Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Resmi törenler sonrası İnegöl Belediyesi tarafından Gaziler Onuruna yemek verildi.

GÜNDEM 19.09.2023 15:39:00 0
Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı’ verilerek tüm gazilere armağan edilen ve her yıl kutlanan Gaziler Günü, 102. Yılında İnegöl’de de her yıl olduğu gibi coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlamalar, Gaziler Derneği ziyareti ve gaziler onuruna düzenlenen yemekle devam etti.


 

ANITA ÇELENK SUNULDU
 

Bugün 11.00’da başlayan törenlere; Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen ve gaziler, siyasi parti Başkan ve yöneticileri ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan törende sırasıyla Kaymakamlık çelengi, Belediye Başkanlığı çelengi ve İnegöl Muharip Gaziler Derneği çelengi anıta bırakıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören devam etti.

AZİZ MİLLETİMİZ ŞEHİT VE GAZİ OLMAYI BÜYÜK BİR ONUR VE GURUR KAYNAĞI SAYMIŞTIR
 

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen yaptı. Seymen, şu ifadelere yer verdi: “19 Eylül Gaziler Günü… Bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğruna canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı, anıldığı bir gündür. 19 Eylül; Kurtuluş Savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri ve terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü Gazi unvanıyla taçlandırdığı gündür. Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır.”

GAZİLER DERNEĞİ ZİYARET EDİLDİ
 

Anıtta yapılan tören sonrası protokol üyeleri İnegöl Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti. Burada gazilerle sohbet eden protokol üyeleri, gazilere vatanın birlik ve bütünlüğü için yaptıkları fedakarlıktan dolayı bir kez daha teşekkür etti.

GAZİLER ONURUNA YEMEK
 

Ziyaretler sonrası İnegöl Belediyesi tarafından gaziler onuruna yemek tertip edildi. Gazilerin aileleriyle birlikte davet edildiği yemek sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “19 Eylül Gaziler Gününüz kutlu olsun. Cenabı Allah sizlere gazilik gibi bir mertebe nasip etmiş. Ben bu vesileyle başta şehitlerimiz ve ebediyete uğurladığımız gazilerimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum. Devletimiz, kurumlarımız herkes sizlerin emrinize amade. Sizlerin mutlu olabilmesi için el birliği ile mücadele ediliyor. Belki 19 Eylül Gaziler Günü sembolik bir gün ancak gazilerimiz bizim için her gün kıymetli. Bu vesileyle davete katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BURSA GAZİLER DİYARI
 

Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ise “19 Eylül Gaziler Gününüzü kutluyorum. Bursa’mız gaziler diyarı. Osman Gazi, Orhan Gazi… Bu vatanı yurt edinebilmek için ömürlerini vermişler. Bugün bu özel gün kapsamında bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi ve yaşamını yitirmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize ve şehit yakınlarımıza da huzurlu ve sağlıklı ömürler diliyorum” diye konuştu.

 


59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu Frank van den Broek kazandı

Keşan’da kamyonetin çarptığı yaya yaralandı

Sınır ötesi e-ticarette hedef "bir numara" olmak

Etiler’de Nusret’e silahlı saldırı: Kurşun bankaya isabet etti, polisler kovalayıp ateş açtı

Lastiği patlayan otomobil bariyerlere çarptı

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

Ünlü sanatçılar Altıeylül ve Balıkesir’in tanıtımı yapıldı

Esenyurt’ta veteriner hekimler unutulmadı

Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı

Beşiktaş Büyükdere Caddesi’nde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.

İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu

Bozüyük Belediye Tiyatrosu 2023-2024 tiyatro sezonunda 11 bini aşkın seyirciye ulaştı

Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlar Sheila Chelangat kazandı

Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul etabı nötralize edildi

Tekirdağ’da şiddetli yağış sokakları dereye çevirdi

Kadıköy’de sürücü ortalığı birbirine kattı

Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler

Elbistan’da tarlada vurularak ölen Bülent öğretmenin ailesi, fail ya da faillerin yakalanamamasından şikayetçi

Kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

Kalkınma Yolu Projesi masaya yatırıldı

’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ ile ’Veri Bilimi ve Analitiği’, BTÜ müfredatına girdi

Sahillerde yaz hazırlığı

Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı

Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü

Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı

Yükleniyor