HİSAR İÇİ, ADIM ADIM AÇIK HAVA MÜZESİ OLUYOR

Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar´ı ziyaret etti.

ÇEVRE 4.01.2019 11:21:09 0
/kanal16haber.com/2019-1/4/164159482b.mp4
HİSAR İÇİ, ADIM ADIM AÇIK HAVA MÜZESİ OLUYOR

Osmangazi Belediyesi, Hisar İçi´nin yaşayan bir tarih olarak korunup yaşatılması ve eski Bursa´nın ortaya çıkartılması için yürüttüğü ´Yaşayan Tarih Hisar İçi´ projesini başarılı şekilde sürdürüyor. Bölgede ilk olarak 2014 yılında hayata geçirdiği Hisar Arkeopark Projesi ile çalışmalara başlayan Osmangazi Belediyesi, proje kapsamında kentin binlerce yıllık tarihini gün yüzüne çıkarıyor.

Ayrıca, bölgeyi açık hava müzesine dönüştürmek hedefiyle, yürütülen çalışmalar kapsamında, Bursa kuşatması sırasında Türklere yardım eden ve daha sonra Müslüman olup, Osmanlı´da yöneticilik yapan Bizanslı Philippos´un (Filiboz) oğlu Hayrettin´e ait mescit de gün yüzüne çıkartılıyor.

Osmangazi Belediyesi tüm bu arkeolojik çalışmaları başarıyla sürdürürken, ´Yaşayan Tarih Hisar İçi´ kapsamında başlattığı cephe sağlıklaştırma ve zemin yenileme çalışmaları ile de tarihi şehir Hisariçi´ni yeniden ayağa kaldırıyor.

Osmangazi Belediyesi´nin bu çalışmaları bölgeye önemli bir değer katarken, bölgede ticari hareketlilikte de artış yaşanmasını sağladı. Osmangazi Belediyesi´nin bölgede yaptığı çalışmalardan dolayı büyük memnuniyet duyan Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar´ı ziyaret ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

AYDIN: "HİSAR, OSMANGAZİ BELEDİYESİ İLE HAYAT BULUYOR"

Osmangazi Belediyesi´nin Hisar ve Kaleiçi bölgesinde yapmış olduğu hizmetlerin bölge ve bölge halkı için çok önemli olduğunu ifade eden Aydın, "Bölgenin hak ettiği değere kavuşması için yürütülen sokak sağlıklaştırma, ve zemin yenileme çalışmaları ile Arkeopark ve Filiboz Mescidi gibi yatırımlar, tarihi dokuyu ortaya çıkaran son derece başarılı çalışmalar. Bu bölgenin yeniden eski ihtişamlı günlerine dönmesi, Bursa´nın tarih ve kültür turizmi açısından da son derece önemli. Bölgenin ayağa kalkması, kültür ve inanç turizmi açısından büyük bir potansiyel olacaktır. Bursa´ya gelen yerli ve yabancı konuklar, sadece cami ve türbeleri değil, bu sayede Bursa´nın tarihi dokusunu yansıtan bir yaşam merkezini de gezip tanıma fırsatı bulmuş olacak. Tüm bunlar Başkanımız Mustafa Dündar´ın çalışmaları sayesinde gerçekleşiyor. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

"BÖLGE YAVAŞ YAVAŞ AYAĞA KALKIYOR"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Hisar tarihi şehir. Tüm dünya kentlerinde ´eski şehir´ olarak tabir edilen noktalar var. En çok turist bu bölgelere gelir. Osmangazi Belediyesi olarak Bursa´nın ´eski şehri´ olan Hisar bölgesini önemsiyoruz. Göreve başladığım andan itibaren bölge için önemli çalışmalara imza attık. Tarihi bölgenin birden ayağa kaldırmak mümkün değil ancak her çalışma birbirini tamamlayan parçalar olarak devam ediyor. Osmangazi Çıkmazı, Kale Sokak, Oruçbey Caddesi, Arkeopark, Filiboz Mescidi, cephe sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmaları ile bölge yavaş yavaş ayağa kalkıyor" diye konuştu.

"HİSAR BURSA TURİZMİNİ KURTARACAK"

Başkan Dündar, özellikle Oruçbey Caddesi´nde yürüttükleri çalışmaların bölgeye büyük bir ivme kazandıracak olduğunu ifade ederek, "Cephe sağlıklaştırma çalışmalarını tamamladık. 4 kurum ile ortak hareket ederek altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki hafta altyapı çalışmalarını tamamlayarak zemin yenileme çalışmalarına başlayacağız. Hisar ayağa kalkarsa bu diğer bölgelere de yansıyacaktır. Bu konuda ciddi çalışmalar yaptık. Bu konudaki hedefimiz tüm Hisar´ın bütün olarak ayağa kaldırılması. Bursa turizminin kurtuluşu da bu bölgedir" diye konuştu.


Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Alinur Aktaş'tan yeni evlilere düğün hediyesi

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 3 oyun sahnelenecek

4 İlde 3 organize suç örgütü çökertildi

Yükleniyor