Hacı adaylarından Arafat provası

Mekke-i Mükerreme´de hac için bir araya gelinen en önemli mekanlar arasında yer alan Arafat ovasında hacı adayları önceden ziyaretlerini yaparak vakfenin provasını gerçekleştiriyor.

DÜNYA 16.09.2015 16:49:19 0
Hacı adaylarından Arafat provası

 

Arafat vakfesine bir hafta kala hacı adayları 3 milyon kişinin toplanacağı mekanda büyük bir yoğunluk yaşanacak olan Cebel-i Rahme´yi önceden ziyaret ederek, en hissi dualarını yapıyor. Mekke-i Mükerreme´de hac için bir araya gelinen en önemli mekanlar arasında yer alan Arafat ovasında hacı adayları önceden ziyaretlerini yaparak vakfenin provasını gerçekleştiriyor.

Hac ve Umre İşleri Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Fatih Kurt, bu yıl hacı adaylarının rahat bir vakfe yapmaları için çalıştıklarını belirterek, ?Huşu içinde Arafat vakfesini geçirmeleri için çalışıyoruz. Rahat konaklayabilecekleri rahat mekanlar hazırlıyoruz. Son iki senedir yüksek tavanlı çadırlar ve tabanında halı olan mekanlar hazırlıyoruz. Bu sene hava sıcaklığının fazla olduğunu göz önüne alarak, daha fazla su bulunduracağız. Sıkıntıya düşmeden, kendilerini ibadete yoğunlaştırarak zaman geçirmeleri konusunda çalışmalar yapıyoruz? diye konuştu.

Arafat ovasının haccın temel rüknü olan Arafat vakfesinin yapılacağı bir mekan olduğuna dikkat çeken Dr. Fatih Kurt, ?Bulunduğumuz yer rahmet tepesinin eteği. Adem aleyhisselam ve Havva validemizin dualarının kabul olduğu mekandayız. Peygamber Efendimiz kendi haclarını yaparken öğle ve ikindi namazlarını Nemire mescidinde birleştirerek kılmış. Veda hutbesini sırtlarını Arafat ovasına vererek irad etmişler. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinde verdiği mesajları daha iyi anlama fırsatını buluyoruz. Peygamberimiz, en fazla insanların bağışlanacağı yerin Arafat ovası olduğunu belirten sözleri var. İlk insanların yapmış olduğu duaların, tövbelerin kabul olduğu bir mekan olması sebebiyle duygulanıyoruz? dedi.

Arafat´a intikal hakkında bilgi veren Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Hacı adayları, Zilhiccenin 8. gününü (salı) 9. güne bağlayan gece Arafat´a intikal edecekler. Arefe gününde öğle ve ikindi namazlarını cem ederek eda edecekler. Öğle namazına kadar Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı irşat programı olacak. Seçkin hocaların okuyacağı Kur´an tilavetleri ve başkanımızın konuşmaları ile geçecek bir programımız var. Sonra vakfeye duracağız, dua edeceğiz. İlk insanların dualarını yaptığı, tövbelerin kabul edildiği mekan. Biz de tövbelerimizi, dualarımızı bu mekanda arttırıyoruz. İnşallah af olunmuş, bağışlanmış olarak buradan döneceğimizi düşünüyoruz. Peygamber Efendimiz, burada yaptığı dualarla ilişkili farklı rivayetler var. Günahlarından arınmış bir peygamber olarak, insan olarak burada yine tövbe etmiştir. Bizde yine her türlü şerlerden kurtulmayı, affımızı Arafat´ta günahlarımızdan arınmayı Cenab-ı Allah´tan isteyebiliriz.?
Sevinçli ve heyecanlı olduğunu kaydeden bir hacı adayı, geldiği için mutlu olduğunu, 8 sene sonra hacca gelme hakkı kazandığını ifade ederek, kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtti. Mutluluktan ağladığını belirten hacı adayı, "Allah herkese nasip eylesin? dedi. Bir başka hacı adayı da barış duasında bulunduğunu belirterek, 8 sene sonra geldiğini ifade ederek her şey için dua ettiklerini dile getirdi.
Cebel-i Rahme tepesine Arafat vakfesi öncesinde gelip ziyaret eden Türk hacıları ise tepe noktaya çıktığında duygu dolu anlar yaşıyor. Bütün ovanın rahatlıkla görüldüğü tepede dualarını yapan hacı adayları, Hazreti Adem aleyhisselam ile Havva validemizin dünyada buluştukları mekanda bütün arzularını kalbi duygularla dile getiriyor. Hac görevi için ilk defa kutsal topraklara gelenler gözyaşlarını tutamayarak, hac için kayıt yaptıran herkesin bu güzel iklimde bulunmasına dua ediyor. 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor