FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis’den, Basketbol Gelişim Merkezi’ne ziyaret

FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis’den, Basketbol Gelişim Merkezi’ne ziyaret

GÜNDEM 18.01.2024 11:25:49 0
FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis’den, Basketbol Gelişim Merkezi’ne ziyaret
FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine yapımı devam eden Basketbol Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti.
FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, Basketbol Gelişim Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi ile ilgili olarak Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, FIBA Genel Sekreteri Zagklis’e detaylı bilgiler verdi.

Zagklis: "Burası basketbolun Silikon Vadisi"
Basketbol Gelişim Merkezi projesinin gelmiş olduğu noktadan çok etkilendiğini belirten FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, basketbolun gerçek anlamda bir Silikon Vadisi’ne kavuşmak üzere olduğunu müjdeledi. Geride kalan dönemlerde TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile görüştüğünü ve projeyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Zagklis, “Başkan Türkoğlu’nun ofisinde birkaç yıl önce projenin maketini görmüştüm. Ancak tesisin boyutu ve kapsamını buraya gelip görünce anlayabildim. Başkan Türkoğlu burayı bir kompleks olarak adlandırıyor. Ben ise gerçekte buranın adeta bir şehir olduğunu düşünüyorum. Saha, merkez salon, ofisler, okul, çevredeki üniversiteler... Deyim yerindeyse burası basketbolun Silikon Vadisi. TBF Yönetimi ve başkanının ortaya koyduğu vizyon da bu şekilde. Bu değerli yatırımı yaptığı için Türk Devletine, Cumhurbaşkanına ve katkı sağlayan tüm yetkililere basketbol adına teşekkür ediyorum. Ben onları ancak tebrik edebilirim. Bu tesislerdeki ilk kutlamaların FIBA Altyapı Turnuvası ile yapılacak olması ise beni ayrıca etkiliyor" dedi.
Basketbol Gelişim Merkezi’nin içinde bulunan tesis olanaklarının basketbolun geleceğini küresel ölçekte etkileyeceğine inandığını söyleyen FIBA Genel Sekreteri Zagklis, FIBA üye federasyonları arasında böyle bir tesise sahip olan ya da bu kapsamda bir tesis için hazırlıkları bulunan bir federasyonun bulunmadığını da ifade etti.

“Türk basketbol camiasını harika bir şekilde bir araya getirecek”
Tesis alanının gençler düşünülerek verimli bir şekilde kullanıldığını belirten Zagklis, altyapıya yönelik olarak yan yana üç basketbol sahasının inşa edilmesinin alınmış en akıllı karar olduğunun da altını çizdi. Binlerce gencin Türk basketbolunun gelişiminin kalbinde yer alacağını belirten tecrübeli basketbol adamı, sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Eğer Türk Milli Takım formasını giyiyorsan, ülkendeki en iyi 12 basketbolcudan biri olduğun anlamına gelir. Biz basketbol ile ne yapıyoruz; insanları bir araya getirip onlara ilham veriyoruz. Bence bu harika tesis de Türkiye’deki basketbol camiasını harika bir şekilde bir araya getirecek ve gelecek nesle de bir ilham olacak. Daha şimdiden uzun vadede basketbol oynayan insanların sayısının arttığını görebiliyorum. Eminim ki burada çok iyi yöneticiler ve antrenörler de olacak. Basketbol için zaten küresel anlamda elit kategoride olan Türkiye, bu tesis ile birlikte daha nice pek çok elit oyuncunun yetişmesine imkan sağlayacak."

Türkoğlu: “Bu tesis sadece Türk basketbolu için değil; Avrupa basketbolu ve FIBA için de bir merkez olacak”
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis’i Basketbol Gelişim Merkezi’nde ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Zagklis’in hem kıymetli bir basketbol adamı hem de iyi bir dost olduğunu söyleyen Türkoğlu, "Bu tesisin sadece Türkiye için değil, aynı zamanda Avrupa basketbolu ve FIBA için de inşa edildiğini belirtmek isterim. Basketbol Gelişim Merkezi’ni her zaman eviniz olarak görmenizi isterim. Eminim ki basketbolu küresel ölçekte geliştirmek için TBF ve FIBA ortaklığında pek çok iş birliği yapacağımıza inanıyorum" cümlelerine yer verdi.

Basketbol Gelişim Merkezi Projesi hakkında
Basketbol Gelişim Merkezi Projesi’nde 10 bin kişilik spor salonu, A Milli Takımlar için bin kişilik antrenman ve maç salonu yer alacak. Bunun yanında yılda 8 binden fazla maçın oynanacağı 3 adet altyapı salonunun bulunacağı merkezde, sporcu ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş bir otel, kamp merkezi ve fitness salonu bulunacak. Toplu ulaşım hatlarına, İstanbul’un tarihi dokusuna ve surlara uyumlu bir mimarisi olan yapı, 15 bin metre kare toplam yeşil alana sahip olacak. Şehrin kalbinde yer alacak Basketbol Gelişim Merkezi’nde ayrıca, basketbol müzesi, basketbol kütüphanesi, alışveriş, konser ve yeme-içme alanları bulunacak. 68 bin 800 metrekare alana kurulacak olan Basketbol Gelişim Merkezi, maçlar, turnuvalar, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla 24 saat yaşayan bir alan olma özelliğine sahip olacak.

Ünlü sanatçılar Altıeylül ve Balıkesir’in tanıtımı yapıldı

Esenyurt’ta veteriner hekimler unutulmadı

Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı

Beşiktaş Büyükdere Caddesi’nde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.

İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu

Bozüyük Belediye Tiyatrosu 2023-2024 tiyatro sezonunda 11 bini aşkın seyirciye ulaştı

Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlar Sheila Chelangat kazandı

Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul etabı nötralize edildi

Tekirdağ’da şiddetli yağış sokakları dereye çevirdi

Kadıköy’de sürücü ortalığı birbirine kattı

Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler

Elbistan’da tarlada vurularak ölen Bülent öğretmenin ailesi, fail ya da faillerin yakalanamamasından şikayetçi

Kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

Kalkınma Yolu Projesi masaya yatırıldı

’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ ile ’Veri Bilimi ve Analitiği’, BTÜ müfredatına girdi

Sahillerde yaz hazırlığı

Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı

Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü

Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı

Bandırma’da şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkili oldu

Polise silah çeken şüpheli vurularak yakalandı

Hayat kurtaran hastane çalışanları, sesleriyle mest etti

"Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası" Sergisi Nilüfer’de

Patenli genç canını hiçe saydı

Bahçelievler’de 2 ay boyunca dükkanın önünden süt çalan hırsız kamerada

Yükleniyor