ERDOĞAN: ?TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Ticaret Odası´nın 120´nci Onur Yılı Töreni´nde konuştu

SİYASET 25.01.2016 13:35:50 0
/kanal16.com.tr/2016-1/25/143408581b.mp4
ERDOĞAN: ?TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Ticaret Odası´nın 120´nci Onur Yılı Töreni´nde yaptığı konuşmasında 24 Ocak 1980 kararları ile ilgili olarak, "24 Ocak 1980 kararlarının 36. yıl dönümü. 24 Ocak kararlarının farklı bakış açılarına göre farklı okumaları elbette bulunuyor. Türkiye´de İstanbul dışında Kayseri, Gaziantep, Denizli gibi yeni ekonomi merkezlerinin oluşmasında 24 Ocak kararlarının büyük katkısı var. 24 Ocak kararları ülkemizde dışa açık, rekabetçi, mücadeleci iş adamlarının önünü açmıştır. Anadolu´da var olan muazzam potansiyel bu sayede ilk defa kendini ortaya koyma imkanı bulmuştur. Kamu imkanlarının alt yapı yatırımlarında ve sosyal politikalarda kullanılması 24 Ocak kararları ile güç kazanmıştır. Bu kararların eleştirilecek pek çok yönü de mevcuttur. Ekonomide rekabetin önünün açılmasında rahmetli Özal´ın çok büyük rolü olduğunu biliyoruz. 12 Eylül darbesi sanıldığı gibi 24 Ocak kararlarının hedeflerini destekleyen değil, geciktiren bir fonksiyon ifa etmiştir. 12 Eylül darbesi ve kurduğu çarpık düzenin uzun süren etkisi yüzünden geride kaldık. Bugün hala siyasi istikrar arayışında olmamız 12 Eylül´ün vesayetçi zihniyeti nedeniyledir. Bunun için yeni anayasa ve Başkanlık sistemi diyoruz" dedi.

"SEN BENİM RAKİBİM OLAMAZSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz günlerde Ana Muhalefetin genel başkanı içindeki çirkinlikleri bir kez daha ortaya koydu. Ben de hak ettiği cevabı vermiştim. Benim karın ağrım neymiş açıkla diye tutturdu. Ben bu tür meseleleri konuşmaktan hicap duyuyorum. Bu senin parti içindeki karın ağrın. Senin için sorun olmayabilir, bizim de ahlakımız gereği dikkat etmemiz gereken sınırlarımız var. Onun seviyesine inmeyi kendime yakıştıramıyorum. Salı gününe kadar süre tanımış bana. Sen benim rakibim olamazsın. Sen öyle bir yerde değilsin. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 13-14 parti bir araya geldiniz, sen kendin niye çıkmadın ya. Onun için kendisiyle böyle bir şeye girmem mümkün değil. Elindeki belgeleri açıklayacakmış, ortaya çıktığından beri hala belge açıklıyorsun. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Bugüne kadar söylediğin her şey yalan çıktı. Özhaseki kardeşim epey para aldı. Ben de para aldım. Ama buna rağmen partisinin kasasından para ödüyor. Buna rağmen ne yalanlarından ne de hicaplarından ders aldın. Defalarca rezil kepaze oldun. Bu zat bir ara hep Kayseri´ye kafayı takmıştı. Ne oldu? Hala vazgeçmedi. Eline mikrofonu aldığı her yerde eline tutuşturulan kağıtları okuyor. 1 Kasım seçimleri öncesinde CHP genel merkezi önünde bir şahıs ateş açmıştı. Bu zatın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ilgili iftira atan şahıs olduğu ortaya çıkmıştı. Her seçim öncesinde partim yüzde 40 almazsa,yüzde 35 almazsa burada durmam diyen zat kendisi mi? Bu zat sözünü tuttu mu? Bu iki husus dahi normal şartlarda onurlu bir insanı sokağa çıkamaz hale getirir. Bu zat sanki hiçbir şey olmamış gibi yerinden kımıldamıyor. Allah ıslah etsin diyorum."

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da törende, "Birlik ve beraberliğimize kasteden bölücü terör odaklarının, vatan ve millet sevgisinden nasibini almamış sözüm ona akademisyenlerin, bir takım kumpas ve komplolarla ülke idaresini ele geçireceklerini zannederek paralel devlet yapılanmasına yeltenenlerin, hiçbir zaman başarılı olamayacaklarına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Tüm bu saldırılar, halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanımız olarak, sağlam iradeniz ve dik duruşunuz sayesinde engellenmekte ve bertaraf edilmektedir.

Bu uğurda yapmakta olduğunuz mücadelede sonuna kadar sizinle birlikte olduğumuzu bilmenizi isterim" diye konuştu.

Törende, Kayseri Erciyes Turizm A.Ş.´ye Kayseri Marka Ödülü, Beypan Entegre Orman Ürünleri San.Tic. A.Ş.´ye 2015 Yılı Yatırımcısı Ödülü, Osman Ulubaş´a 2015 Yılı Hayırseveri Ödülü, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´na 2015 Yılın Hemşehrisi Ödülü, Stryker Kayseri 2015 Yılı Kayseri´ye Yatırım Yapan Uluslararası Sermaye Ödülü, Hasan Eser´e 2015 Duayen İşadamı Ödülü, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş.´ye En Eski Aktif Üye Ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Ayrıca, törene destekte bulunan Hasçelik ve Halat San. Tic. A.Ş., Simfer A.Ş., İpek Mobilya ve Star Çelik Kapı San. Tic. Ltd. Şti.´ye de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 120´nci Onur Yılı Programını Destekleyen Kurum Ödülü verildi.

 


Ümraniye’de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı

Gemlik’teki heyelanın boyutu havadan görüntülendi

Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı

Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada

Bursa’da ’21. Yüzyılda Öğretmen Olmak’ konulu panel düzenlendi

Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi

Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı

Altınova’da marketlere sıkı denetim

D vitamini eksikliği olanlarda bunama riski yüzde 19-25 artıyor

Çanakkale’de dehşet kaza: Havada taklalar attı

Bandırma’da 3 ayda 68 işletme açıldı

Bursa’da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

’Berzeg Sendromu’ mahalleyi boşalttı

Başkan Gökçe özel çocukları ağırladı

Ferruh Duygu Spor Sahasına sentetik çim

Gümüş balığının ihracat serüveni başladı

Gaziosmanpaşa’da toprak kaymasının meydana geldiği alan günün ilk ışıklarıyla böyle görüntülendi

İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu

Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü

Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı

Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Ernest Muçi 3. golünü attı

Yükleniyor