Enerji Bakanı Bayraktar "Önümüzdeki yılda artan enerji fiyatlarından vatandaşları korumaya devam edeceğiz"

Enerji Bakanı Bayraktar "Önümüzdeki yılda artan enerji fiyatlarından vatandaşları korumaya devam edeceğiz"

GÜNDEM 31.12.2023 12:59:31 0
Enerji Bakanı Bayraktar
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Yeni yıla girerken vatandaşlarımızın doğalgaz maliyetlerinden, elektrik maliyetlerinden etkilenmemesi adına desteklerimiz devam ediyor. Herhangi bir fiyat artışı olmadı, inşallah bizde imkan ve kabiliyetlerimizle önümüzdeki yılda elimizden gelen bütün gayreti göstererek artan enerji fiyatlarından vatandaşları korumaya devam edeceğiz” dedi
Dün Silivri’de bulunan Silivri Yer Altı Gaz Depolama Tesisi’nde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün de TEİAŞ Trakya Yük Tevzi İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Merkez kontrol odası başta olmak üzere tesisi gezen Bayraktar, çalışanların yeni yılını tebrik ederken yetkililerden bilgi aldı. Tesis gezisinin ardından konuşma yapan Bayraktar, enerji arz güvenliği, yenilenebilir enerji çalışmaları ve enerji maliyetleri hakkında açıklama bulundu.
Enerji ihtiyacının karşılanması için durmadan çalışıldığını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Bugün Türkiye’nin elektrik şebekesinin en önemli tesislerinden birindeyiz, Trakya Yük Tevzi Merkezi’ndeyiz. Elektrik elbette hayatımızın her alanında 7/24, yılın 365 günü ihtiyaç duyduğumuz, sonraki süreçte daha da ihtiyaç duyacağımız önemli bir alan. Bu alanın yönetildiği, kalbi diyeceğimiz alandayız. Burada çalışmalarımız hem ekibimizin, hem sistemimizin önümüzdeki yıla, 2024 yılına hazırlıklarını yerinde görmek vesilesiyle buraya geldik. Enerjide görünmez kahramanlarla burada bir aradayız. Bu arkadaşlarımız 7/24 demeden, yaz kış demeden, tatil dinlemeden görevlerinin başındalar. Ülkemizin, vatandaşlarımızın kaliteli, kesintisiz ve güvenilir şekilde enerjilerini tedarik etmek için gece gündüz faaliyet gösteriyorlar, gayret gösteriyorlar. Ben onlara bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum” dedi.
Türkiye’nin dünyadaki en büyük elektrik şebekelerinden birine sahip olduğunu belirten Bayraktar, “Elbette ki Türkiye’nin şebekesi çok büyük, dünyanın 6. en büyük şebekesi. Geçtiğimiz yıl 106 bin megavat büyüklüğünde kurulu güce ulaştık ve yaklaşık 1 milyon 500 bin kilometrelik iletim ve dağıtım şebekemiz var. Dolayısıyla bunun yönetilmesi büyük bir efor, büyük bir gayret istiyor. Türkiye’nin her yerinde, 81 ilinde yaklaşık 21 bin arkadaş bugün sahada, bugün ve bundan sonraki günlerde de sahada olacak. Biz herhangi bir kesintiye, kısıntıya sebebiyet vermeden arz güvenliğini temin ederek bu faaliyetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Yenilenebilir enerji alanında da çalışmaların devam edeceğini belirten Bakan Bayraktar, “Önümüzdeki süreçte tabi bu elektriğin daha yenilenebilir kaynaklardan sağlanması için gayretlerimize, çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2024 yılında da bu çalışmalarımız devam edecek. Hedefimiz her yıl 5 bin megavatlık kurulu bir yenilebilir enerji gücünü devreye alabilmek. İnşallah bu hedefimize de ulaşacağız. Bu tabi ki elektriğin tüketicileri doğru şekilde, sorunsuz şekilde, kesintisiz şekilde ulaşmasına da gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Enerji arzı ve maliyetleri konusuna da değinen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “‘Türkiye Vizyonunun’ ilk yılı ve dolayısıyla bizde hedeflerimiz için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Dün Silivri’de ki doğalgaz depolarımızı, oradaki arz güvenliğimizi yerinde inceledik. Bu akşam Gabar’a gidiyoruz, Gabar’da petrol üretimimizin yapıldığı kuyularda çalışanlarla sondaj faaliyetlerinin başında olacağız. Bu anlamda özveriyle çalışmalarını yürüten arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yeni yıla girerken vatandaşlarımızın doğalgaz maliyetlerinden, elektrik maliyetlerinden etkilenmemesi adına desteklerimiz devam ediyor. Herhangi bir fiyat artışı olmadı, inşallah bizde imkan ve kabiliyetlerimizle önümüzdeki yılda elimizden gelen bütün gayreti göstererek artan enerji fiyatlarından vatandaşları korumaya devam edeceğiz” dedi.

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

Yükleniyor