ENGELLİ VATANDAŞLAR YILDIRIM BELEDİYESİ İLE SEVİNDİ

180 ENGELLİ VATANDAŞ AİLELERİ İLE İSTANBUL, ÇANAKKALE VE AMASRA´YI GEZDİ

YAŞAM 30.07.2017 12:45:04 0
/kanal16haber.com/2017-7/30/134347061b.mp4
ENGELLİ VATANDAŞLAR YILDIRIM BELEDİYESİ İLE SEVİNDİ

Düzenlediği Kültür Turları´yla ilçe sakinlerini Türkiye´nin önemli turizm merkezlerine götüren Yıldırım Belediyesi, dezavantajlı bireylere öncelik tanıyor. Bu kapsamda 180 engelli vatandaşa aileleri ile İstanbul, Çanakkale ve Amasra´yı gezme imkanı tanıyan Yıldırım Belediyesi, engellilerin mutlu bir gün geçirmelerini sağladı. Yıldırım´ın bir dayanışma şehri olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ?İlçemiz, Anadolu´dan, Balkanlardan, Kafkaslardan ve diğer gönül coğrafyamızdan gelen hemşehrilerimizin bir arada bütünlük içerisinde yaşadığı bir dayanışma şehri. Dayanışma şehrinin en güzel tarifi de toplumun tüm kesimlerinin bütünleştiği, birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bir yer olmasıdır. Fiziki hizmetlerle insanlarımızın günlük rutin yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz. Büyük kentsel dönüşüm projeleriyle şehrimizi geleceğe taşıyoruz. Vizyon projelerimizle Yıldırım´a değer katıyoruz. Çalışmalarımızın en önemli ayağında da insana dokunan hizmetler üretiyoruz? dedi.

 ?ONLARIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ´

 Bütün dezavantajlı grupların şehre aidiyetlerini artırmak ve en güzel şekilde yaşamalarını sağlamak için tüm imkanları seferber ettiklerinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, ?Yüzde 13´ü engelli olan bir ilçe olarak yüksek bir orana sahibiz. Engelli kardeşlerimizin hayata bağlılıklarına katkı sunmak adına kültür turlarımızla Türkiye´nin tarihi ve doğal mirası olan turizm merkezi şehirlerini gezip görebilecekleri imkanlar tanıyoruz. 180 engelli kardeşimizi aileleri ile birlikte rehberler eşliğinde tarihin akışının değiştiği, ecdadımızın ?Geçilmez´ dedirttiği Çanakkale´yi, Fars topraklarından Viyana´ya, Kuzey Afrika´dan Hicaz´a üç kıtada hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu´na 470 yıl boyunca başkentlik yapan İstanbul´u ve Karadeniz´in tarih ve doğa harikası Amasra´yı gezmelerini sağlayarak tüm bu güzellikleri yakından görme fırsatı tanıdık. Engelli kardeşlerimizin güzel bir gün geçirmesi, onların mutlu olması, bizlerin de mutluluğudur? diye konuştu.

 ?DAYANIŞMAMIZ ARTARAK SÜRECEK´

 Öte yandan Yıldırım Belediyesi Kültür Turları´yla bugüne kadar 15 binin üzerinde ilçe sakinine Türkiye´nin turizm merkezi şehirlerini yakından görme fırsatı tanıdıklarını hatırlatan Başkan Edebali, ?Geçtiğimiz yıldan bu yana belediyemizce düzenlediğimiz kültür turlarıyla, kadim medeniyetimizin otağı olan Yıldırım ilçemizde yaşayan kardeşlerimizi tarihi ve turistik merkezle buluşturuyoruz. Hemşehrilerimizi, Konya´ya, Nevşehir´e, Edirne´ye, Amasra´ya, Çanakkale´ye ve İstanbul´a götürerek hem şehirler arasında kültürel alışveriş gerçekleşmesini sağlıyor, hem de vatandaşlarımızın unutamayacağı hatıralar edindiği bir gün yaşatıyoruz. Kültür turlarımızda özellikle dezavantajlı gruplarımıza öncelik tanıyoruz. Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, engellilerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize tüm hizmetlerimizde olduğu gibi bu faaliyetimizde de pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Yıldırım´daki bu dayanışmayı hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.


Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı

Büyükşehir'den Bursa'ya su müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dezenformasyon uyarısı

Bursa’da baraka alev alev yandı

Bursa’da otomobilin çarptığı bisikletli kız yaralandı

Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul için depreme hazırlık zamanı"

Zeytin Sütü büyük ilgi görüyor

6. İnegöl Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kur'an kursları hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD heyetini kabul etti

Marmara'da muhteşem yunus gösterisi! Moths'tan belgesel tadında görüntüler

Fırtına kapıda! Edirne, Tekirdağ ve İzmir'e dikkat

Şişli’deki Cevahir AVM’de intihar şoku

Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması açıklaması

Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bayram trafiğinde can kaybı 75'e çıktı!

TSK, Gara'da 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

Otomotiv sektöründe yeni işbirlikleri

Tekirdağ’da feci kaza: 1 ölü, 1 firar

Devlet Bahçeli: "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir"

Bursa'da Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un alkış tartışması sürüyor

İnegöl'de ahşap kulübede yangın

İstanbul operasyonuyla Kazakistanlı uluslararası suçlu yakalandı

Bursa’da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

Geri viteste unuttuğu aracıyla kaza yaptı, o anlar kamerada

Reşit olunca ilk işi uyuşturucu satmak oldu

İstanbul’da işi bırakan DJ’ye silahlı saldırı kamerada

İstanbul’da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu

Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak

Cezaevi firarisi yakalandı

Yükleniyor