DEVLET BAŞKANI ERDOĞAN DİN GÖREVLİLERİNE HİTAP ETTİ

?Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız?

SİYASET 4.10.2018 14:48:11 0
DEVLET BAŞKANI ERDOĞAN DİN GÖREVLİLERİNE HİTAP ETTİ
Erdoğan, çocukların ve hanımların ayaklarını camilere alıştıracaklarını belirterek, caminin Müslümanların cem olduğu yer olduğunu ilan edeceklerini söyledi.

Erdoğan, konuşmasının başında Batman´da PKK´lı teröristlerin tuzakladığı EYP´nin patlaması sonucu şehit düşen 7 asker için Fatiha okudu. 

Erdoğan´ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Terörle mücadelemizi hiç aksatmadan kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız.

"140 bin kişilik bu ordu ülkemizin çehresini değiştirmelidir"

140 bin kişilik böyle bir ordunun kurulu olduğu yerde neden beklediğimiz neticeyi alamıyoruz? Daha çok çalışmalıyız. Halkın en çok güvendiği imamdır. 140 bin kişilik bu ordu ülkemizin çehresini değiştirmelidir. Siz gönüllerin fatihi olmalısınız. Ailelerle sıcak ilişkiler kurmalısınız. Hanım hocalarım bulundukları mahallelerin anneleriyle ilişkilerini geliştirmeli.

"Camiler namaz dışında kapatılmalı mı?"

Camilerin kapısı namaz dışında kapatılmalı mı kapatılmamalı mı? Bu soruyu kendimize sormamız lazım.

Rahmetli babam her akşam beni camiye götürdü. Bu konularda bizim ailelerle münasebetlerinin de sıcak ilgilerle tahsis edilmesi lazım. Hanım hocaların annelerle ilişkilerini geliştirmesi lazım. Sadece hocayım önümdeki öğrenciye ders vereyim yeterli değil. Aynı şekilde imam ve müezzinler için caminin kapısını açıp kapatmak için orada değil. Bütün camilerimizin kapılarının açık olması gerekir. 

Hocalarımızın imam müezzin beraber iş bölümüyle kapıların açık olmasını sağlaması lazım. Çünkü bu milletin eninde sonunda toplanacağı yer camilerdir. Ancak bunu sevdirmemiz başarmamız azım. Biz de üzerimize düşeni yapacağız.

Diyanet İşleri Başkanlığımız camilere olan teveccühü artırmak, camiinin toplumsal ve beşeri hayatımızdaki önemine dikkat çekmek için uzun süredir gayret gösteriyor. Bu amaçla 1986 yılından beri Ekim ayının ilk haftası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bu vesileyle ülkemiz genelinde belirlenen tema çerçevesinde birbirinden değerli faaliyetlere imza atılıyor.

"Hala çirkin geleneklerle bunları İslam diye gösteren zihniyetler var"

Bilhassa çocuklarımız ile kadınlarımızın camilerimize olan ilgisini artırmayı hedefleyen bu etkinlikleri biz de memnuniyetle takip ediyoruz. Almanya Köln´deki konuşmamda kadınlarımıza camilerin kapısının açık olması gerektiğimi söyledim. 

Bugün de Türkiye´deki üst düzey bir yönetici hanımefendi bundan çok memnun olduğunu ve maalesef ?Anadolu´da bir cenaze sebebiyle bir merasime katıldım. Adeta bizi camiye sokmadılar´ dedi. ?Fakat ben bayan arkadaşlarla birlikte yine de caminin dışında bir yerde biz birlikte namaza iştirak ettik´ dedi. Çok ilginçtir. Hala bu çirkin geleneklerle bunları İslam diye gösteren zihniyetler var, mantıklar var, bizim bundan kurtulmamız lazım.

"Artık bu yanlış tabuların yıkılması lazım"

Camilere kadınlar giremez diye bir ayet mi var? Ben ne okudum, ne gördüm, ne biliyorum. Artık bu yanlış tabuların yıkılması lazım. Bunu başta Diyanet İşleri Başkanı´nın yürütmesi lazım. Bunları aşacağız, bunları yıkacağız. Çünkü çok garip şeylerle biz karşı karşıya kaldık. Eğer bugün huzurlarınızda bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hanım hocamız varsa, işte bu tabuları yıkmaya başladığımızın işaretidir. Çünkü bu yasakları getirenler neden getirdiklerinin de farkında değiller.

