Ensarioğlu: ´Ölülerin yerine oy kullanıldı´

Fotoğraflı Haber

POLİTİKA 2.11.2015 14:34:49 0
Ensarioğlu: ´Ölülerin yerine oy kullanıldı´

 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı´nca, partililerle buluşma toplantısı yapıldı. Toplantıya, İl Başkanı Muhammed Dara Akar, kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. Burada, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ensarioğlu, halkın HDP´ye Türkiyelileşmeleri ve barışa destek vermeleri için oy verdiğini belirterek, ?Hemen 7 Haziran sonrası durup dururken PKK´nın çeşitli bahanelerle ateşkesi bozması ve öz yönetim ilanları var. Ki bunları ilk olarak belediyeler yaptı. Öz yönetimden sonra hendekler kazıldı, bombalar yerleştirildi. Onların en çok oy aldığı yerlerde, onlara destek verenler cezalandırıldı, hayat zehir edildi. Bu yaşanan ölümlerin kimler sayesinde olduğu ortadadır. HDP´nin siyasetsizliği, üretememesi, PKK´nın başlattığı bu sürece bir şey diyememesi halkı çok rahatsız etti? dedi.

?HALK HDP´YE BİR FIRSAT DAHA VERDİ?

Seçimlerin adil gerçekleşmediğini ve çok ciddi baskıların yaşandığını anlatan Ensarioğlu, ?Kırsalda oyların nasıl kullanıldığını çok iyi biliriz. Bunlar olmazsa barajı dahi aşamazlardı. En son işin nereye gittiğini görünce PKK adeta can simidi attı HDP´ye. 1 Kasım´a kadar tek taraflı ateşkes ilan ederek, HDP´yi baraj altında bırakmamak için can simidi attılar. Tabi samimi olup olmadıkları daha sonra görülecek. HDP vesayet, özgür, bağımsız siyaset yapamamıştır. Şiddetin durması için itiraz edememiştir silahlı güçlere. İrade koyamamıştır ortaya. O yüzden oy kaybı yaşadı, buna rağmen iyi ol almıştır. Halk onlara son bir fırsat daha vermiştir. İnşallah halkın verdiği bu mesajı çok iyi algılarlar da gereğini yaparlar? diye konuştu.

?HALK İSTİKRAR, BARIŞ VE HUZUR İSTEDİ?

MHP´nin de çözümsüzlük siyaseti ürettiğini kaydeden Ensarioğlu, ?Yani koalisyon sürecindeki tavrı Türkiye´yi kaosa götüren o çözümsüz tavrı ve çözüm sürecine karşı ortaya koyduğu katı ilke oldu. İkisi de bu çatışmadan beslendiği için devamını istemiştir. Halk bu çatışmaları istemedi, istikrar, barış ve huzur istedi. O yüzden AK Parti´ye yüzde 50 destek verdi, onlardan da desteğini çektiler? dedi.

?ÇÖZÜM SÜRECİNİ HERKESLE YAPIYORUZ?

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ensarioğlu, bunun partisini seçim beyannamesinde bulunduğuna da dikkat çekerek, AK Parti var olduğu sürece çözüm sürecinin de var olacağını kaydetti. Çözüm sürecinin cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olduğuna işaret eden Ensarioğlu, şunları kaydetti:
?Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve geleceğidir. Çözüm sürecini örgütle veya siyasi partiyle yapmıyoruz. Çözüm sürecini Türkiye´nin geleceği için Kürt ve Türk olmak üzere herkesle yapıyoruz. Hak ve özgürlükler alanında ki iyileşmeler, reformlar ve yapacaklarımız hiçbir siyasi parti veya örgüt için değildir. Bu halk özgürlük ve eşitlik neyse biz onun gereğini yapacağız. 78 milyon insan kendini hür ve eşit hissedecektir. Bu riski AK Parti almıştır ve iradeyi ortaya koymuştur. Yeni bir Anayasa ve reformlar devam edecek. Her ne amaçla olursa olsun dönmek isteyenler için silah bırakarak hükümetimiz konuşur, yasal düzenlemeleri yapar. Bütün bunlara rağmen elinde silahla ben savaşacağım derse bu devletin yasal güçleri gerekli müdahaleyi yapar.?

?BASKILAR OLMASA AK PARTİ HDP´Yİ GEÇER?

Seçimlerde usulsüzlük yapıldığını da savunan Ensarioğlu, birçok yerde ölünün, askerde ve hastanede olanların yerine oy kullanıldığını iddia etti. Ensarioğlu, bunlarla ilgili tutanakların tutulduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

?Birçok yerde bütün oylar kullanıldı. Geçersiz oy yok. Bütün oylar bir partiye verilmiş. Çok ciddi bir baskı vardı. Kırsalda tamamen baskı vardı. 4 veya 5 ilçemizde oyların kullanımı bellidir. Yüzde 70´i veya 80´i geçen oylar alınıyorsa demokraside bunlar olmaz. Burada sorun var demektir. Hakkari veya Şırnak´ta özgür seçimler olsun ve baskı olmasın her şeye yemin ederim AK Parti, HDP´den daha fazla oy alır. İlçe başkanımızın kardeşi öldürüldü. Van´da milletvekilimizin amcası oğlu öldürüldü. Bizim yolumuza mayın döşendi. Bunlar önemli değildir. Hiçbir şey bizi korkutmaz. Biz bu millete hizmet için yola çıktık ve ölümden korkmuyoruz. Siyaset korkakların işi değildir. Millete sözümüz 2019´da bunlar yaşanmayacaktır. Herkes özgürce bu ülkede oyunu kullanacaktır.? 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor