Hayat Hastanesi kalitesini “JCI” ile taçlandırdı

Hayat Hastanesi, sağlık hizmetlerinde dünya standartlarını sağlayan kurumlara verilen Joint Commission International (JCI) belgesini almaya hak kazandı.

SAĞLIK 14.10.2023 14:07:00 0
Hayat Hastanesi kalitesini “JCI” ile taçlandırdı

45 yıldır Bursa’nın sağlıktaki markası olarak faaliyet gösteren, geçtiğimiz yıl İstanbul’da bir hastaneyi bünyesine katarak ulusala açılan Hayat Hastanesi, küresel sağlık hizmetlerinde altın standart olarak kabul edilen Joint Commission International’a (JCI) akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı. Hayat Hastanesi, bir yıldır sürdürdüğü çalışmaların ardından JCI uzmanlarının yaptığı denetleme sonucunda JCI belgesini almaya kazandı. JCI belgesi bir süre sonra yetkililer tarafından Hayat Hastanesi’ne  takdim edilecek.

Hayat Hastanesi, sağlık kuruluşlarının dünya standartlarında hizmet verdiğini gösteren JCI belgesini alarak sağlık hizmetindeki kalitesini tescilledi. Hayat Hastanesi, JCI akreditasyonunun 7. versiyonu ile akredite edilen Bursa’daki ilk hastane oldu.

Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, JCI tarafından akredite edilmenin, Hayat Hastanesi’nin ve Türkiye’nin sağlık alanında yakaladığı kaliteyi göstermesi açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaparak hastalara daha iyi hizmet verebilmek için çıtayı hep daha yukarılara taşıdıklarını ifade etti. JCI, hastanelerin hasta ve çalışan güvenliğinde uluslararası standartlara ulaştığını belgeleyen en önemli denetleme kurumu ve kalite standardı. Bu yüzden JCI akreditasyonu bizim için çok önemliydi” dedi.

“AMACIMIZ ÇITAYI DAHA DA YUKARI TAŞIMAK”

ABD merkezli ve bağımsız bir denetim kuruluşu olarak faaliyet gösteren Joint Commission International’ın, hastanelerin dünya standartlarında olduğunun onaylanması için düzenli aralıklarla denetlemeler yaptığını söyleyen Uzm. Dr. Özkul, şöyle konuştu :

“2022 yılında bir eğitim programı ile başladığımız bu süreç bir yıl boyunca devam etti. JCI’ın, hasta bakımı, hastanenin yönetimi, tesis yönetimi ve tüm birimleri ile ilgili yüksek kalite standartları bulunuyor. Hastanemiz JCI standartlarının 7. güncel versiyonundaki 13 ana bölümü ve 1200 kriterlerine uyum sağladı. ABD‘den gelen hemşire ve doktorlardan oluşan JCI ekibi, 5 gün boyunca hasta ve çalışan güvenliğine ilişkin tıbbi ve cerrahi tüm süreçlerimizi değerlendirdi. Ekibin denetlemesi haricinde ayrıca tecrübe ve bilgilerini bizlerle paylaşması hastane açısından en öğretici denetlemelerden birisi oldu. Özellikle gelecekle ilgili daha neler yapabiliriz konusunda ufkumuzu genişlettik. Kendimizi nasıl geliştiririz sorusunun yanıtını aldık. Bakış açımız denetime hazırlanmak ya da sadece denetim için bir çaba sarf etmek değil, hastalara daha iyi hizmet verebilmek için çıtayı hep yukarılara taşımak.”

“KALİTEMİZ TESCİLLENDİ”

Hayat Hastanesi’nin kalite standardını yükseltmek için bütün birimlerin yoğun uğraş verdiğini kaydeden Dr. Fatih Özkul, “Küresel sağlık hizmetlerinde ‘altın standart’ olarak kabul edilen JCI akreditasyonunun 7. versiyonu ile Bursa’da akredite edilen ilk hastane ve Türkiye’de akredite edilen sayılı kurumlarından olduğumuz için de gururluyuz. Tüm standartların eksiksiz karşılanmasıyla başarımız taçlandı. Denetim sonucunda JCI belgesini alarak önemli bir başarıya daha imza attık. Hayat Hastanesi olarak Bursa’da kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 


Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak

20 saniye içinde 2 kez ölümden döndü

İnegöl'de Yeniceköy'e 4 yeni sokak kazandırılıyor

İki lider arasında kritik görüşme: Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

Gençlerden şehitlere vefa

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı

Bursa AFSİAD’dan özel kullara ’eğitim kampüsü’ önerisi

Geleceğin veteriner hekimlerine uygulamalı eğitim

670 yıllık dede aşı geleneği bu yıl 671. kez yaşatılacak

Üsküdar’da beton pompası apartmanın üzerine devrildi: 2 balkon çöktü

Yalova’da AVM’deki avize alev alev yanarak düştü

Münevver Karabulut’un babası, Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflarını yorumladı

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun düşerek hayatını kaybettiği çukur kapatıldı

Başakşehir’de husumetlisini bıçaklayarak ölümüne neden olan şahıs yakalandı

Sultanbeyli’de boşanma aşamasındaki karısını boğarak öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

Yıldırım Belediyesi, Bağlaraltı Pazar Yeri projesini tamamlıyor

İHH Özgürlük Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştıracak

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Yükleniyor