"Çocuklarımızın ve hanımların ayaklarını camiye alıştıracağız"

Biz şu anda çocuklarımızın ayaklarını camilere alıştıracağız. Hanımların aynı şekilde ayaklarını camilere alıştıracağız. Böylece cami Müslümanların cem olduğu yerdir. Bunu bu şekilde ilan edeceğiz. Yarın bazı dedikodular başlayabilir. Varsın başlasın. Bazı şeyleri göze almaya mecburuz. Biz konuşmazsak işte o zaman birileri çıkıyor onlar konuşmaya başlıyor. Onlar konuştuğu zaman da meydan onlara kalıyor. Bunu buradaki bütün hocalarıma söylüyorum. ?Eğer yanlışım varsa beni burada uyarın´ diyorum.

"Örnek şahsiyetleri çok daha yakından tanıma fırsatı bulacağız"

Her yıl farklı bir temayla kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası´nın bu yılki temasının Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler olarak belirlenmesini de ben bu noktada son derece etkili buluyorum. Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle hayatlarını Din-i Mübin-i İslam´ın anlaşılması, anlatılması ve yaşanması için harcayan örnek şahsiyetleri çok daha yakından tanıma fırsatı bulacağımıza inanıyorum.

"Bu ülke baskının o dayanılmaz boyutlara ulaştığı zor dönemleri de unutmamıştır"

Bugün başta dini eğitim öğretim olmak üzere her alanda teneffüs ettiğimiz özgürlük ortamına kavuşmamız asla kolay olmamıştır. Bu ülke baskının o dayanılmaz boyutlara ulaştığı zor dönemleri de unutmamıştır. Milletçe minarelerimizden Ezan-ı Muhammedi´nin Allahuekber nidalarına hasret kaldığımız günleri gördük. Tren yolculuklarında, ahırlarda gizli saklı bir şekilde Kur´an-ı Kerim okutulduğu dönemlere şahit olduk. Millet cenazesini yıkayacak gassal dahi bulamadı.

"Bu millet artık o mazideki dönemde değil"

Yazdığı kitaplardan dolayı alimlerimizin dar ağacına gönderildiği utanç sahnelerine şahitlik ettik. Başörtüsü taktığı için evlatlarımızın üniversite kapılarından geri çevrildiği, sakalı, sarığı, dış görünüşü sebebiyle insanlarımızın tahkikata uğradığı, imam hatiplerin kapılarına kilitlerin vurulduğu sahneleri gördük. Ama şimdi çıkmış ezandan bahsediyor, Kur´an´dan bahsediyor. Ya sen ne anlarsın ezandan, Kur´an´dan, dürüst ol, samimi ol.

Sadece milleti aldatmak için çıkıp da bir taraftan ezan diyeceksin, bir taraftan Kur´an diyeceksin? Gene diyorum, gene diyeceğim. Onunla onu bir araya getirme. Böyle zaman zaman cenaze namazlarında görülmek suretiyle de kalkıp bu milleti aldatmaya kalkma. Zira bu millet artık o mazideki dönemde değil. Onlar geride kaldı, tarih oldu. Uyanan bir milletimiz var. Milletin inancının bizzat bir ülkenin kimi idarecileri tarafından, iltica, gerilik imaresi kabul edildiği dönemde biz bunları yaşadık, bundan dolayı yargılandık.

FETÖ ve DEAŞ gibi yapıların topluma sirayet edebilmesinin nedeni, manevi boşlukların ilgili kurumlarımız tarafından doldurulamamasıdır.


Pendik’te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Edirne Balkanların ticaretin merkezi oluyor

Ataşehir’de tır yan yattı, cadde trafiğe kapatıldı

Türkiye’de artış hızı Avrupa’nın 3 katından fazla

Beyoğlu’nda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

JASAT hırsızı kıskıvrak yakaladı

Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Keşan’da trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

Sultangazi’de ‘5. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’ düzenlendi

Gömeç, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Kırklareli’de firari hükümlü yakalandı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Çocuklar, bayramlarını Burhaniye’de doyasıya kutlayacak

Ayvalık’ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

Ayvalık’ta Turizm Haftası kutlandı

Polis ve jandarmadan motosiklet sürücülerine yelek hediyesi

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder: “Hata lüksümüz yok”

Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu

Onur Göçmez’e yılın iş insanı ödülü

Mudanya’da izinsiz yolcu taşımacılığı denetimi

İstanbul gençlik oyunları liseler arası müzik ve şiir yarışmasında en güzel sesler ödüllerini aldı

Kadınlar, yazar Fatma Burçak’la kitabını konuştu

Üniversite öğrencilerinden Mudanya’da tarihi gezi

Kaza ölmeden 3 gün önce organlarını bağışlayan Melek, 4 kişiye hayat olacak

İnegöl’de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

Pendik’te trafikte taksiciyi darp eden şahıs yakalandı

Renault’dan yeni Kangoo ailesi Türkiye’de

Bursalılar türkülerle coştu

Yangın 2 saate kontrol altına alındı, market küle döndü

Yükleniyor