Davutoğlu´ndan muhalefete 1 Kasım için centilmenlik çağrısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ?Eğer bütün partiler kabul ederse çevre ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaları mümkün olan en az masraf ve çevre kirliliği yapılması için bir centilmenlik anlaşması yapalım? dedi.

POLİTİKA 21.09.2015 12:42:31 0
Davutoğlu´ndan muhalefete 1 Kasım için centilmenlik çağrısı

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu´nda düzenlenen 26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı´nda konuştu. AK Parti´yi 1 Kasım´a taşıyacak 550 milletvekilinin tanıtıldığı toplantıda partililere önemli mesajlar veren Davutoğlu, muhalefet parti liderlerine centilmenlik çağrısında bulundu.

"Gelin hep birlikte şiddete ve teröre karşı birleşelim" diyen Davutoğlu, "Bütün siyasi parti liderlerine terör karşı ortak deklarasyona çağrı. Suruç´ta saldırı olduğunda bütün siyasi parti liderlerine ortak deklarasyon çağrısı yapmıştım ama maalesef Sayın Kılıçdaroğlu dışında olumlu cevap veren olmadı. Ama şimdi buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Gelin 1 Kasım seçimlerine giderken teröre, şiddete karşı ortak bir tutumda buluşalım. Ortak bir deklarasyonla 1 Kasım´da tam bir güvenlik ortamı içinde seçimin gerçekleşmesi için çağrıda bulunalım. Terörü, şiddeti kim desteklerse ona karşı 1 Kasım´daki milli iradenin sözcülüğünü yapalım. Bütün siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum, terör ve şiddet üzerinden sandıklara, sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir tavırda buluşalım. Bu ortak çağrı teröre ve şiddete karşı koyanlarla terör ve şiddetten beslenenleri arasındaki ayrımı da ortaya çıkaracaktır" ifadelerini kullandı.

"GELİN SEÇİM KAMPANYALARINDA HER TÜRLÜ ŞİDDET KARŞI OMUZ OMUZA DURALIM"

13 Ağustos´ta 553 sivil toplum kuruluşu liderinin STK lideri, "Yeter artık, silahları bırakın" dediğini hatırlatan Davutoğlu, "Şimdi hepimiz, bütün siyasi parti liderleri olarak bu çağrıya destek vermeliyiz. Aynı şekilde 1 Eylül´de Doğu ve Güneydoğu Anadolu´daki köklü aşiret liderleri Silopi´den çağrıda bulundu. ´Biz bu milletin asli çocuklarıyız, silahları bırakın´ diye terör örgütüne çağrıda bulundu. Geçen hafta Ankara´da ´Teröre hayır, kardeşliğe evet´ yürüyüşü gerçekleştirildi. Dün de ´Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses´ dedik. Şimdi buradan bir kez daha siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum. Gelin seçim kampanyaları başlamadan hep beraber bir ortak deklarasyonla, bu seçim kampanyalarında her türlü şiddete karşı omuz omuza duralım. Şiddet kime karşı yapılırsa yapılsın, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın 4 siyasi parti olarak bunun karşısında olacağımızı ilan edelim" şeklinde konuştu.
7 Haziran´a giderken bütün şiddet eylemlerini kınadıklarını anlatan Davutoğlu, "Ama AK Parti´ye karşı yapılan şiddet eylemleri maalesef diğer partilerce kınanmadı. Zannettiler ki bizim milletvekili adaylarımızı baskı altında tutulursa ilçe başkanlarımız kaçırılırsa AK Parti kadroları siner, geri çekilir. Baskılar karşısında susar mıyız? Bize dönük her türlü şiddet karşısında milli iradesinin sesini yükseltmeye var mıyız?" dedi.

