GÜRCİSTAN BAĞIMSIZLIĞIN 26. YILINI KUTLANDI

KUTLAMALARA TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUK GRUBU BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN ŞAHİN DE KATILDI

POLİTİKA 27.05.2017 12:16:03 0
/kanal16haber.com/2017-5/27/123608373b.mp4
GÜRCİSTAN BAĞIMSIZLIĞIN 26. YILINI KUTLANDI

 

 

Gürcistan´ın bağımsızlığının 26. yıl dönümü kutlamaları için Tiflis´e giden Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Ve Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve beraberindeki heyet, Parlamento Başkanı İrakli Kobakidze tarafından karşılandı.

 

Parlamento binasında basına kapalı düzenlenen toplantıya, Gürcistan ve Türkiye´nin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri katıldı.  Toplantıda ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler, iki ülke arasındaki ticaret, ekonomi ve turizm gibi alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi, parlamentolar arasındaki mevcut ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi gibi  konular ele alındı.

 

Toplantıda, iki ülke arasındaki iş birliğinin olumlu ve güçlü bir şekilde geliştiği ve Başbakan Binali Yıldırım´ın Tiflis´e son ziyaretinin de bunu kanıtladığı kaydedildi.

 

Şahin, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Gürcistan´ın bu özel gününde Tiflis´te bulunmak ve burada son derece önemli görüşmeler gerçekleştirmekten duyduğu  memnuniyet dile getirdi.

 

TBMM heyeti Gürcistan´da

Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve beraberindeki heyet, başkent Tiflis´te Gürcistan Parlamento Başkanı İrakli Kobakhidze tarafından kabul edildi.

 

Gürcistan´ın bağımsızlığının 26. yıl dönümü dolayısıyla Tiflis´te bulunan Şahin ve beraberindeki heyet, Parlamento Başkanı Kobahkidze tarafından kabul edildi. Parlamento binasında basına kapalı düzenlenen toplantıya, Kobakhidze ve Şahin´in yanı sıra, Türkiye´nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Gürcistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Arçil Khabadze ve dostluk grubu üyeleri katıldı. 



Toplantıda ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler, iki ülke arasında ticaret, ekonomi ve turizm gibi alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi, parlamentolar arasındaki mevcut ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi konularının ele alındığı bildirildi. 

Toplantıda iki ülke arasındaki iş birliğinin olumlu ve güçlü bir şekilde geliştiği ve bu hafta Başbakan Binali Yıldırım´ın Tiflis´e düzenlediği ziyaretin de bunu kanıtladığı kaydedildi. 

Şahin, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, Gürcistan´ın bağımsızlığının 26. yıl dönümü vesilesiyle Tiflis´te bulunmak ve burada son derece önemli görüşmeleri gerçekleştirmekten duydukları memnuniyet dile getirdi.

"İkili görüşmelerde Gürcistan´ın toprak bütünlüğüyle ilgili kararlılığımızı ve Türkiye´yle Gürcistan arasındaki iş birliğinin parlamentolar arası seviyede daha da arttırılması gerektiği hususunu müzakere ettik" ifadelerini kullanan Şahin, Başbakan Yıldırım´ın Tiflis´te Gürcü bakanlarla son derece olumlu görüşmeler gerçekleştirdiğini ve tüm bunların iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağladığını söyledi. 

İkili görüşmede, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi´nde Gürcü milletvekilerinin Türkiye´ye verdiği destek için Gürcü tarafına bir kez daha teşekürlerini ilettiklerini ifade eden Şahin, Kobakhidze´ye Gürcistan´ın NATO üyeliğine verdiği somut kararının gelecekte de devam ettirecekleri ilettiğini söyledi. 

Türkiye ve Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerinin 25 yıl dönümünü de bu hafta kutladıklarını hatırlatan Şahin: "Güçlü ve büyük Gürcistan´ı, Güçlü ve Büyük Türkiye´yi oluşturmak için birlikte parlamentolar düzeyde daha çok şey yapacağımızı ve bu konudaki kararlığımızı da belirtmek istiyorum" kaydetti. 

TBMM heyeti bu akşam Tiflis´ten ayrılacak. 

Şahin, düzenlediği toplantıda, Türkiye´yle Gürcistan arasındaki işbirliğinin parlamentolar arası seviyede daha da arttırılması gerektiği konuları müzakere ettiklerini bildirdi.

 Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Türkiye-Gürcistan dostluk grubu delegesi olarak Gürcistan´a gitti. Gürcistan parlamento başkanı irakli Kobakhidze ile görüşen Hüseyin Şahin

Konuşmacı Irakli Kobakhidze, Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığındaki Türkiye-Gürcistan Dostluk Grubu Delegasyonunu iktidar partisi Hüseyin Şahin´den ev sahipliği yaptı. Taraflar, ikili ilişkiler ve işbirliği yönlerini ele aldı ve ticaret, ekonomi ve turizm alanlarında yakın işbirliğini vurguladı. Partiler, Parlamentolar arası ilişkilerin önemini vurguladılar ve Parlamento bağlantılarının daha da geliştirilmesine karar verdiler. Taraflar, Gürcistan-Azerbaycan-Türkiye üçlü işbirliğinin önemini vurguladılar.

Konuşmacı ve Türkiye-Gürcistan Dostluk Grubu üyeleri, bölgedeki mevcut durumu ve Gürcistan ile komşu ülkeler arasındaki ilişkileri görüştü. Şahin´e göre Türkiye, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ve AB ve NATO´nun Gürcistan´daki entegrasyonunu kararlılıkla destekliyor. Sayın Kobakhidze, Anayasa reformu ve değişikliklerin türetilmesi de dahil olmak üzere Gürcistan´da sürmekte olan reformları başlattı.

Taraflar, Türkiye´nin Başbakanı Binali Yıldırım´ın ziyaretini vurguladı ve giderek artan dostluk ve ülkeler arası ortaklığı ortaya koydu. "Gürcistan Bağımsızlığına adanan olaylara katılmaya geldik ve üst düzey yetkililerle ikili görüşmeler yaptık. Gürcistan´ı ziyaret etmek her zaman en büyük onurumuzdur. Bildiğiniz gibi, tüm alanlarda olağanüstü ilişkilere sahibiz ve güçlü Gürcistan´ın Türkiye için önemli olduğunu düşündüğümüz Parlamento alanında da dahil olmak üzere ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. İnandığımız gibi, güçlü olan Gürcistan, Türkiye daha güçlü hale geliyor. Bu yıl diplomatik ilişkilerin 25. yıldönümünü kutluyoruz ve bu bağlamda bu alanda katkıda bulunan herkesin şükranlarını dile getirdik. Genel olarak, Parlamento ilişkilerinin gelişme yollarını, yapılması gereken adımları düşündük. Türkiye´nin Gürcistan egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği teyit ettik. Gürcistan´ın CoE Parlamentosu Delegasyonuna destek vermekten dolayı minnettarlığımızı dile getirdik ve Gürcistan´ın NATO içinde daha fazla desteklenmesi ve mevcut diğer formatlarla desteklenmesi üzerinde anlaşmaya varıldık. Çünkü bunlar, güçlendirilmesi gereken ilişkilerdir ve bir kez daha, güçlü Gürcistan´ın yerini almasının altını çizmek isterim. Bizim için çok önemli konular arasında "yer aldı.

 


Yıldırım'da 4 bin 142 çocuk sporla buluştu

Aydın'dan Bursa'ya sahte zeytinyağı getirenler gözaltına alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kanocular Muğla’da 12 madalya 1 kupa kazandı

Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 37 sokakta asfaltlama yapıldı

Sıfır atık'a tam destek: Yıldırım'da kahvehane masaları çevreye dost oluyor

Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı

Karacabey'de traktör kazası: 2 yaralı

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı

İnegöl'de dayı yeğenine ateş etti! Saldırgan dayı tutuklandı

Traktör ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İnegöl'de şüpheli, polislerden kaçarken balkondan düştü

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

Başkan Erol: "Kestel kirliliğin pençesinden kurtulacak"

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

Şehitler Abidesinde 57. Alay Vefa Yürüyüşü kapanış programı düzenlendi

İmrahor İlyas Bey Camii’ne uzay kafes: 100 yıl sonra üstü kapatılacak

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Çorlu tren kazasında karar çıktı

Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme

Otomobilin içinde ailesine bıraktığı notlar ve cesedi bulundu

Adana Demirspor ile Galatasaray 40. randevuda

Avcılar’da esrarengiz cinayet

Balkan göçmenleri, İnegöl'de 23 Nisan'ı coşkuyla karşıladı

Bursa’da alkollü sürücü terlikle araç kullanırken kaza yaptı

Bursa'da 'Huzur' operasyonu! Görükle'de kontrol yapıldı

Uyku apnesi sendromu olanlara ehliyet yasağı

Mart ayında trafikte patlama! Taşıt kayıtlarında yüzde 18,2 artış yaşandı

Trendyol Süper Lig’de 34. hafta yarın başlayacak

Yükleniyor