Fatih Erbakan: ‘’Milli Görüş’ü Yeniden Refah Partisi’yle yeniden meclise taşımak nasip oldu’’

Fatih Erbakan: ‘’Milli Görüş’ü Yeniden Refah Partisi’yle yeniden meclise taşımak nasip oldu’’

GÜNDEM 12.06.2023 14:57:21 0
Fatih Erbakan: ‘’Milli Görüş’ü Yeniden Refah Partisi’yle yeniden meclise taşımak nasip oldu’’
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Kartal’da İlçe binasında teşkilat ziyaretinde bulundu ve yerel basın ile kahvaltı programına katıldı. Erbakan, ‘’ Bu başarıyla 21 sene aradan sonra Milli Görüş’ü Yeniden Refah Partisi’yle yeniden meclise taşımak nasip oldu’’ dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Kartal’da İlçe binasında teşkilat ziyaretinde bulundu ve yerel basın ile kahvaltı programına katıldı. Fatih Erbakan, seçim sonuçları sonrası partililere teşekkür ederken, yerel seçim için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erbakan’a, program sonunda hediye takdim edildi.
‘’ Yeniden Refah Partimizden çıkan 5 milletvekili, çok büyük önem teşkil ediyor’’
Programa katılan Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan, ‘’ Hem 28’inci dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hem de yeni kabinemize ve Sayın Cumhurbaşkanımızın hayırlı hizmetler diliyorum. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucu üzerinden belirleyici etkiye sahip olan Yeniden Refah Partimiz, yüzde 3’e yakın bir oy almış ve 5 milletvekiliyle seçimlerin çok açık ve net bir şekilde kazanan partisi olmuştur. Bu başarıyla 21 sene aradan sonra Milli Görüş’ü Yeniden Refah Partisi’yle yeniden meclise taşımak nasip oldu. Milli görüşü meclise taşıyan aziz milletimize ve bütün gayretlerini gösteren ve fedakarlık yapan teşkilatlarımıza da bir kez daha ayrıca teşekkürler ediyoruz. Partinin kendi listelerinden ve alın teriyle çıkartmasından ötürü Yeniden Refah Partimizden çıkan 5 milletvekili, çok büyük önem teşkil ediyor. Bir başka partinin listesinden, bir başka partinin oyuyla, seçmeniyle değil, kendi seçmeniyle, kendi oyuyla bu başarıyı göstermiştir’’ dedi.
‘’Türkiye genelinde bütün teşkilatlarımızla seferber oluyoruz ve şimdiden yerel seçimlerin çalışmalarını başlatıyoruz’’
Fatih Erbakan, ‘’ 4,5 sene gibi kısa bir süre içinde rakiplerimizin sahip olduğu pek çok imkandan yoksul olmamıza rağmen ilk girdiğimiz seçimde böyle bir sonucun alınması son derece önemli. Biraz evvel ifade ettiğim gibi seçimlerin kazanan partisi Yeniden Refah Partisi olmuştur. Yeniden Refah Partisini meclise taşıyan milletimize teşekkür ederken milletvekili çıkarmaya muvaffak olduğumuz İstanbul’umuzun, Kocaeli’mizin ve Konya’mızın seçmenlerine de ayrıca hususi teşekkürler ediyoruz. Ve Türkiye’de yüzde 7 barajını aştığımız Karabük, Kütahya, Bingöl ve Malatya’daki seçmenlerimize de ayrıca en içten teşekkürlerimi sunuyoruz. 2024 yerel seçimleri için çalışma vakti, bunun için en hızlı bir şekilde kollarımızı sıvıyoruz. Yerel seçimlerde bu seçimde aldığımız yüzde 3’lük oyu çok daha yukarıya taşımak için Türkiye genelinde bütün teşkilatlarımızla seferber oluyoruz ve şimdiden yerel seçimlerin çalışmalarını başlatıyoruz’’ diye konuştu.
‘’ Seçimin kaybedeni 7’li masadır’’
Sözlerine seçim sonuçları hakkında konuşarak devam eden Erbakan, ‘’Bu seçimin kazananları çok açık ve net bir şekilde Cumhur İttifakı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Yeniden Refah Partisi’yken kaydedenleri ise en başta Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Cumhurbaşkanı seçilmeye muvaffak olamamış ancak cumhurbaşkanı olacağım diye oyları sıfıra yakın 4 tane partiye bol keseden, korkak bir şekilde 2 grup kurulacak kadar sayıda 40 milletvekilini dağıtmıştır. Seçimin bir diğer kaybedenleri de HDP’dir yeşil soldur. Yüzde 11’den, yüzde 8’e kadar oyları 3 puan gerilemiştir. Seçimin kaybedeni 7’li masadır çünkü bütün çabalarına rağmen milletimiz kendilerine teveccüh göstermemiş, geçit vermemiştir. Ve tabii masadaki 4,5 partinin oylarının neredeyse sıfır olduğu bu seçim sonuçlarıyla ortaya çıkmıştır. CHP’nin oyu yüzde 23 küsurdan 25’e gelmiştir. CHP oyunu kendisi hiç artırmasa bile bu dört tane partinin katkısı, 1,5 puan zor yapıyor ki; elbette CHP’nin kendisi de oyunu arttırdı. Muazzam harcamalar yapıldı, kendi genel başkanları cumhurbaşkanı adayı oldu. İlla ki CHP’ye bir buçuk puan kendisi artırmıştır. Öyleyse bu 4 tane partinin katkısı aslında sıfırdır. Sıfır katkıyla da büyük bir kurnazlık sergileyerek 39 milletvekili çıkartmışlardır. Ancak her zaman söylediğimiz gibi politik kurnazlıklar üzerine inşa edilen binalar çökmeye mahkûmdur. Siyasette ancak milletin desteğiyle, milletin teveccühüyle bir yere gelinebilir. Millette karşılık olmaz, milletin desteği olmazsa başkalarını sırtından aldığınız milletvekilleriyle bir yere varabilmeniz mümkün olmaz. Bu seçimin bir diğer açık sonucu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de ne yaparsa yapsın yüzde 25’i geçemeyeceği gerçeğidir. Doğal olarak 21 senede yıpranmış bir iktidar ve bu kadar motive oldukları, kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı yaptıkları bir seçimde dahi yüzde 25’i geçemedikleri bir kez daha açık bir şekilde ortaya çıktı. Diğer yandan Yeniden Refah Partimizin de Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olduğu ortaya çıktı. Biz bunu daha önce Yargıtay’ın açıkladığı resmi üye sayılarıyla ifade ederek, ‘Üye kaydı bakımından Yeniden Refah Partimiz Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisidir’ diyorduk şimdi artık almış olduğumuz oylar ve seçim sonucu ile bunu açık bir şekilde ortaya koyduk. 4,5 senede sıfırdan başlayıp bütün imkansızlıklara rağmen 1 milyon 529 bin oy almaya muvaffak olmuş ve Yeniden Refah Partimiz ve yüzde 3’e yakın son derece ciddi bir oyu elde etmiştir’’ ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor