ERDOĞAN´DAN KILIÇDAROĞLU´NA SERT SÖZLER!

?15 Temmuz´da kaçtın ama bu defa kaçmaya fırsat bulamazsın?

SİYASET 16.12.2018 17:17:43 0
/kanal16haber.com/2018-12/16/174808540b.mp4
ERDOĞAN´DAN KILIÇDAROĞLU´NA SERT SÖZLER!

Bugün Esenler yine bir başka, yine güzel. Heyecan, coşku, yeni eserler. Esenler 31 Mart´ta sandıkları patlatmaya var mıyız? Şimdiden kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Yine İstanbul´da Esenler 31 Mart´ta bir başka olacak. Yaklaşık 600 yıldır bizim olan bu şehri, bize çok görenler olduğunu görüyoruz. İstanbul´a nasıl sıkı sıkıya sahip çıkarsak, ülkemizin geleceğine de o denli katkı yaptığımızı biliyoruz. 

AK Parti döneminde hayata geçirdiğimiz dünya çapındaki projelerle Türkiye´nin tamamını büyüttüğümüzü söylüyorum. Marmaray nasıl, güzel değil mi? Avrasya Tüneli nasıl, kullandınız mı? Bizden önce böyle bir şey var mıydı? Hayaldi değil mi? Bunları AK Parti iktidarı olarak biz yaptık, biz. Onların hayalleri bile ulaşamaz ama biz yaptık. 

"31 MART AKŞAMI SEVİNCİ YAŞAMAYA VAR MIYIZ"

Yabancı misafirler geliyor, onlara bak denizin altından raylı sistem geçiyor, buradan arabalar geçiyor. Şaşırıyorlar. Ben 10 sene önce geldiğimde böyle şeyler yoktu diyorlar. Bunlar 15 seneye sığmış eserlerimiz. Şimdi bu sevinci 31 Mart akşamı birlikte yaşamaya var mıyız? Biz İstanbul´a işte böyle bakıyoruz. Bu heyecanla, bu şevkle hizmet ediyoruz.

İSTANBUL´UN 2040´A KADAR SU SORUNU YOK

1994 yılında bu şehri yönetme sorumluluğunu bu kardeşinize verdiniz. Biz İstanbul´a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda İstanbul´un hali neydi? İstanbul´da çöp dağları var mıydı, İstanbul´da su var mıydı, İstanbul´da hava kirliliği var mıydı? Çöp dağlarını kaldırdık. Kimden almıştık CHP´den. Susuzluğu giderdik, 180 km uzaklıktan dağları delerek su getirdik. Anadolu Yakası´nda da Sakarya´dan su getirdik. Boğaz´ın altından alternatif tüneller yaparak suyu deplase edelim dedik. 2040 yılına kadar su sorunu yok.

CHP çöp demektir. CHP susuzluk demektir. CHP hava kirliliği demektir. CHP yoksulluk demektir. CHP yasaklar demektir. CHP yoksulluğun daniskası demektir. İşte o yokluğu yoksulluğu aramızdaki yaşlı amcalarımız iyi bilir. Nüfus kağıtlarındaki o mühürleri görünce öğrendik. Ne çileler çekmişler, ne sıkıntılar yaşamışlar. Biz de mazot, benzin, gazyağı kuyruklarını biliriz. Bunları CHP yaşattı. Utanmadan, sıkılmadan farklı şeyler konuşuyorlar.

Önümüzde yeni bir yol ayrımı var. Kentsel dönüşümden millet bahçelerine kadar her alanda İstanbul´u çok daha ileri hizmetlere kavuşturmaya talibiz. 31 Mart 2019 seçimlerinde tercihini bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanmaya var mısın? 

"CHP BU İŞTE!"

CHP´nin başındaki bu zat çıkmış, İstanbul üzerinden bizi eleştiriyor. Su diyerek, doğal gaz diyerek eleştiriyor. İstanbul CHP döneminde susuzluktan kurumuştu, kokmuştu. Su kuyruklarının ucu gözükmüyordu. Yalova´dan Kuruçeşme´ye tankerle su getirdiler. CHP bu ya. Biz geldik, bu işi bitirdik. Ama bunu Bay Kemal de bilmez belki. Bay Kemal Kağıthane´ye Kağıttepe diyecek kadar İstanbul´a uzak. Bu ülkeyi tek parti döneminde bir dilim ekmeğe muhtaç edenler, suya da muhtaç bıraktılar. İstanbul´un suya ihtiyacı yok şu an. Hükümete geldiğimizde diğer şehirlerin su sorunlarını da çözdük. Van HDP belediyesiydi su sorununu çözdük. Bugün İstanbullulara sorsanız en memnun olduğunuz hizmet ne diye su ve doğal gazı en başta söylerler. 

İFŞA ETMEKTEN BIKTIK

Her zamanki gibi eline yalan rakamlar tutuşturulmuş, milleti kandıracağını sanıyor. İstanbul´daki toplam 600 milyon abone içinde borcundan dolayı suyu kesik olanların sayısı 23 bindir. Aynı şekilde arıza ve borç sebebiyle doğal gazı kapalı olanların sayısı yüzde 1´i bile bulmuyor. Bir süre sonra aboneler hizmet almaya devam ediyorlar. Taksitten vadeye kadar her türlü kolaylık gösteriliyor. Tüm müktesebatı SSK´yı batırmak ve CHP oylarını peşkeş çekmek olan bu zatın hezeyanlarını ifşa etmekten bıktık, kendisi aynı çamurlukları yapmaktan bıkmadı. Durumu psikolojinin ve psikiyatrinin konusudur. 

"KILIÇDAROĞLU´NUN MANTIĞINA GÖRE..."

Neymiş, ithalat olmadan sanayici üretim yapamıyormuş. Sanayici metal ihraç edip araba ithal ederek yanlış yapıyor diyor. Bir arada buğday ithalatımıza takmıştı. Kılıçdaroğlu´nun mantığına göre Çin, Hindistan, Japonya, Almanya kapıya kilit vurmalı. Ofset denilen bir olay var bilir misin? F-35 yapıyor ABD, bize de gelecek. 120 tane. Onların belli parçalarını biz üretiyor, oraya gönderiyoruz. Onlar montajını yapıp dünyaya satacak. Araçlarda da aynı durum var. Bir şeyin yüzde 100 yapıldığı çok nadir. İthalat ihracatın altyapısını oluşturur. Demir dediğiniz maden her yerde ihtiyacınızı karşılayacak kadar çıkan madde değil. Kakaonun üretildiği yer belli. İş dünyaya pazarlayacak üretime geldiğinde hammadeyi dışarıdan almak gerekiyor. Ömründe tek bir üretim yapmamış, tek işçi çalıştırmamış birinden başka bir mantık beklemek mümkün değildir. Türkiye´nin şanssızlığı ana muhalefet partisinin böyle bir esarette bulunuyor olmasıdır. 

"SOKAKLARI DAR EDERİZ"

Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Burası Paris değil. Hollanda da değil. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen o televizyon ekranlarındaki haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmekle iş yapacağını zannediyorsan bilesin ki, bu millet 15 Temmuz´da Fetöcü´ler ve uşaklarına bu meydanları dar ettiyse yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin. Eğer gücün yetiyorsa işte sandık ne yapacaksan gel sandıkta yap. Öyle meydanlarda asla. Buna fırsat vermeyiz gereğini de yaparız. Korkunun ecele faydası yok Bay Kemal.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye ile görüşmesi sona erdi

Balıkesir 23 Nisan’ı büyük coşkuyla kutlayacak

Kağıthane Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporu mecliste kabul edildi

Keşan’da 14 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobil kaza yaptı: 3 yaralı

Çan’da ev yangını korkuttu

Tekirdağ’da sağanak yağış etkili oluyor

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nı 1. Ayak Yarışları Bilecik’te start aldı

TEM Otoyolu köprüsünde intihar girişiminde bulunan şahsı polis ikna etti

Boğazından ve göğsünden bıçaklanan adam zorla hastaneden çıktı, hayatını kaybetti

Bandırmaspor - Tuzlaspor maçının ardından

Bakan Bolat: “Yıl sonuna kadar hedefimiz 110 milyar dolar hizmet ihracatına ulaşmak”

Şehit infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehadetinin 2’nci yıldönümünde anıldı

Gemlik Belediye Başkanı Deviren: "Sorumlular cezalandırılacak"

Trendyol Süper Lig’e veda eden ilk takım İstanbulspor oldu

1969 Bilecik Spor Kulübü zorlu maçın hazırlıklarını tamamladı

Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 1 - Fatih Karagümrük: 2 (Maç sonucu)

Sakarya’da orman ürünleri fabrikasında korkutan yangın

Kapıdağ’da su baskınları

Şiddetli rüzgara dayanamayan ağaç otomobilin üzerine düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe’de Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’yi kabul etti

Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Tuzlaspor: 1

Edirne’de yağmur etkili oluyor

Bursa’da CHP’den seçilen başkanlar Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı

Edirne’de AFAD gönüllüleri sertifikalarını aldı

Hizmet ihracatçıları “Strateji” belirledi

Bursa siyasetinde örnek hareket

Sokak köpeği, ziynet eşyası dolu çantayı alıp gitti

Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Fatih Karagümrük: 0 (İlk yarı)

Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

BAREM’de 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor