Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Bursu Programı başlıyor

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Bursu Programı başlıyor

GÜNDEM 28.07.2023 12:48:02 0
Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Bursu Programı başlıyor
Eczacıbaşı Topluluğu, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı itibarıyla 500 üniversiteli gence destek olmak amacıyla Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Bursu Programı’nı başlatıyor.
Eczacıbaşı Topluluğu’nun ‘Eczacıbaşı’nda gençlerin yeri ayrı’ diyerek Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle hayata geçirdiği Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Burs Programı başlıyor. Burs programına dahil olan öğrenciler mezuniyetlerine kadar gelişim fırsatları açısından Eczacıbaşı Topluluğu bünyesindeki çeşitli eğitim, kariyer ve staj programlarıyla desteklenecek. Bootcamp, yarışma, eğitim programları, mentorluk, tesis ve kuruluş ziyaretleri ile kariyer gelişimlerine destek vermenin yanı sıra spor, kültür ve sanat alanındaki ayrıcalıklarla gençlerin sosyal hayata katılımları da teşvik edilecek. 500 üniversiteli gence destek olmak amacıyla oluşturulan burs programı, lisans bursu (ilk 20 bin), üstün başarı bursu (ilk 5 bin) ve depremden etkilenen kadın öğrencilere yönelik olmak üzere farklı kategorileri kapsayacak. 6 Şubat’ta gerçekleşen depremlerden etkilenen, kendisi, ailesi ya da okuduğu üniversite deprem bölgesinde bulunan 400 kadın öğrenciye 4 yıl boyunca verilecek eğitim bursu ve sunulan diğer fırsatlar, kadın öğrencilerin eğitimlerinin yarıda kalmaması için önemli bir destek oluşturacak.
Gençlerin yüzde 59,3’ünün burs desteğine ihtiyacı var
Gençler için değer oluşturmaya odaklanarak eğitim, sosyal yaşam ve hayata katılımda eşitlik sağlanmasına katkı sunduklarını söyleyen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “Sadece ‘ekonomik destek’ sağlamak gençlerin ‘bütüncül bir şekilde iyi olma hali’ni sağlamaya yeterli değil. Bu gereksinimlerden hareketle, özgün, bütüncül destek veren bir burs programının etki oluşturacağına inanıyoruz. Gençlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de gençlerin yüzde 59,3’ü burs desteğine ihtiyaç duyuyor. Bunu yüzde 54,2 ile psikolojik destek faaliyetleri; yüzde 26,9’la da iş, staj ve mentorluk takip ediyor. Özellikle İstanbul’da ailesinden uzakta okuyan öğrencilerin ise ekonomik sıkıntıları çok daha üst düzeye çıkıyor. Ekonomik koşullardan dolayı da bu gençlerin yaklaşık yüzde 45’i ise tiyatro, sinema gibi kültür sanat faaliyetlerine hiç para harcayamıyor. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Bursu programını oluştururken tüm bu verileri dikkate almaya özen gösterdik” diye konuştu.
Eğitimde fırsat eşitliği için 56 yıldır sürdürdükleri çalışmaların, deprem felaketinin ardından katlanarak devam ettiğini vurgulayan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın da, “Hem bursiyerlerimizin hem de afet nedeniyle eğitimi kesintiye uğrayan tüm çocuk ve gençlerimizin sorumluluğunu derinden hissediyor; ülkemizin aydınlık geleceğine umutla sarılarak imkânlarımızı seferber etmeyi sürdürüyoruz. Bu yolda, Eczacıbaşı Topluluğu gibi eğitim dostu ve gençlere destek olmayı misyon edinmiş güçlü kurumlarla birlikte yürümek çok kıymetli. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Burs Programı kapsamında verilecek desteklerle özellikle kadın öğrencilerimize hayata eşit katılım fırsatı sunulması büyük önem taşıyor. Gençlerin sadece eğitimlerini finanse etmekle kalmayıp aynı zamanda bütünsel bir yaklaşımla, kişisel ve mesleki açıdan gelişimlerine katkı sağlayacak imkânlar sunan Eczacıbaşı Topluluğu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı olağanüstü yetenekli genç müzisyenlere de katkı sunuyor
Yeni başlayacak yurt içi lisans eğitim burslarının yanı sıra, yurt dışında müzik alanında yüksek lisans eğitimi alan öğrencilere de uzun yıllardır Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Bursları veriliyor. Bugüne kadar yurt dışında yüksek lisans eğitimi gören, müzik alanında olağanüstü yetenekli 157 genç sanatçıya müzik bursu verildi.
Eczacıbaşı’nda gençlerin yeri kültür ve sanat etkinliklerinde de ayrı
Eczacıbaşı Topluluğu gençlerin öncelikli ihtiyaç duyduğu noktalarda hayata katılımlarını desteklemek için etki odaklı projeler üzerine de çalışmalar yürütüyor. Gençlerin kültür ve sanat faaliyetlerine hiç para harcayamadığı içgörüsünden hareketle, Eczacıbaşı Topluluğu kurucu sponsoru olduğu hem İKSV hem de İstanbul Modern’de gençler için kültür ve sanat faaliyetlerini erişilebilir kılacak ve gençlerin sanatla iç içe olabileceği fırsatlar oluşturuyor. 2022’de başlayan Eczacıbaşı Genç Bilet projesi ile İKSV etkinlikleri yıl boyunca 10 TL’den öğrencilerle buluşturuluyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında yeni binasında kapılarını açan İstanbul Modern’de ise Genç Salı ile 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere Salı günleri müzeyi ücretsiz keşfetme olanağı sunuluyor.

Yücel Paşmakçı'ya Vefa Konseri

Mudanya'da çürüyen duvar tehlike saçıyor

Bilecik’te 1 Mayıs’ı provoke etmeye çalışan 1 kişi yakalandı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu: Binlerce işçi meydanlarda!

Yayaya çarpıp kaçmıştı şüpheli şahıs ikametinde yakalandı

Susurluk’ta tır yangını

Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi

1 Mayıs kısıtlamalarından sonra boş kalan Taksim Meydanı havadan görüntülendi

Hayatını kaybeden emlakçı müşterisine ev gösterirken asansör boşluğuna düşmüş

CHP Genel Başkanı Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu Saraçhane’de

TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu’na karanfil ve Taksim’e çelenk bıraktı

İstanbul’da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yollar boş kaldı

Suç makinası hırsızlar kaşar peyniri çalınca yakayı ele verdiler

Memur-Sen Taksim’e çelenk bıraktı

Otomobil bariyere çaptı: 1’i ağır 2 yaralı

Kocaeli’de hafif ticari araç ağaca çarptı: 1 yaralı

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

Münevver Karabulut cinayeti: Garipoğlu'nun otopsi fotoğrafları ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Bozdoğan-34" operasyonunda 41 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Bursa'da trafik denetimlerinde 300 bin lira ceza! Alkollü sürücülere geçit yok

Bursa Valisi Demirtaş, Yenişehir Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti

Taksim’e çıkmak isteyen gruba polis müdahalesi

Bursa'da vahşet! Kimliği belirsiz kişiler 2 kuş kümesini kundakladı, 150 güvercin telef oldu

Uğur Sertaslan Bursa Büyükşehir Koordinatörü oldu

İstanbul’da 1 Mayıs nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

TEM Otoyolu’nda otomobil bariyerlere ok gibi saplandı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Trafik ışıklarında 2 otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Bursa'da silahlı saldırı! Ev kurşun yağmuruna tutuldu, araçlara da isabet etti

Bursa'da mobilya imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

Yükleniyor