımızı, ortak aklımızı, ortak zihniyetimizi yok sayarsa bu hareket içinde barınamaz. Çünkü bu hareket, 14 Ağustos 2001´den bu yana nice sınamalardan geçtiğinde hep aynı idealle yürüdü. Büyük Türkiye ideali.

Bu büyük hareketin bugünkü aşamada geldiğin en büyük sınav, 1 Kasım seçimleridir. AK Parti ruhunun 1 Kasım seçimlerine de en güçlü damgayı vuracağına kesin şekilde inanıyoruz.

Şehitlerimizin toprağa düştüğü bugünlerde, şehitlerimizin mirası üzerinde herhangi siyasi hesap yapan olursa onların karşısında AK Parti kadroları dimdik duracak. Ülkeyi kana bulamak isteyen, ülkede kardeş kavgası oluşturmak isterse onlarında karşısında da dimdik duracağız.

1 Kasım seçimleri bir milattır. AK Parti 5. Olağan Kongremiz bu miladın doğum işaretlerini veriyor. 1 Kasım´da yeni bir yürüyüşe var mıyız? Ey Anadolu çocukları, Kafkasya, Mezopotamya, Orta Asya, Ortadoğu, Akdeniz, Karadeniz, Hazar çocukları Yeniden ayağa kalkmaya var mıyız? Bütün tuzaklara karşı hep beraber ilk günkü aşkla, birlik, dirlik, kardeşlik demeye var mıyız?

1 Kasım´a doğru yürürken bütün teşkilatlarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı gece gündüz çalışmaya davet ediyorum. Gençlerimiz ufka büyük umutlarla baksınlar. Bugün gençleri karşı karşıya getirmek isteyenlere karşı tazelenmiş bir AK Parti olarak onları en güzel şekilde geleceğe hazırlayacağız.

5. Olağan Büyük Kongremiz Türkiye´de, dünyada ve bölgede önemli gelişmelerin yaşandığı kritik bir dönemde gerçekleşiyor. Ama 81 vilayetten gelen bu yürekler bugün tek bir aşkla çarpıyor. Bu aşk vatan aşkıdır, millet aşkıdır. Allah yolumuzu açık eylesin. Bu aşkı, bu sevdayı daim eylesin. Ey kardeşlerim, gönüldaşlarım yeni bir yola yürümeye var mıyız? Vakitler hayrolsun, hayırlar fetholsun, şerler defolsun demeye var mıyız?"


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Yükleniyor