Esenler’de polis aracına çarparak 1 kişinin ölümüne 1 polis memurunun yaralanmasına neden olan sanık hakkında karar

Esenler’de polis aracına çarparak 1 kişinin ölümüne 1 polis memurunun yaralanmasına neden olan sanık hakkında karar

GÜNDEM 17.01.2024 14:05:51 0
Esenler’de polis aracına çarparak 1 kişinin ölümüne 1 polis memurunun yaralanmasına neden olan sanık hakkında karar
Esenler’de bir kaza için olay yerine gelen ve emniyet şeridinde bulunan polis aracına çarparak Ferdi Ağdaş’ın ölümüne, polis memuru Muhammet Bektaş’ın ise yaralanmasına neden olan sanık sürücü Berivan Yıldırım’ın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme Berivan Yıldırım’ın 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verirken, sanığın hükümle birlikte tahliyesine karar verildi.
Esenler’de 1 Şubat günü gece saatlerinde meydana gelen olayda, TEM Otoyolu’nda Ferdi Ağdaş’ın (43) bariyerlere çarpması üzerine olay yerine polis ekibi gelerek emniyet şeridinde işlem yapmaya başlamıştı. O esnada başka bir aracın sürücüsü Berivan Yıldırım, polis aracına arkadan çarparak Ferdi Ağdaş’ın ölümüne, polis memuru Muhammet Bektaş’ın ise yaralanmasına neden olmuştu. Sanık Berivan Yıldırım’ın yargılanmasına devam edildi.
Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Berivan Yıldırım hazır bulundu. Duruşmaya hayatını kaybeden Ferdi Ağdaş’ın ailesi ve taraf avukatları da katıldı.
Duruşmada mahkeme başkanı Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen raporu okudu. Raporda sürücü Berivan Yıldırım’ın asli derecede kusurlu, maktul Ferdi Ağdaş ile Muhammet Bektaş’ın ise kusursuz oldukları aktarıldı. Söz verilen sanık Berivan Yıldırım, raporu kabul etmediğini söyledi.
Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, olay tarihinde sanık Berivan Yıldırım’ın seyir halinde iken TEM Otoyolu Kuzey istikameti Tekstilkent mevkiinde başka bir kaza sebebiyle olay yerinde bulunan Ferdi Ağdaş ve Muhammet Bektaş’a çarptığını aktardı. Çarpma sebebiyle Ferdi Ağdaş’ın vefat ettiği, Muhammet Bektaş’ın ise kemik kırıklarının hayati fonksiyonlarını etkileyecek şekilde yaralandığı mütalaada anlatıldı. Mütalaada sanığın alkollü bir şekilde yasal sınırın üzerinde hızla araç kullanarak kazananın gerçekleşmesine neden olduğu belirtildi. Cumhuriyet savcısı, Berivan Yıldırım hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebinde bulundu.
Mütalaanın ardından söz verilen sanık Berivan Yıldırım “Olay tamamen kazadır. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.
Kararını açıklayan mahkeme sanık Berivan Yıldırım’ın ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan önce 6 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak sanığın 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Cezanın niteliğini ve süresini dikkate alan mahkeme heyeti, sanığın tahliyesine de karar verdi.
Öte yandan verilen karara üye hakimlerden biri muhalefet şerhi koydu. Şerhte, "Olayın oluş şekli, dosyadaki mevcut deliller, olaydaki yüksek hız, alkol unsuru ile birlikte olay öncesi ve sonrası sanığın dosyaya yansıyan tutum, davranışları, suç delillerinin ortaya çıkarılmasında sanığın bir katkı sunmaması, sanığın olay yerini terk etmesi, müştekiyi yaralı halde bırakması, olay yerinden kaçması ve polislere yardımcı olmaması dikkate alınarak sanık hakkındaki takdiri hafifletici nedenin bulunmadığı kanaatinde olduğumdan sayın çoğunluğun sanık hakkındaki indirimi maddesi uygulanması kanaatine muhalifim" denildi.

İddianameden
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 1 Şubat günü TEM Otoyolu’nda Ferdi Ağdaş’ın bariyerlere çarpması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldiği ve polis ekiplerinin olay yerine gelerek emniyet şeridinde durdukları kaydedilmişti. İddianamede sürücü Berivan Yıldırım’ın direksiyon hakimiyetini kaybederek önce emniyet şeridindeki polis aracına ardından polis memuru Muhammet Bektaş ve Ferdi Ağdaş’a çarptığı açıklanmıştı. İddianamede görevli polis memurunun vücudunda çarpmanın etkisiyle kemik kırıkları meydana geldiği, olay yerindeki Ferdi Ağdaş’ın ise hayatını kaybettiği açıklanmıştı.
Kazanın ardından Berivan Yıldırım’ın kaçtığı kaydedilen iddianamede, araçta bulunan arkadaşı Zehra Polatdemir’in ilk ifadesinde olaydan önce alkol aldıklarını söylediği, 2 gün sonra ise ifadesini değiştirdiği ifade edilmişti. Daha sonra teslim olan Berivan Yıldırım hakkında alınan bilirkişi raporunda, görüşünün açık ve hızının yüksek olduğu, yolu kontrol etmeden dikkatsiz davrandığı tam kusurlu olduğu belirtilmişti. Öte yandan Berivan Yıldırım’ın kaza yerinden firar etmesi nedeniyle alkol kontrolü yapılamadığı anlatılan iddianamede, tanık beyanları ve kamera kayıtlarından alkollü olarak araç kullandığının sabit olduğu açıklanmıştı. Yıldırım’ın ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

Yükleniyor