"GELİN DEMOKRATİK REKABETİ NEZAKET KURALLARI İÇİNDE YAPALIM"

"İkinci çağrımız bütün siyasi parti liderlerine, gelin demokratik rekabeti siyasi nezaket kuralları içinde yapalım" diye konuşan Davutoğlu, "Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de bütün milletin temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi atışmaların dışına bırakalım. Şunu bilsinler ki Cumhurbaşkanlığı´na yönelik her saldırı her hakaret karşısında AK Parti kadroları milletin en yüce makamını korumaya kararlıdır. Hepimiz siyasi nezaket kuralları içinde davranalım. Kimse rakibinin aile, özel hayatına ve mahremine girmesin. Vizyonlarımızı tartışalım ama şahsiyetleri kesinlikle tartışma konusu yapmayalım" açıklamasında bulundu.

"ÇEVRE VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE KARŞI ORTAK TAVIR SERGİLEYELİM"

Başbakan Davutoğlu, "Üçüncü çağrımız, hep beraber samimiyetle çağrıda bulunuyorum. Bu kampanya esnasında halkımızı rahatsız edecek her türlü fiil ve davranıştan uzak duralım. Eğer kabul ederlerse buradan çağrıda bulunuyorum, 7 Haziran önce zaten ülkenin her yerini bayraklarla donattık. AK Parti bunu en iyi şekilde yapan partidir. Ama eğer bütün partiler kabul ederse çevre ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaları mümkün olan en az masraf ve çevre kirliliği yapılması için bir centilmenlik anlaşması yapalım. Yasanın öngördüğü seçim ofisleri dışında bayraklama yapmayıp çevre kirliliğini engelleyelim. Gürültü kirliliğine karşı ortak tavır sergileyelim. Eğer bu çağrımıza diğer partiler de ortak cevap verirse sükunet içinde 1 Kasım seçimlerine hep beraber halkımıza saygı duyarak gideriz. Nihayet bütün siyasi liderlerine çağrı olsun, 1 Kasım´da millet ne derse, milli irade ne derse ona ´evet´ diyelim ve milli iradeyi tartışmayalım" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "İnşallah 1 Kasım´da AK Parti´nin tek başına iktidarı görünüyor. Bu görünen geleceğe hep birlikte yürüyelim. Siyasi nezaket, şiddete karşı ortak tavır, çevre ve gürültü kirliliğine karşı ortak tavır yanında milli iradeyi egemen kılalım" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ayrıca 4 Ekim´de AK Parti´nin seçim vaatlerinin yer alacağı seçim beyannamesinin açıklanacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından 550 milletvekili adayı tek tek sahneye gelerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tokalaştı. Davutoğlu, 81 ilden gelen adaylarla toplu fotoğraf çektirdi.  


Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

Şehitler Abidesinde 57. Alay Vefa Yürüyüşü kapanış programı düzenlendi

İmrahor İlyas Bey Camii’ne uzay kafes: 100 yıl sonra üstü kapatılacak

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Çorlu tren kazasında karar çıktı

Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme

Otomobilin içinde ailesine bıraktığı notlar ve cesedi bulundu

Adana Demirspor ile Galatasaray 40. randevuda

Avcılar’da esrarengiz cinayet

Balkan göçmenleri, İnegöl'de 23 Nisan'ı coşkuyla karşıladı

Bursa’da alkollü sürücü terlikle araç kullanırken kaza yaptı

Bursa'da 'Huzur' operasyonu! Görükle'de kontrol yapıldı

Uyku apnesi sendromu olanlara ehliyet yasağı

Mart ayında trafikte patlama! Taşıt kayıtlarında yüzde 18,2 artış yaşandı

Trendyol Süper Lig’de 34. hafta yarın başlayacak

Çanakkale Kara Savaşları’nda broşürle propaganda savaşı

İsmail Kartal’ın 10. derbi heyecanı

Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler"

Anzaklar ‘Şafak Ayini’ ile atalarını andı

Bursa Şehir Hastanesi bahçesi boks ringine dönüştü

Bursa'da rögar giderinden ses geldi, vatandaş köpeği kurtardı

Bursa'da Doğancı Barajı'na inşaat atığı döken kişiye 15 bin lira ceza

Bursa’da suç örgütüne yapılan operasyonda 3 kişi tutuklandı

Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

Bursa'da ilçe belediye başkanları Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

Osmangazi’de metruk bina yıkımları hız kazandı

Milli takımın yarısı İnegöl’den

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor farkı

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

Yükleniyor