ERDOĞAN´DAN PUTİN´E ´KIRMIZI´ ELEŞTİRİ

?İNSANLIK BUNU DA GÖRDÜ?

SİYASET 24.10.2015 18:47:38 0
/kanal16.com.tr/2015-10/24/184811904b.mp4
ERDOĞAN´DAN PUTİN´E ´KIRMIZI´ ELEŞTİRİ

 

Gaziantep´e eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi binasında düzenlenen 2015-2016 eğitim-öğretim yılı akademik yılı açılışı programına katıldı.

Rusya´daki Putin-Esad görüşmesini değerlendiren Erdoğan, ?Düşünebiliyor musunuz, 370 bin insanın kanına giren bir kişiyi, kırmızı hali ile karşılamanın devletler arası diplomaside yeri olabilir mi? Maalesef insanlık bunu da gördü. Görüşmelerimizde farklı konuşup daha sonra farklı uygulamalara girenleri de gördük. Aynı şeyi Kuzey Suriye´deki gelişmelerde görüyoruz. Bakın şu anda Tel Abyad´da hemen bir kanton ilan etme olayı var. Kanton ilan ederken acaba orada sadece terör örgütü mensuplarının dışında, sivil vatandaş olarak kim var? Sivil vatandaş olarak sadece orada yüzde 90 Arap, yüzde 5 gibi Türkmen var. Diğeri onlar, ama buna rağmen orayı kanton ilan edebiliyorlar. Dert tamamen Kuzey Suriye´yi ele geçirmek. Şu an buradan açık söylüyorum. Biz Kuzey Suriye´yi bunların yaptıkları planlamaya asla kurban etmeyeceğiz. Zira bu bizim için tehdit oluşturmaktadır. Dolaysıyla bu tehdide Türkiye olarak ´evet´ dememiz mümkün değildir. Bu Tel Abyad´da da böyledir. Bu Celabrus´ta da böyledir. Azzaz´da da böyledir. Diğer bölgelerde de böyledir. İşte Kobani ile yapılanı gördünüz. Kobani´de yapılan neydi? Aynıydı. Bu insanlar kaçtığı zaman kime sığındılar? Türkiye´ye, bu millete sığındılar. Bunca insanı aldık misafir ettik. Hangi ırktandır dedik mi? Hayır kapımızı açtık. Çünkü ölümden, bombalardan kaçan insanlara kapımızı açmak suretiyle insani ve vicdani görevimizi yaptık. Fakat bütün bunlara rağmen biz, şuna inanıyoruz. Allah kimseyi vatanından, evinden ayrı koymasın. Bu konuda her türlü gayreti gösteriyoruz. Göstermeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki yakında somut neticeler almaya başlayacağız. Aksi takdirde bu sorun sadece bizim değil, tüm Avrupa ve dünyanın meselesi haline dönüşecektir.

Bize gelip ´size çok teşekkür ediyoruz. Siz bu işi çok başarılı götürüyorsunuz. Şu anda 2.5 milyon insanı ülkenizde barındırıyorsunuz. Şu kadar harcama yaptınız, size bugüne kadar yardımcı olamadık. Ama sonra sizlere yardımcı olmamız lazım.´ Tamam da hep laf var. Uygulamaya gelince hiçbir şey yok. Bakın 8 milyar dolar bizim yaptığımız harcama kamplarda. Kampların dışındakileri söylemiyorum. Birde İstanbul´da 500 bine yakın Suriyeli mülteci var. Belediyeler ve STK´larla altından kalkmaya çalışıyoruz. Ama batı ne yapıyor? Kapısını kapatıyor. ´Almam´ diyor. Denizde boğuluyorlar, ´bırakın boğulsun´ diyor. Ama bizim oralarda tüm sahil güvenlik botlarımız, boğulmak üzere olanları gidip kurtarıyor, alıp ülkemize getiriyor. Yeni yedirip içirip ülkesine gönderiyor. Biz buyuz. Bizim vicdanımızın gereği bu. İnsanlık anlayışımız bu. İnancımızın gereği de bu. Biz bunları yapıyoruz. Ve şu anda 5 yıldır ülkemizde misafir ettiğimiz insana karşılık, işte batıda şu anda 200-220 bin civarında mülteci var. Bundan dolayı hepsi telaştalar. Paniğe kapıldılar. Kendileri ile Belçika´da yaptığımız görüşmede ´Bizler Türkiye´ye yardımcı olmak zorundayız´ demeye başladılar? diye konu


Bursa'da "Mahzen-32" operasyonu ile suç örgütü çökertildi

KTSOİ öğrencilerinden beğeni toplayan tiyatro gösterisi

Yıldırım'da 4 bin 142 çocuk sporla buluştu

Aydın'dan Bursa'ya sahte zeytinyağı getirenler gözaltına alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kanocular Muğla’da 12 madalya 1 kupa kazandı

Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 37 sokakta asfaltlama yapıldı

Sıfır atık'a tam destek: Yıldırım'da kahvehane masaları çevreye dost oluyor

Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı

Karacabey'de traktör kazası: 2 yaralı

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı

İnegöl'de dayı yeğenine ateş etti! Saldırgan dayı tutuklandı

Traktör ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İnegöl'de şüpheli, polislerden kaçarken balkondan düştü

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

Başkan Erol: "Kestel kirliliğin pençesinden kurtulacak"

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

Şehitler Abidesinde 57. Alay Vefa Yürüyüşü kapanış programı düzenlendi

İmrahor İlyas Bey Camii’ne uzay kafes: 100 yıl sonra üstü kapatılacak

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Çorlu tren kazasında karar çıktı

Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme

Otomobilin içinde ailesine bıraktığı notlar ve cesedi bulundu

Adana Demirspor ile Galatasaray 40. randevuda

Avcılar’da esrarengiz cinayet

Balkan göçmenleri, İnegöl'de 23 Nisan'ı coşkuyla karşıladı

Bursa’da alkollü sürücü terlikle araç kullanırken kaza yaptı

Bursa'da 'Huzur' operasyonu! Görükle'de kontrol yapıldı

Uyku apnesi sendromu olanlara ehliyet yasağı

Yükleniyor