HAL ESNAFI ´BEREKET SOFRASI´ ETRAFINDA TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi´nin Cuma günleri periyodik olarak düzenlediği Bereket Sofrası, bu sefer Bursa Kent Hali esnafını ağırladı.

GÜNDEM 14.01.2019 13:19:09 0
HAL ESNAFI ´BEREKET SOFRASI´ ETRAFINDA TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın İnegöl Belediyesi başkanlığından bu yana 15 yıldır sürdürdüğü Bereket Sofrası buluşmaları, Büyükşehir´de de geleneği bozmadı. Her Cuma günü ya da hafta aşırı farklı bir bölgede sabah namazından sonra gerçekleştirilen etkinlik, yaşanılan sıkıntılar ve taleplerin iletilmesi adına vatandaş için fırsat niteliğini taşıyor. Başta cami cemaati olmak üzere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, davetlilere simit, peynir, zeytin ve çayın ikram edildiği Bereket Sofrası, bu hafta Bursa Kent Hali mescidinde kuruldu. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay ve AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin´in de yer aldığı organizasyona bu hafta, Başbakan eski Yardımcısı, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da misafir oldu. Başkan Aktaş ile birlikte hal esnafıyla önce kahvaltıda bir araya gelen Çavuşoğlu, ardından işletmeleri dolaşarak incelemelerde bulundu. Buluşma kapsamında Bursa Sebze ve Meyve Komisyoncu Derneği´ne de uğrayan Çavuşoğlu ve Başkan Aktaş, Dernek Başkanı Aydın Akyol´dan hal esnafının yaşadığı sıkıntılara ilişkin brifing aldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerde ulaşmak istedikleri noktaya değindi. Bursa´da ?yaşayan herkesin mutlu olduğu, kimsenin dışlanmadığı´ bir şehir hayali kurduklarını ifade eden Başkan Aktaş, bu anlamda belirledikleri hedeflerden birinin de sağlıklı gıda olduğunu söyledi. Halkın kaliteli ürünü en iyi fiyat ile alması için yapılması gereken ne varsa yapmaya, Büyükşehir kaynaklarını bunun için seferber etmeye hazır olduklarını belirten Başkan Aktaş, ?Bursalıların sağlıklı gıdaya ulaşması anlamında kararlıyız. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. Sizlerden de destek bekliyoruz. İnşallah vatandaşımızın da teveccühüyle seçimden sonra yetkiyi alarak belirlediğimiz hedeflere koşar adım ilerleyeceğiz? dedi.

Başkan Aktaş, konuşmasında birlik ve beraberliğe de değindi. Türkiye´nin aralıklarla çok ciddi iç ve dış saldırılarla karşılaştığını, tüm bu olaylardan Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın dirayeti, milletin de desteğiyle çıkıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, ?Bizim en güçlü mayamız-sermayemiz, birlik ve beraberliğimizdir. Allah korusun, birbirimize düşersek, bu bizim için gerçek bir felakettir. Üzerimize gelecek kötülüklere kapı aralamak demektir? diye konuştu.  

Kent haline cami yapılması konusunda hazırlıklarının olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, Bursa´da yaşamanın birçok kişinin hayali olduğunu vurgulayarak, esnaftan şehre sahip çıkmalarını istedi.

"EFENDİ DEĞİL, HİZMETKAR OLMAYI İLKE EDİNDİK"

Başbakan eski Yardımcısı, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Türkiye´de siyasetin paradigmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte değiştiğini hatırlattı. Millete efendi değil hizmetkar olmayı ilke edindiklerini, siyaseti el ele kol kola milletle birlikte yürütmeye gayret ettiklerini belirten Çavuşoğlu, ?Hatalarımız yok mu, tabii ki var. Hata yapmamak bir kere organizmanın özüne ters. Bir yerde hata olur fakat giderilir. Bizler yaptığımız yanlıştan dönebilen bir erdeme sahibiz. Tuttuğumuzu koparmak, dokunduğumuzu onarmak istiyoruz. Milletin nabzını ölçmeye yarayan bu tür toplantıları bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz? şeklinde konuştu.


Personele ‘Kamu ihale kanunu eğitimi’

Adalet Bakanı Tunç CHP'de ki para sayma görüntülerine dair konuştu

İnegöl'de gaziler ve şehit aileleri iftar sofrasında buluştu

Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Yükleniyor