HER ŞEY DAHA SAĞLIKLI BİR TÜRKİYE İÇİN

ÇEVRE SAĞLIĞINDAN, HAYVAN SAĞLIĞINA?

GÜNDEM 6.08.2016 13:08:43 0
/kanal16haber.com/2016-8/6/142829601b.mp4
HER ŞEY DAHA SAĞLIKLI BİR TÜRKİYE İÇİN

 

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği´nin 2016 yılı 2. Danışma Kurulu toplantısı, Bursa´da, Sağlıklı Kentler Birliği Hizmet Binası´nda yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe´nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdem Saker, Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Toprak Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Altınbaş, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Karaer, Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Parlaktuna, Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Atanur ve Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın her konuda öncü ve örnek çalışmalara imza attığını söyleyerek, ?Sağlıklı Kentler Birliği´nin de kurucusu olan Bursa, Dünya Sağlık Örgütü´nün Türkiye´deki partneri. Özellikle şehrimizin sağlığı, toplumumuzun sağlığı ve bireylerin sağlığı olmak üzere komple kent sağlığıyla ilgili yapılan çalışmalarda da öncülük yapılıyor. Sağlıklı Kentler Birliği´nin toplantı ve çalışmalarını, Bursa´da gerçekleştiriyoruz ve bu merkezde tüm Türkiye ile ilgili politikalar üretiyoruz? dedi.
Danışma Kurulu toplantısına alanında uzman isimlerin yer aldığını hatırlatan Başkan Altepe, ?Danışma kurulumuz ile kent sağlığı, çevre sağlığı ve insan sağlığına yönelik her türlü etkinlikler ve çalışmaların altyapısının hazırlıyor, güzel faaliyetlere imza atıyoruz. Temiz çevreye katkı sağlamayı istiyoruz. Temiz toprak, su ve hava için özellikle başta Susurluk ve Ergene Havzası´ndan Kızılırmak Havzası´na kadar her konuyu ele alıyoruz. Yine tüm Marmara´yı da Türkiye´yi de etkileyen Tuna Havzası´na kadar her alanda çalışmalar gerçekleştiriliyor? diye konuştu.

Gündem, her konuda sağlık


Başkan Altepe, temiz çevreyle ilgili çalışmaların yanında sağlıklı bir kent için farklı proje, etkinlik ve faaliyetlerin de düzenlendiğini belirterek, ?Bisikletin yaygınlaştırılması, şehir içindeki karbon salınımlarının en aza indirilmesi, sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar ve madde bağımlılığına yönelik çalışmalarla, her alanda şehir ve insan sağlığını tehdit eden tüm unsurlar hakkında adımlar atılıyor. Bu kapsamda özendirici yarışmalarla da daha sağlıklı şehirler için 7 bölgede de faaliyetler tüm hızıyla sürdürülüyor. Kararlarımızı aldık. Önümüzdeki günlerde, çalışmalar birbiri ardında gerçekleşecek. Herşey daha sağlıklı bir Türkiye için?? şeklinde konuştu.
Toplantıda, Sağlıklı Kentler Birliği´nin Ekim ayında Mersin´de gerçekleşecek konferansı ve bisiklet temalı Bursa çalıştayı, Danışma Kurulu üyeleri ile gerçekleştirilmesi planlanan üye belediye başkanları ziyaretleri, şehir sağlık profili hazırlama eğitimi, havzalar ile ilgili çalışmaların içeriği, SKB Akademinin içeriği, DSÖ yayını olan şehir sağlık göstergelerinin çevirisi, TUBİTAK desteklerine başvuru, DSÖ yayını olan TEACH-VIP (Training, Educating, Advancing, Collaboration in Health on Violence and Injury Prevention) ile ilgili çalışmalar yapılması, Sağlıklı Kentler Birliği 2017 yılı çalışma planının içeriği gündem maddeleri değerlendirildi.


Kök hücre, otizmde tedavi yaklaşımını değiştirebiliyor

Yunusların gemiyle yarışı

Esenyurt Belediye Başkanı Özer: “Kreş açmak hedeflerimiz arasında"

Esenyurt’ta refüj ve kavşaklar yenileniyor

Üretilen istiridye mantarları ücretsiz dağıtılıyor

Ocakta unutulan yemek 5 katlı binada yangına sebep oldu

Heyelan sonrası uçurumun kenarındaki otomobiller böyle kurtarıldı

İstanbul’da yeni mekanına ateş açılan DJ o anları anlattı: “Mekanın içerisinde 100 kişiye yakın müşteri vardı”

ESBİM ile 460 engelli vatandaş istihdam edildi

Galatasaray ile Pendikspor 2. randevuda

Ümraniye’de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı

Gemlik’teki heyelanın boyutu havadan görüntülendi

Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı

Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada

Bursa’da ’21. Yüzyılda Öğretmen Olmak’ konulu panel düzenlendi

Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi

Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı

Altınova’da marketlere sıkı denetim

D vitamini eksikliği olanlarda bunama riski yüzde 19-25 artıyor

Çanakkale’de dehşet kaza: Havada taklalar attı

Bandırma’da 3 ayda 68 işletme açıldı

Bursa’da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

’Berzeg Sendromu’ mahalleyi boşalttı

Başkan Gökçe özel çocukları ağırladı

Ferruh Duygu Spor Sahasına sentetik çim

Gümüş balığının ihracat serüveni başladı

Gaziosmanpaşa’da toprak kaymasının meydana geldiği alan günün ilk ışıklarıyla böyle görüntülendi

İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu

Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü

Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı

Yükleniyor