DAVUTOĞLU´NDAN TANAP MÜJDESİ!

(FOTOĞRAFLI)

POLİTİKA 4.12.2015 09:46:12 0
DAVUTOĞLU´NDAN TANAP MÜJDESİ!

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hazar Denizi´ndeki doğalgazı Türkiye ve Avrupa´ya taşıyacak olan doğalgaz boru hattı projesi olan Trans Anadolu Doğalgaz Hattı projesi TANAP´ın 2018 yılından önce bitirilmesi için her iki ülkenin bakanlarının çaba sarf edeceğini söyledi.

 

Azerbaycan´daki temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu Azerbaycanlı mevkidaşı Artur Rasizade ile birlikte heyetler arasında gerçekleştirilen görüşmeye başkanlık etti. Görüşmede konuşan Başbakan Davutoğlu, ?Kim meclisten güvenoyu alırsa ilk durağı Bakü olur. Biz de Pazartesi günü akşamı meclisten güvenoyu aldık. Daha Ankara´dan İstanbul´a gitmeden, Ankara´dan benim memleketim Konya´ya gitmeden Bakü´ye geldik. Çünkü bizim için Azerbaycan candan azizdir. Azerbaycan´ın barışı, refahı, huzurunu Türkiye gibi görürüz ve bu iki bayrak arasında ayrım yapmayız. İkisi de bizim için azizdir, kutsaldır. Rahmetli Haydar Alivey´in dediği gibi biz ?Bir millet iki devlet´iz. Karşı karşıya oturuyoruz ama bu tarafta oturanlar sizin bakanınızdır, orada oturanlar da bizim bakanımız. Aynı gün seçkiler oldu burada da Türkiye´de de, sizin seçkilerdeki başarınızı da tebrik ediyoruz. Önümüzdeki 4 yıl tekrar Türkiye´de AK Parti´nin iktidarı olacak. 4 yıl da Azerbaycan´la ilişkilerimiz en üst düzeyde olacak. Azerbaycan bizim için kaderi bizim kaderimiz olan bir ülkedir. Bağımsızlığını tanıyan ilk ülke biz olduk, bundan gurur duyuyoruz. Ebediyete kadar da Azerbaycan hep müstakil kalacak. Onun için Azerbaycan´ın gücüne, kudretine ne katkıda bulunmak gerekiyorsa da biz her zaman ona da hazırız? dedi.

Özellikle son 12 yılda her iki ülkenin de büyük mesafeler kat ettiğini ve dünyanın gıpta ettiği, kıskandığı projelere imza attığını belirten Davutoğlu, ?Bakü-Tiflis-Ceyhan bütün dünyanın hayranlıkla takip ettiği bir projeydi. Sonra Bakü-Tiflis-Erzurum, şimdi TANAP, Bakü-Tiflis-Kars projeleri sadece Türkiye´de ve Azerbaycan´da değil bütün dünyada ilgiyle takip edilen projeler. Bakü-Tiflis-Ceyhan ile Hazar Denizi´ndeki Azerbaycan petrolünü Akdeniz´e indirmiştik. Şimdi de TANAP ile Hazar´ı Adriyatik Denizi´ne kadar götüreceğiz. Enerji bakanlarımız bugün görüştüler, ulaştırma bakanlarımız görüştüler. Biz özellikle ulaştırma bakanınız Şahin Bey´in bu son günlerde bize göstermiş olduğu kolaylıklar nedeniyle teşekkürü bir borç biliyoruz. Azerbaycan her zaman hem ak günde hem kara günde Türkiye´nin yanında olmuştur. Biz de aynı şeyi Azerbaycan için düşünüyoruz. Ananemiz, milletimiz, inancımız her şeyimiz bir. İnşallah Bakü-Tiflis-Kars´ı 2016´da bitireceğiz. Bu ziyaretimizde bu daha da pekiştirmiş olduk. TANAP´ı da 2018 diye düşünmüştük ama inşallah arkadaşlar daha önce bitirmek için çaba sarf edecekler. Diğer birçok projede de hep birlikte çok güzel işlere imza atacağız inşallah. Tekrar misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum? dedi.
Azerbaycan Başbakanlık Ofisi´nde gerçekleşen heyetler arası görüşmeye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Türkiye´nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun katıldı.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor