GEMLİK´TE YENİ ADLİYE SARAYININ TEMELİ TÖRENLE ATILDI

ÇAVUŞOĞLU: AFRİN´E ADALET GÖTÜRÜYORUZ

GÜNDEM 31.03.2018 15:03:09 0
/kanal16haber.com/2018-3/31/151116634b.mp4
GEMLİK´TE YENİ ADLİYE SARAYININ TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Bursa´nın Gemlik ilçesine yapılacak yeni adliye sarayının temeli törenle atıldı. Hisar Mahallesi´nin en hâkim tepelerinden birinde yükselecek olan adliyenin temel atma törenine, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Ak Parti Bursa milletvekilleri Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Gemlik Kaymakam Vekili Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger ile çok sayıda davetli katıldı.

Adliye binasının 400 günde bitirilerek teslim edileceği bildirildi.

Başsavcı Ali Ülger, ?Gemlik Adliyesi farklı yerlerde hizmet verdi. Son olarak da altı dükkan olan bir binada kirada hizmet vermeye çalışıyor. Binanın fiziki ve güvenlik şartları uygun değil. Aynı zamanda yıllık kamuya maliyeti 275 bin TL. Hüküm veya tutuklama kararı verdiklerimiz kişilerin ailesinin arasından geçmek zorunda kalıyoruz. Güvenlik imkânları olmadığından adliye polisimiz İdris Büyükdönmez´i adliye binamız önünde şehit vermiştik. Aynı zamanda Avukat Özgür Aksoy´u kaybetmiştik. Onları da anıyoruz´´ dedi.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, ´´Her cuma günü ya temel atma, ya da açılış yapıyoruz. 2018 sonuna kadar da böyle devam edeceğiz. Daha önce adliye ile alakalı üç ayrı noktada arsa ürettik. Buraya da itirazlar oldu, önceki dönem başsavcımız Ömer Mete ile yoğun çaba sarf ettik. Gemlik´in en güzel yerine adliye binamızı yapıyoruz´´ diye konuştu.

?Ecdadımız adalet götürdü"

Son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ´´Gemlik´imize yeni bir eseri kazandırmak, adalet binamızın temelini atmak için bir araya geldik. Adalet, hakkın teslimidir. Zayıfların incinmeden hakkına kavuşamadığı bir cemiyet iflah olmaz. Bizim medeniyetimiz adaletin ve adalet kavramının taşıyıcısı olmuşlardır. Ecdadımızın gittikleri yere adalet götürmekle vasıflandığını görürüz. Bu, hakkı teslim etmek sureti ile yapmıştır. Gittiği yerde zorbalığa sapmadan, herkesin dinine kültürüne saygı göstererek yapmıştır. Bizanslılar, Latinler yerine sarıklı Osmanlıları tercih etmiştir? dedi.

"Afrin´e adalet götürüyoruz"

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bugün sınırlarımızın güvenliğini almak, yerinden yurdundan sürülen, zulüm gören Afrinlilerin de hakkını teslim etmek için oraya gittik. Afrin´e de adalet götürüyoruz. Gittiğimizde sevinç içinde Mehmetçiklerimize sarılışlarını görmedik mi? Bu süreçte kara propaganda yaptılar. Bunu özellikle batı medyası dile getirdi. Bugün o insanların mutluluk gözyaşlarını neden göstermiyorlar? Çünkü kendiler sadece zulüm ve sömürge için gidiyorlar. Bir yerde terör varsa, orada adalet olmaz" dedi.

AK Parti Gemlik İlçe Başkanlığında yapılan "Şehitler Köşesi"nin açılış töreninde şehit aileleriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, yüzyıllar geçse de düşmanlıklarından bir nebze geri durmayan kimi ülkelerin, odakların Anadolu coğrafyasını Türklere zindan etme, bu bölgenin haritasını yeniden çizme emellerinden vazgeçmediğini söyledi.

Her ne olursa olsun vatanı mukaddesat, namus, haysiyet ve şerefin teminatı olarak gördüklerini belirten Çavuşoğlu, "Eğer orada ezan susmuş, bayrak inmiş, değerler yitirilmişse o artık vatan değildir. Onun için vatansız kalmak, adeta cansız kalmaktır. Can yoksa yaşadığınızın da bir anlamı yoktur." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, güvenlik güçlerinin FETÖ mensuplarından temizlendikten sonra hiç olmadığı kadar güçlü ve hedefe kilitlenmiş durumda olduğunu vurgulayarak, "Bu hainlerin, çapulcuların, alçakların ensesinde nefesimiz sürmeye devam edecek. Bir tane bile kalmayıncaya kadar azim ve kararlılığımızdan geri durursak kalbimiz kurusun." dedi.

"Bunların işini Allah´ın izniyle bitireceğiz"

Zeytin Dalı Harekatı´nda sivillerin vurulduğunun iddia edildiğini anımsatan Hakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar, bir sivilin kılının zarar görmemesi için kendi hayatını tehlikeye atan bir Mehmetçik´in varlığından habersiz. Çeşitli çeşitli tezviratlar. Terör örgütlerinin kara propagandasına mahkum olarak, onların esiri haline gelerek, Türkiye´yi yaftalamaya çalışanlar, bizim müttefik olarak kabul ettiğimiz ya da müttefik olarak gördüğümüz ya da öyle davrandıklarını bildiğimiz ama bu süreçte hangi amaca hizmet ettiklerini daha net ve açık bir şekilde anladığımız ülkeler dahi bunu yapıyorsa Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz, kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye devam edeceğiz."

Çavuşoğlu, Afrin´de "Niye daha önce gelmediniz" diye üzülen sivillerin bulunduğunu ifade ederek, "Milletimizin son ferdi kalıncaya kadar bu mücadele devam edecek ve biz bunda kararlıyız. Birkaç tane çapulcuya boyun eğeceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Geçmişimize ve tarihimize baksınlar." değerlendirmesinde bulundu.

Terörün bitirileceğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Başka çaresi ve yolu yok, kararlıyız. Neresi olursa olsun, kim karşımıza çıkarsa çıksın. Milletimizden beklentimiz, birliği beraberliği daha fazla güçlendirmek, omuz omuza vermek. Millet olarak tek yumruk, tek yürek olup bunların üstesinden geleceğiz. Tünelin ucundaki ışık gözüktü. Attığımız her adım, bizim ne denli güçlü olduğumuzu gösteriyor. Bugün Afrin ile ilgili olarak içimizdeki kimi densizlerin söylediklerini nazarı itibara alsaydık Afrin´de olamazdık. Şimdi oradayız, bir terörist bırakmayıncaya kadar. Bundan sonra Münbiç ise Münbiç, Sincan ise orası. Bunları takip edeceğiz, bunların işini Allah´ın izniyle bitireceğiz."


Galatasaray ve Beşiktaş PFDK’ya sevk edildi

Dursun Özbek: “Bugünkü toplantı amacına ulaşmamıştır”

Ormandan şehre inen yavru ayı maskot oldu

Çocuklardan 23 Nisan’da Bursa klibi

Hurdaya dönen araçtan sağ çıktılar

Çanakkale’de öldürüldü, Bursa’daki kimsesizler mezarlığından çıktı

Bursa milletvekillerinden Bozbey’e ziyaret

50. MODEF Expo İnegöl Mobilya Fuarı açıldı

Keles'te çocuklar belediye başkanı oldu, talepleri dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irak stratejik değer atfettiğimiz bir komşumuzdur

Motosikletliler hemofili farkındalık için sürdü

Ayvalık açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Türkiye'ye sıcak havalar geliyor! Mevsim normallerinin 15 derece üzerine çıkacak

Melis Fis Osmangazi'de 23 Nisan coşkusuna eşlik etti

Orhaneli Kaymakamlık koltuğuna Sahre Ay oturdu

Polis amcalar çocukları unutmadı

İnegöl'ün yeni Nöbetçi Kitaphanesi açıldı

Orhaneli Belediye Başkanı Tayır makam koltuğunu temsili olarak devretti

Trafik kazasında yaralanan genç antrenör hayatını kaybetti

Türkiye Kupası’nda yarı final ilk maçlarının hakemleri belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ziyaretinde stratejik anlaşmalara imza atacak

Başkan Bozbey ilk resmi ziyaretini Vali Demirtaş'a gerçekleştirdi

YÖK Başkanı Özvar’dan BTÜ Robot Merkezine tam not

Mustafakemalpaşa, Bursa'nın orman zengini ilçelerinden birisi

Bursa Mudanya'da yunus balıklarından görsel şölen

Bursa'da 23 Nisan'da toplu ulaşım ve hayvanat bahçesi ücretsiz

Siber dolandırıcılığa karşı "SİBERGÖZ-32" operasyonu

Bursa’da alkollü şahısların kavgası kamerada

İçişleri Bakanlığı’ndan Bozdoğan-28 operasyonu

Yıldırım’da 23 Nisan’a özel jimnastik müsabakası

Yükleniyor