HAL ESNAFI ´BEREKET SOFRASI´ ETRAFINDA TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi´nin Cuma günleri periyodik olarak düzenlediği Bereket Sofrası, bu sefer Bursa Kent Hali esnafını ağırladı.

GÜNDEM 14.01.2019 13:19:09 0
HAL ESNAFI ´BEREKET SOFRASI´ ETRAFINDA TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın İnegöl Belediyesi başkanlığından bu yana 15 yıldır sürdürdüğü Bereket Sofrası buluşmaları, Büyükşehir´de de geleneği bozmadı. Her Cuma günü ya da hafta aşırı farklı bir bölgede sabah namazından sonra gerçekleştirilen etkinlik, yaşanılan sıkıntılar ve taleplerin iletilmesi adına vatandaş için fırsat niteliğini taşıyor. Başta cami cemaati olmak üzere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, davetlilere simit, peynir, zeytin ve çayın ikram edildiği Bereket Sofrası, bu hafta Bursa Kent Hali mescidinde kuruldu. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay ve AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin´in de yer aldığı organizasyona bu hafta, Başbakan eski Yardımcısı, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da misafir oldu. Başkan Aktaş ile birlikte hal esnafıyla önce kahvaltıda bir araya gelen Çavuşoğlu, ardından işletmeleri dolaşarak incelemelerde bulundu. Buluşma kapsamında Bursa Sebze ve Meyve Komisyoncu Derneği´ne de uğrayan Çavuşoğlu ve Başkan Aktaş, Dernek Başkanı Aydın Akyol´dan hal esnafının yaşadığı sıkıntılara ilişkin brifing aldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerde ulaşmak istedikleri noktaya değindi. Bursa´da ?yaşayan herkesin mutlu olduğu, kimsenin dışlanmadığı´ bir şehir hayali kurduklarını ifade eden Başkan Aktaş, bu anlamda belirledikleri hedeflerden birinin de sağlıklı gıda olduğunu söyledi. Halkın kaliteli ürünü en iyi fiyat ile alması için yapılması gereken ne varsa yapmaya, Büyükşehir kaynaklarını bunun için seferber etmeye hazır olduklarını belirten Başkan Aktaş, ?Bursalıların sağlıklı gıdaya ulaşması anlamında kararlıyız. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. Sizlerden de destek bekliyoruz. İnşallah vatandaşımızın da teveccühüyle seçimden sonra yetkiyi alarak belirlediğimiz hedeflere koşar adım ilerleyeceğiz? dedi.

Başkan Aktaş, konuşmasında birlik ve beraberliğe de değindi. Türkiye´nin aralıklarla çok ciddi iç ve dış saldırılarla karşılaştığını, tüm bu olaylardan Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın dirayeti, milletin de desteğiyle çıkıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, ?Bizim en güçlü mayamız-sermayemiz, birlik ve beraberliğimizdir. Allah korusun, birbirimize düşersek, bu bizim için gerçek bir felakettir. Üzerimize gelecek kötülüklere kapı aralamak demektir? diye konuştu.  

Kent haline cami yapılması konusunda hazırlıklarının olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, Bursa´da yaşamanın birçok kişinin hayali olduğunu vurgulayarak, esnaftan şehre sahip çıkmalarını istedi.

"EFENDİ DEĞİL, HİZMETKAR OLMAYI İLKE EDİNDİK"

Başbakan eski Yardımcısı, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Türkiye´de siyasetin paradigmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte değiştiğini hatırlattı. Millete efendi değil hizmetkar olmayı ilke edindiklerini, siyaseti el ele kol kola milletle birlikte yürütmeye gayret ettiklerini belirten Çavuşoğlu, ?Hatalarımız yok mu, tabii ki var. Hata yapmamak bir kere organizmanın özüne ters. Bir yerde hata olur fakat giderilir. Bizler yaptığımız yanlıştan dönebilen bir erdeme sahibiz. Tuttuğumuzu koparmak, dokunduğumuzu onarmak istiyoruz. Milletin nabzını ölçmeye yarayan bu tür toplantıları bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz? şeklinde konuştu.


Boğazından ve göğsünden bıçaklanan adam zorla hastaneden çıktı, hayatını kaybetti

Bandırmaspor - Tuzlaspor maçının ardından

Bakan Bolat: “Yıl sonuna kadar hedefimiz 110 milyar dolar hizmet ihracatına ulaşmak”

Şehit infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehadetinin 2’nci yıldönümünde anıldı

Gemlik Belediye Başkanı Deviren: "Sorumlular cezalandırılacak"

Trendyol Süper Lig’e veda eden ilk takım İstanbulspor oldu

1969 Bilecik Spor Kulübü zorlu maçın hazırlıklarını tamamladı

Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 1 - Fatih Karagümrük: 2 (Maç sonucu)

Sakarya’da orman ürünleri fabrikasında korkutan yangın

Kapıdağ’da su baskınları

Şiddetli rüzgara dayanamayan ağaç otomobilin üzerine düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe’de Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’yi kabul etti

Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Tuzlaspor: 1

Edirne’de yağmur etkili oluyor

Bursa’da CHP’den seçilen başkanlar Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı

Edirne’de AFAD gönüllüleri sertifikalarını aldı

Hizmet ihracatçıları “Strateji” belirledi

Bursa siyasetinde örnek hareket

Sokak köpeği, ziynet eşyası dolu çantayı alıp gitti

Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Fatih Karagümrük: 0 (İlk yarı)

Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

BAREM’de 23 Nisan coşkusu

Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı

Bursa’da rüzgar etkili oldu

Bakan Fidan: “Mısır ve Türkiye’nin işbirliği halklarımızın ve bölgemizin fevkalade yararınadır”

Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarına devam etti

Mustafakemalpaşa’de 5 yılda 29 bin dosya soruşturuldu

Kayıp mürettebatın ailelerinin feryadı: "İhmallerin araştırılmasını istiyoruz"

Balıkesir’de 70 kişiye törenle bahçıvanlık belgesi verildi

Adalet Bakanı Yardımcısı Can: "Tutuklular, mahkumlar cezasını çekerken aynı zamanda da topluma kazandırılması lazım"

Yükleniyor