Gurbetçiler sanayi esnafının yüzünü güldürdü

Gurbetçiler sanayi esnafının yüzünü güldürdü

GÜNDEM 21.07.2023 12:54:27 0
Gurbetçiler sanayi esnafının yüzünü güldürdü
Yurt dışından gurbetçilerin tatillerini geçirmek için yurda gelmeleri Edirne sanayi esnafının yüzünü güldürdü. Gurbetçiler, kat ettikleri uzun yol sebebiyle bozulan veya hata veren araçlarının tamir ve bakımı için Edirne sanayisini tercih ediyor. Sanayide araçlarının bakım ve onarımını yaptırıyor.
Esnaf Serkan Tülü, "Avrupa’dan gelen gurbetçi arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Oradan çıkıyorlar, 3 bin kilometre kontağı kapatmadan devam ediyorlar. Buraya kadar geliyorlar, tabii ki sıkıntılar meydana geliyor. Şarj dinamosunun silindir kapağı, conta kesme ve balata gibi küçük arızaları yapıyoruz. Burada gerekli kontrolleri yaptıktan sonra yola çımalarını sağlıyoruz” dedi.

“Araçlar uzun yol geldiği için hatalar oluşuyor”
Sanayi esnaflarından İlker Göksen ise, “Gurbetçi sezonundan dolayı özellikle hafta sonu gurbetçi yoğunluğu meydana geliyor. Bu aracın sahibi Bulgaristan’da kaza yapmış, tamir etmeye çalışacağız. Bu yıl özellikle yerli halk tatile gittiği için gurbetçi sezonu başlıyor ve Edirne sanayisi için adeta ilaç gibi geliyor. Genelde uzun yoldan geldikleri için kasnak sıkıntısı, su pompalarının arızaları, karbüratör patlakları, klima arızaları gibi arızalarla geliyorlar. Yeni araçlar elektronik araçlar, bu araçları bilgisayara bağlanacak arıza tespitini yapabiliyoruz. Tamirleri bittikten sonra memleketlerine kadar gitmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.
Sanayi esnafından Hakan Albayrak, yurt dışından gurbetçilerin gelmesiyle işlerinin daha da arttığına dikkat çekerek, "Birçok gurbetçimiz yurt dışından araçları ile geldiği için araçlarında ister istemez değişik arızalar oluşmakta dolayısıyla sanayimize gelerek işlerinin en kısa sürede ve en iyi şekilde yapılarak yola devam etmelerini sağlıyoruz. Genel durum çok yoğun. Baskı-balata ve hararet uzun yolun verdiği sıkıntılar ortaya çıkıyor bunları gidermeye çalışıyoruz” dedi.
Almanya’dan yıllık iznini geçirmek için geldiğini ifade eden Onur Gümüştekin ise yurt dışında olduğunu belirterek, "Aracın motorundan ses geliyordu. Almanya’da ustaya götürdüğümde idare eder, bir sorun olmaz dedi. Ben de burada yaptırmak istemedim buradan ağrıya doğru yola çıkacağız" şeklinde konuştu.

“Yorgun olarak yola çıkmayın”
Almanya’dan Türkiye’ye gelirken yolda kaza geçiren Atalay Yerlikaya yolda gelecek gurbetçilere yavaş ve dinlenerek gelmelerini tavsiyede bulundu. Yerlikaya, "32 saatlik yolculuk sırasında yorgunluktan dolayı Bulgaristan’da kaza yaptım. Aracımın sol ön tekerleği patladı ve hava yastığının patlaması ile elimde ezilme oldu. Burada aracımı kısmı olarak tamiri yapılacak ve yola çıkacağız. Yola bölüm bölüm yola çıksınlar ve dinlenerek gelsinler" ifadelerini kullandı.

Aracının motoru yandı, uçak ile dönecek
Almanya’nın Köln kentinden gelen Hüseyin Arguç, geri dönüş yolunda aracının motorunun yanması sonucu aracını Edirne Kapıkule’ye bırakarak buradan gideceğini belirtti. Arguç, “Dört haftalık tatilin sonrasında geri döner iken aracımız motoru yandı, sanayide iyi insanlar ile karşılaşmamdan dolayı aracımı alarak Kapıkule’ye bıraktılar. Ben ve ailem buradan hava yolu ile tekrardan Almanya’ya dönüş yapacağız. Bol bol hava alsınlar ve dinlenerek acele etmeden yola devam etsinler” şeklinde konuştu.

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu Frank van den Broek kazandı

Keşan’da kamyonetin çarptığı yaya yaralandı

Sınır ötesi e-ticarette hedef "bir numara" olmak

Etiler’de Nusret’e silahlı saldırı: Kurşun bankaya isabet etti, polisler kovalayıp ateş açtı

Lastiği patlayan otomobil bariyerlere çarptı

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

Ünlü sanatçılar Altıeylül ve Balıkesir’in tanıtımı yapıldı

Esenyurt’ta veteriner hekimler unutulmadı

Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı

Beşiktaş Büyükdere Caddesi’nde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.

İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu

Bozüyük Belediye Tiyatrosu 2023-2024 tiyatro sezonunda 11 bini aşkın seyirciye ulaştı

Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlar Sheila Chelangat kazandı

Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul etabı nötralize edildi

Tekirdağ’da şiddetli yağış sokakları dereye çevirdi

Kadıköy’de sürücü ortalığı birbirine kattı

Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler

Elbistan’da tarlada vurularak ölen Bülent öğretmenin ailesi, fail ya da faillerin yakalanamamasından şikayetçi

Kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

Kalkınma Yolu Projesi masaya yatırıldı

’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ ile ’Veri Bilimi ve Analitiği’, BTÜ müfredatına girdi

Sahillerde yaz hazırlığı

Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı

Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü

Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı

Yükleniyor