Hüzünlü bayram arifesi: Şehit annesinin sözleri yürekleri dağladı

Hüzünlü bayram arifesi: Şehit annesinin sözleri yürekleri dağladı

GÜNDEM 27.06.2023 13:20:56 0
Hüzünlü bayram arifesi: Şehit annesinin sözleri yürekleri dağladı
Kocaeli’de 2008 yılında şehit düşen oğlu İskender Ercan’ın mezarını ziyaret eden acılı anne, söyledikleriyle yürekleri dağladı. Bayramların buruk geçtiğini ifade eden Zeynep Ercan, "İskender olmadan hayat çok zor geçiyor. 3 tane oğlum vardı, en küçüğü şehit oldu. Hiçbir zaman onu unutamıyorum. Bizimle beraber evde yaşıyor. Çok zor, Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ciğerlerimiz yandı" dedi.
Kurban Bayramı dolayısıyla Kocaeli Valiliği tarafından Bağçeşme Şehitliği’nde program düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şehitler için dualar edildi, mezarlar ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.
Tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Vali Seddar Yavuz, "Dini bayramlar, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve sevinçlerin paylaşıldığı, küslerin, dargınların barıştığı, milli birlik ve beraberliğimize hizmet eden müstesna günlerdir. Bu çerçevede özellikle yetim ve öksüzlerin, kimsesizlerin, ekonomik yoksunluk içinde bulunan kardeşlerimizin bayram sevincine ortak olabilmesi için Valiliğimizce de yoğun bir çalışma gerçekleştirmiştir. Hepinizin bildiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sosyal devlet uygulamaları en üst seviyede uygulamaya konmuş ve hiç kimse çaresiz durumda bırakılmamasına özen göstermiştir" diye konuştu.

"3 bine yakın evladımızın bayramlıkları teslim edilmiştir"
Kocaeli Valiliği’nin yardıma muhtaç ailelere destek olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "3 bine yakın evladımızın da bayramlıkları teslim edilmiştir. Valiliğimizce bayram süresince tüm kurum ve kuruluşlar itibariyle gerekli tedbirleri alınmış ve bayramın huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi için gerekenler planlanmıştır. Bu vesileyle özellikle yola çıkan, tekrar dönecek kardeşlerimize trafik kurallarına uymalarını, özellikle işaretlere ve görevlilerimizin ikazlarına, riayet etmelerini, uykusuz, yorgun yola çıkmamalarını ve aşırı sürat yapmalarını buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Diğer taraftan kurban kesecek kardeşlerimizin kurbanlarını valiliğimizce tespit edilmiş alanlarda kesebilirler. Bahçesinde kesecek olan varsa da özellikle çevreyi kirletmemelerini, çevreye duyarlı olmalarını, kurban kesmenin bir ibadet olduğunu, dolayısıyla ibadetin ruhuna aykırı davranışlarda bulunmamasını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle bir kez daha aziz milletimizin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"Ciğerlerimiz yandı"
2008 yılında Şırnak’ta şehit düşen oğlu İskender’in mezarı başında dua eden acılı anne Zeynep Ercan, "Üzüntülüyüz. Bizim için bayram bitti. Çocuğumuzun şehit olduğu gün bizim her şeyimiz, bayramımız gitti. Çok üzüntülüyüz. Başka diyecek bir şey yok. Oğlum 2008 yılında Şırnak’ta şehit oldu. Üzülerek de, olsa ağlayarak da olsa bayramı geçirmek durumundayız. Bayram bizim için buruk. Başka evlatlarımız, çocuklarımız da var, ayakta kalmakta mecburuz. İskender olmadan hayat çok zor geçiyor. 3 tane oğlum vardı, en küçüğü şehit oldu. Hiçbir zaman onu unutamıyorum. Bizimle beraber evde yaşıyor. Çok zor, Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ciğerlerimiz yandı. Çocuğum şehit olduktan sonra yaşasak ne olur yaşamasak ne olur ama yaşamak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.
Programa; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Deniz Eğitim Öğretim ve Kocaeli Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak

20 saniye içinde 2 kez ölümden döndü

İnegöl'de Yeniceköy'e 4 yeni sokak kazandırılıyor

İki lider arasında kritik görüşme: Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

Gençlerden şehitlere vefa

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı

Bursa AFSİAD’dan özel kullara ’eğitim kampüsü’ önerisi

Geleceğin veteriner hekimlerine uygulamalı eğitim

670 yıllık dede aşı geleneği bu yıl 671. kez yaşatılacak

Üsküdar’da beton pompası apartmanın üzerine devrildi: 2 balkon çöktü

Yalova’da AVM’deki avize alev alev yanarak düştü

Münevver Karabulut’un babası, Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflarını yorumladı

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun düşerek hayatını kaybettiği çukur kapatıldı

Başakşehir’de husumetlisini bıçaklayarak ölümüne neden olan şahıs yakalandı

Sultanbeyli’de boşanma aşamasındaki karısını boğarak öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

Yıldırım Belediyesi, Bağlaraltı Pazar Yeri projesini tamamlıyor

İHH Özgürlük Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştıracak

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Yükleniyor