Erdoğan sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısına katıldıktan sonra sivil toplum kuruluşlarıyla da buluştu.

GÜNDEM 3.02.2024 10:55:00 0
Erdoğan sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu


Merinos Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Buluşma Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl genel seçimler öncesi nisan ayında Bursa'yı ziyaret ettiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şahsına, milletvekilliği seçimlerinde ise Cumhur İttifakı'na destek istediklerini anımsattı.
Bursa'nın bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye açısından hayati öneme sahip olan 14-28 Mayıs seçimlerinde Bursa'nın yine güçlü bir duruş sergilediğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bursa, ilk turda yüzde 51,5 oy oranıyla, ikinci turda ise yüzde 54,7 oy oranıyla şahsımıza olan teveccühünü çok net bir şekilde ortaya koydu. Cumhur İttifakı olarak da yüzde 51 oy oranıyla ipi yine biz göğüsledik. Orhan Gazi'nin şehri Bursa, iktidara gelmek için Kandil ve Pensilvanya'dan medet umacak kadar ihtiraslarının kurbanı olanlara geçit vermedi." diye konuştu.


Bursa'nın bir kez daha "güven ve istikrar" dediğini, Türkiye ile ilgili farklı hesapları olanların Bursa'nın da desteğiyle çok ağır bir hüsrana uğradığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden bu yana yaşananlara bakıldığında Bursalıların ne kadar doğru, ne kadar isabetli, ne kadar basiretli bir tercih yaptıklarının çok daha net şekilde görülebildiğini anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha 8 ay öncesine kadar Türkiye'yi birlikte yönetmekten bahsedenlerin bugün birbirlerine demediklerini bırakmadıklarını, 85 milyonu kucaklaştırmaktan dem vuranların bugün sabah akşam kavga ettiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Önce millete umut diye pazarladıkları cumhurbaşkanı adaylarını ellerine geçirdikleri ilk fırsatta siyasetten zorla emekli ettiler. Etrafında pervane oldukları Bay Kemal'e cüzzamlı muamelesi yaptılar. Ardından bu sefer kendi aralarında paylaşım kavgasına tutuştular. Gün geçmiyor ki milletçe yüzümüzü kızartacak bir skandala, bir itirafa, bütün bunlarla beraber bir skandala, bilhassa gençlerimizin siyaset kurumuna yönelik güvenini zedeleyen bir ayak oyununa şahit olmayalım."
Ülke siyaseti adına düşündürücü olduğu kadar gerçekten üzüntü verici günlerden geçildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kanaatimize göre ortaya saçılanlar, buz dağının sadece görünen kısmıdır. Turpun büyüğü aslında hala heybededir. Tamamen siyaset mühendisliği ürünü bir proje olan altılı masa kurgusunun organizatörleri eninde sonunda ortaya çıkacaktır. Türkiye'nin ve Türk milletinin verilmiş sadakasının olduğunu gün geçtikçe daha net bir şekilde göreceğiz. Biz elbette siyasi rakiplerimizin kendilerini böyle bir duruma düşürmesini arzu etmeyiz. Hele hele toplumumuzun belli kesimlerinde yayılan karamsarlık dalgasını, demokrasimiz adına ürkütücü buluyoruz." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaset kurumunun ana görevinin topluma umut aşılamak olduğunu, burada oluşacak en küçük bir zafiyetin geçmişte olduğu gibi ülkeye ve demokrasiye ağır faturaları olacağını vurguladı.
Böyle bir tablonun oluşmaması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini muhalif olarak tanımlayan vatandaşları kucaklayarak, onların da sesine kulak verip sorunlarına çözüm üreteceklerini, milli birlik ve beraberliğin bozulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.


Destek veren ya da vermeyen tüm Bursalılara teşekkürlerini sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koltuk, makam ve ünvanların amaç değil, millete en güzel, en başarılı şekilde hizmet etmek için araç olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biz bu yola birileri gibi siyasi kariyer amacıyla çıkmadık. Büyük Türkiye idealini gerçeğe dönüştürmek gayesiyle çıktık. Meseleye bu zaviyeden bakanlarda kırgınlık, küskünlük olmaz. Böyle insanlar yılgınlığa, karamsarlığa, rehavete asla ve asla kapılmaz. Zorluklarla karşılaşılsa da ülkeye ve millete hizmet mücadelesini devam ettirmek ancak bu şekilde mümkündür. Siz bize destek olarak, çok kritik bir seçimde 'doğruya doğru' diyerek bize olan güveninizi, inancınızı, itimadınızı gösterdiniz. Mayıs seçimlerinde şahsımıza, AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na atılan her oya bir emanet nazarıyla yaklaşıyoruz. Sizlerin teveccühüne layık olmak boynumuzun borcudur. Bugüne kadar nasıl sizlerin emanetine sahip çıktıysak, inşallah bundan sonra da emanetinizi namus bilip asla yere düşürmeyeceğiz."
Bursa'ya son 21 yılda yaptıkları yatırımları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyecilik hizmetlerinde Bursa'nın parmakla gösterildiğini dile getirdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetin idaresindeki belediyelerle Cumhur İttifakı'nın yönetimindeki belediyeler arasındaki fark gece ile gündüz arasındaki fark gibidir. Biz de yarı zamanlı belediye başkanlığı olmaz. Bizde şehirlerini ihmal eden, hemşehrilerini en çok ihtiyaç duydukları anda yüzüstü bırakan belediye başkanları olmaz. Bizde seçmenini sadece seçimden seçime hatırlayan belediye başkanı olmaz. Şayet ezkaza böyle bir belediye başkanı çıkarsa milletten önce hesabını biz sorar, herkesten önce biletini biz keseriz." diye konuştu.
Bugün Bursa'da AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın hizmet ve eser siyasetini devam ettirecek belediye başkan adaylarını Bursalıların takdirine sunduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Her biri kendi alanında yetkin ve ehil isimlerden oluşan gerçekten güçlü bir kadro kurduk. Bursalı kardeşlerimizin adaylarımıza sıkı sıkıya sahip çıkarak, şehrimizde bir yol kazasına mahal vermeyeceğine inanıyorum. Tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle, değerleriyle Bursa'mızın tüm bölgeye örnek olan, öncülük eden misyonunu sürdürmesini bekliyoruz. Bugüne kadar bizi mahcup etmeyen, bizim de artık mahcup olmadığımız Bursa, 31 Mart seçimlerinde bir kez daha inanıyorum ki tarih yazacaktır. İnşallah sizlerin desteğiyle iktidarla belediyeler el ele verip, şehrimizi hedefleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. 'Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin.' diyorum. Şimdiden her birinize destek ve duanız için teşekkürlerimi iletiyorum."
Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı hediye takdim etti.
 

 


Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

Yükleniyor