EFKAN ÂLÂ: ?EN GÜÇLÜ İSLAM ÜLKESİ TÜRKİYEDİR?

İç İşleri E. Bakanı ve 27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Âlâ seçim çalışmalarını Mudanya ziyaretiyle sürdürdü.

SİYASET 4.06.2018 19:51:36 0
EFKAN ÂLÂ: ?EN GÜÇLÜ İSLAM ÜLKESİ TÜRKİYEDİR?

EFKAN ÂLÂ: ?BURSANIN BAŞARILARI DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR?

İç İşleri E. Bakanı ve 27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Âlâ seçim çalışmalarını Mudanya ziyaretiyle sürdürdü. Mudanya Erzumlulular Derneği´nin iftarında konuşan Âlâ, ?İslam ülkeleri dünya petrolünün üçte ikisine sahip fakat petrolümüz olmamasına rağmen, en güçlü İslam ülkesi Türkiye´dir? dedi.

Yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlanan Mudanya Sahili´nde halkla buluşan Âlâ, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşla yakından ilgilenen Âlâ, kendisiyle konuşmak isteyen hiçbir vatandaşı geri çevirmeyerek, hem vatandaşın gelecek dönem beklentilerini dinledi, hem de seçimler için destek istedi.

Sonrasında Mudanya Erzurumlular Derneği´nin iftar programına katılan Âlâ, burada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, MHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Muhammet Lütfi Taşçı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Mudanyalı Erzurumlular ile bir araya geldi.

?DÜNYADA ÖNEMLİ BİR AKTÖR HALİNE GELDİK?

Programda bir konuşma yapan Âlâ, Türkiye´nin son yıllarda aldığı mesafeyle bütün İslam coğrafyasında, Orta Doğuda, Balkanlarda ve Dünyada önemli bir aktör haline geldiğini söyledi. Âlâ, ?Bugün bu coğrafyalarda faaliyette bulunmak isteyen ABD, Rusya gibi büyük güçler önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´dan fikir almak zorunda kalıyor? dedi.

?PETROLÜMÜZ YOK AMA SANDIĞIMIZ VAR?

 

Âlâ sözlerine şöyle devam etti; ?Geçtiğimiz sene G20 dönem başkanlığını üstlenerek, Antalya´da bir zirve düzenledik. Amacımız bunun daha da ötesine de geçerek, dünyanın güçlü 10 devleti arasına girmektir. Bunu başka bir İslam ülkesi başaramaz. Çünkü biz, en güçlü, en demokratik, ekonomisi en güçlü İslam ülkesiyiz. Dünya petrol rezervlerinin 3te 2si İslam ülkelerinde fakat biz petrol sahibi olmadığımız halde en güçlü İslam ülkesiyiz, bunu da sizin sandıkta koyduğunuz istikrar iradesiyle sağlıyoruz. Bizim petrol kuyularımız yok ama sandığımız var. Sandığın ortaya koyduğu yönetim anlayışı, petrolün yapamadığını yaptı ve bizi bu noktalara getirdi. Gelecek dönemde sizlerin de desteğiyle daha ileri noktalara gideceğiz.?

DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 PROJESİNDE 5´İ TÜRKİYEDE

Türkiye´nin savunma sanayinde çok önemli bir noktaya geldiğine dikkat çeken Âlâ, ?Eskiden parasını vererek alamadığımız silahları artık kendimiz yapıyoruz. İnsansız hava araçları, taarruz helikopterleri, tanklar yapıyoruz. Bizim insan gücümüz buna müsait, Türkiye´nin gücü buna müsait, yeter ki uygun iklim oluşsun. Bu iklimi bize sağlayan sizin sandıkta gösterdiğiniz istikrar iradesidir, sizin her birinizin iradesinin Türkiye´de başardıkları bunlardır. Şu an dünyadaki en büyük 10 projenin 5i Türkiye´de. Fırsatımız var, imkânımız var, gelecek dönemlerde daha da büyük projelerle daha da güçlü Türkiye´ye emin adımlarla yürüyeceğiz? diye konuştu.

Âlâ, Bursa´nın birçok ülkenin ticaret hacminden daha fazla ticaret hacmine sahip olduğunu söylerek, ?Bursa´da 5 katrilyona yakın kamu yatırımı yaptık. Bursa´nın ihracat gelirini 2 milyar dolardan 14 milyar dolara çıkardık. Dünyada 100 ülkenin gerçekleştiremediğini Bursa tek başına gerçekleştiriyor. Bursa´nın başardıkları dünyaya örnek oluyor? ifadelerini kullandı.

?CUMHUR İTTAFAKI, GÖNÜL İTTİFAKIDIR?

25 Haziran sabahı Türkiye´nin daha da şahlanmış bir şekilde, aydınlık yarınlara uyanacağını söyleyen Muhammet Lütfi Taşçı ise, ?Cumhur ittifakı sadece bir seçim ittifakı değil, gönül ittifakıdır. Biz elele, gönül gönüle verdiğimiz sürece bizim önümüzde kimse duramaz? şeklinde konuştu.

İftar programının ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı´nın düzenlediği toplantıya katılan Âlâ, burada 26. Dönem AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun ile birlikte dernek üyeleri ve halkla bir araya gelerek, derneğin faaliyetleri ve seçim süreci ile ilgili istişarelerde bulundu. Âla ziyaretlerine gecenin geç saatlerine kadar devam etti.  


Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor