EDEBALİ´DEN ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNA ZİYARET

Öğrencilerle sohbet etti, yurdu gezdi

EĞİTİM 14.10.2018 14:55:01 0
/kanal16haber.com/2018-10/14/150354235b.mp4
EDEBALİ´DEN ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNA ZİYARET

BAŞKAN EDEBALİ´DEN ERKEK ÖĞRENCİ YURDU´NA ZİYARET

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, terör örgütü FETÖ´nün elinden alınarak Yeni Dünya Vakfı´nın kullanımına verilen Özel Yıldırım Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu´nu ziyaret etti.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)´nün paralel devlet yapılanmasına karşı mücadeleyi başlatan ilk yerel yöneticilerden olan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, örgüte el konularak Yeni Dünya Vakfı´na devredilen, Yıldırım Belediyesi tarafından da tadilatı gerçekleştirilen Özel Yıldırım Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu´nu ziyaret etti. Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara tarafından karşılanan Başkan Edebali öğrencilerle sohbet ederken yurt bünyesindeki odaları, kütüphane ve toplantı salonunu gezdi.

GELECEĞE YATIRIM

Kalıcı ve fiziki bir hizmeti faal halde görüyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ?Aslında çok büyük bir açığı, hizmeti ve yıllarca devam edebilecek, sürekliliği olan bir hizmetin temelini atmışız. Yerel yönetimlerde şehirlerin görev alanı vatandaşların ihtiyaçlarını, rutin hizmetleri sağlamak diğer taraftan da şehrin fiziki yapısıyla ilgili çalışmaları sürdürmektir. Ama bir şehirdeki kültürel standartlar, şehrin sosyal dayanışması, ve şehrin eğitim kalitesinin yükseltilmesi ile ilgili çalışmalar da aslında yerel yönetim olarak bizim görev alanımızdır. Bu görev alanı ise paydaşlar bir araya geldiği zaman bir anlam ifade ediyor. Paydaşlar samimi bir çalışma yapınca da ortaya güzel emekler çıkıyor. Yeni Dünya Vakfı´nın Bursa Teknik Üniversitesi´nin hemen yanında bir yurt olarak hizmete başlaması da bence bunun en güzel örneği. İlçemize gelen öğrencilere şefkat elini uzattığı bu önemli vakfın yetkilileri olarak sizlerin de çok ciddi katkı ve emekleriniz var. Bu nedenle yapmış olduğunuz hayırlı hizmetlerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Vatandaşın yararına olan her türlü talepte sizlerin yanındayız, destekçiniziz? diye konuştu.

NEZİH ORTAMDA EĞİTİM HİZMETİ

Yeni Dünya Vakfı, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi olarak kalıcı bir hizmetin temellerini attıklarını belirten Başkan Edebali, ?Burada hizmet edecek mekanın üniversite öğrencileri ve gençlere yönelik olması çok anlamlı ve önemli. Bu hizmetin Yıldırım ilçemizde olması ise bizleri ayrı mutlu ediyor. Yurt konusunda eksikleri olan bir şehiriz. Yurt konusunda eksikleri kapatmak adına da güzel bir hizmet oldu. Öğrencilerin okuduğu bölümlere uygun çalışma ortamları, odalar ve teknik donanımları ile yurdumuzu en ince ayrıntısına kadar düşünerek tasarladık ve restore ettik. Burada kalan öğrencilerimiz hem güvenli, nezih, konforlu, iyi bir ortamda ikamet edecekler hem de akademik başarılarına başarı katacaklar? şeklinde konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ´YE TEŞEKKÜR

Yeni Dünya Vakfı, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi ile birleşen bir yapı içerisinde, şehre gelen öğrencilerin barınma, yeme-içme, ikame gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Özel Yıldırım Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu´nu hizmete açtıklarını ifade eden Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara ise ?Bu kapsamda geçen yıl Yıldırım Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde yaklaşık bir yıldır çok büyük emeğiniz ve desteğiniz oldu. Vakıf yönetimi olarak genel merkezimiz adına maddi ve sosyal destekleriniz için sizlere teşekkür ederiz. Kurumsal anlamda Yeni Dünya Vakfı adına gözükse de bu yurt Yıldırım´ın, Yıldırım Belediyesi´nin, Bursa Teknik Üniversitesi´nin yurdu olarak kalacak. Bizler sadece emanetçiyiz. İnşallah daim, nice senelerde hizmet verecek durumda olur? ifadelerini kullandı.


Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Yükleniyor