İBRAHİM YAZICI STADYUMU AÇILDI

AÇILIŞTA BURSASPOR´UN ŞAMPİYON KADROSU İLE MİLLİ TAKIM´IN EFSANE İSİMLERİ GÖSTERİ MAÇI YAPTI.

SPOR 7.05.2018 18:43:40 0
İBRAHİM YAZICI STADYUMU AÇILDI

NİLÜFER BELEDİYESİ´NİN YAPTIRDIĞI VE TÜRKİYE´NİN ÖRNEK TESİSLERİ ARASINDA GÖSTERİLEN İBRAHİM YAZICI STADYUMU, BURSASPOR´UN MERHUM BAŞKANI İBRAHİM YAZICI´NIN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE HİZMETE AÇILDI. AÇILIŞTA BURSASPOR´UN ŞAMPİYON KADROSU İLE MİLLİ TAKIM´IN EFSANE İSİMLERİ GÖSTERİ MAÇI YAPTI.

Nilüfer Belediyesi´nin Bursa´ya kazandırdığı, Türkiye´de örnek gösterilecek dev bir spor tesisi olan ve Bursaspor´un şampiyon olduğu dönemde başkanlık yapan merhum İbrahim Yazıcı´nın adının verildiği Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu, anlamlı bir günde açıldı. Şampiyon Başkan İbrahim Yazıcı´nın, 5´inci ölüm yıl dönümünde gerçekleşen açılışa, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, İyi Parti Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, İbrahim Yazıcı´nın eşi Ayşen Yazıcı, kızı Efsun Yazıcı, oğlu Serkan Yazıcı ile Yazıcı Ailesi´nin yakınları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez, Bursaspor Kulübü mevcut Başkanı Ali Ay ile Teknik Direktör Mustafa Er, 2009-2010 sezonu şampiyon takımın futbolcuları, teknik heyeti ve yönetimi, Türkiye Milli Takımı´nın efsane futbolcuları, Türk futbolunun önemli yorumcuları ile çok sayıda Bursaspor sevdalısı katıldı.

İBRAHİM YAZICI ANISINA...

Protokol üyeleri açılıştan önce, Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu içinde oluşturulan ve içinde şampiyon başkanın kişisel eşyalarından fotoğraflarına, şampiyonluk sevincinin tüm izlerinden plaketlerine kadar pek çok parçanın yer aldığı İbrahim Yazıcı Anı Odası´nı gezdi. Bursaspor marşlarının yankılandığı Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu´nun açılışında, duygusal anlar da yaşandı.

Tören bütün şehitler ve İbrahim Yazıcı anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Stadyumun açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bursaspor´un adını tarihe altın harflerle yazan, ölümsüz Başkan İbrahim Yazıcı´yı andığımız gündür bugün. Ona olan sevgimizi, ona olan minnetimizi, adını yaşatarak gösterdiğimiz gündür bugün. Nilüferliler olarak onun adını bu kentte yaşatmaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Bizim için, en büyük onurdur bugün" dedi.

Tesisi, şampiyon başkan İbrahim Yazıcı´nın adını yaşatmak için yaptıklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, "Onu 5 yıl önce yitirdik ve hala çok özlüyoruz. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Bursaspor´u şampiyon yapan bir başkanın adını unutulmaz kılan, bizim için gurur abidesidir bu stadyum. Bu Stadyum, onun adını gelecek nesillere de taşıyacak ve İbrahim Yazıcı adıyla yaşayacak, adıyla yaşayacak" şeklinde konuştu.

7 bin seyirci kapasiteli stadyumun hem Nilüfer´e hem de İbrahim Yazıcı´nın adına yakışır bir tesis olduğunu belirten Başkan Bozbey, tesis hakkında detaylı bilgiler verdi.

Nilüfer´e İbrahim Yazıcı Stadyumu gibi nitelikli bir tesisi kazandırarak, hizmet çıtasını bir basamak daha yukarı taşıdıklarını ifade eden Başkan Bozbey, Yazıcı Ailesine, Bursaspor camiasına, Türkiye ve Bursaspor dünyasının tüm isimlerine, amatör spor kulüplerine, taraftar derneklerine, katkı koyan ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Aydınlık yarınlar ve daha güzel bir Nilüfer için hep beraber el ele vererek çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Sporun kenti Nilüfer´deki çalışmalarımızı taçlandıran Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu, kentimize, ülkemize, Türk sporuna hayırlı olsun" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Sönmez de Nilüfer Belediyesi´ni hayata geçirdiği projesinden dolayı kutlayarak, "Yeşil Bursamızın her alanda markalaşması gerekiyor. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sporcuya destek veren her türlü faaliyetin yanındayız" dedi.

Bursa Milletvekili Erkan Aydın da anlamlı projeyi Bursa´ya kazandıran başta Başkan Mustafa Bozbey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bursa´ya en büyük mutluluğu yaşatan Başkan İbrahim Yazıcı´ya Allah´tan rahmet diliyorum. Kendisi Bursa ve Bursaspor tarihinde adını altın harflerle kazıdı. Sayın Yazıcı´nın adı aslında Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu´na yakışırdı. İnşallah bizler Büyükşehir Belediyesi´ni kazanınca adını yakışır şekilde vereceğiz bunun sözünü verelim" diye konuştu.

AY: YAZICI BURSA´YA ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAŞATTI

İbrahim Yazıcı´nın önemli bir başkan olduğunu belirten Bursaspor Başkanı Ali Ay da, şampiyon Başkanı´na rahmetle andıklarını belirtti. Ay şöyle devam etti: "İbrahim Yazıcı, Bursaspor´a Bursa´ya çok güzel şeyler yaşattı. 2O10´da beşinci büyük olarak tarihe geçtik. Bizler de onun izinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. O ruhu yaşamak çok önemliydi, o ruhu yaşadılar ve şampiyon yaptılar. Çünkü hakikaten bugünkü futbol değerlerine baktığımızda bunu başarmak imkansız. Ben, burada özellikle Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey´e çok teşekkür ediyorum. Böyle değerli kişilerin isimlerini ilelebet yaşatmak için böyle tesislere, mahallelere, sokaklara isimlerini vermemiz gerekiyor. Bu sonraki nesillere de örnek olması için bu yollara başvurmamız lazım."

SERKAN YAZICI: BABAMIN İSMİ YÜREKLERE YAZILMIŞ

İbrahim Yazıcı´nın oğlu Serkan Yazıcı da duygu yüklü bir konuşma yaptı törende. Babası İbrahim Yazıcı´yı, her ölüm yıl dönümünde kalıcı bir şeyler yaparak andıklarını belirten Serkan Yazıcı, "Bu beş yıl içinde şunu gördük; Babamın ismi yüreklerde yazılmıştı. Bizim için en önemlisi de buydu. İşte bu yürüklerden en büyüğü de Mustafa Bozbey. Burada babamın ismini yaşatılmasını sağladı, kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi

3 büyük teşekkürü olduğunu söyleyen Serkan Yazıcı şöyle devam etti: "Başkanım çok teşekkür ediyorum. Vefanın bir semt ismi olmadığını herkese, tüm Türkiye´ye gösterdiniz. Bu stattan çıkacak sporcular, Türkiye´ye, Bursamıza faydalar sağlayacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürüm Bursaspor taraftarına. Babam her zaman büyük Bursaspor taraftarı derdi, biz öyle duyduk ondan. Ailemin en sevinçli günü Bursaspor´un şampiyon olduğu gündü. Şampiyonluk gecesinde babam bir köşede oturmuş, anılara dalmıştı. Ne zorluklarla, ne imkansızlıkla bu şampiyonluğu yaşadığını biliyoruz. Buradan çıkacak sporcuların da onun azmine inancına, sabrına, en önemlisi mütevaziliğine layık olacaklarına inanıyorum. En üzücü günümüz de babamı kaybettiğimiz gündü. O acı günde stadı dolduran Bursaspor taraftarı ona sahip çıktı. Taraftarın vedası inanılmaz ve unutulmazdı. O iki önemli günümüzde yanımızda olan Bursaspor taraftarına minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Üçüncü teşekkürüm de İbrahim Yazıcı başkanlığında, Ertuğrul Sağlam´ın yönettiği, Ömer Erdoğan kaptanlığını yaptığı Bursaspor´un şampiyon takımı. Bize müthiş bir şampiyonluk yaşattılar."

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yazıcı Ailesine, şampiyon takımın yönetim kurulu üyelerine ve Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam´a teşekkür plaketi verdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey daha sonra, Yazıcı Ailesi ve davetlilerle birlikte Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu´nun açılış kurdelesini kesti. Başkan Bozbey, açılışta Türkiye Futbol Federasyonu´na da önemli bir çağrıda bulundu. Başkan Mustafa Bozbey şöyle konuştu: "Türkiye Futbol Federasyonu´ndan bir isteğimiz var. 2018-2019 Türkiye Süper Ligi sezonunun, İbrahim Yazıcı sezonu olmasını diliyorum." dedi.

FUTBOL ŞÖLENİ YAŞANDI

Açılışın ardından, Ertuğrul Sağlam yönetiminde Bursaspor´un şampiyon kadrosundaki Ivankov, Pablo Martin Batalla, Ömer Erdoğan, Turgay Bahadır, Giani Krita, İbrahim Öztürk, Ali Tandoğan, Bekir Ozan Has gibi isimlerin yer aldığı Bursaspor Takımı ile Türkiye Milli Takımı´nın efsaneleri olan Rüştü Reçber, Ergün Penbe, Emre Aşık, Ogün Temizkanoğlu gibi isimlerin yer aldığı Bülent Korkmaz ve Hakan Ünsal yönetimindeki Milli Takım karması gösteri maçı yaptı. Mücadelenin başlama vuruşunu Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gerçekleştirdi. Tribünlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma, büyük heyecana sahne oldu. Bursasporlu futbolcular, attığı gollerden sonra ´Timsah yürüyüşü´ yaparak sevincini tüm tribünlerle paylaştı.

Yazıcı Ailesi, konuşmalar sırasında ve açılış töreninin ardından gösterime sunulan İbrahim Yazıcı belgeseli sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.

TÜRKİYE´DE ÖRNEK TESİS

Bursaspor´un merhum başkanı İbrahim Yazıcı´nın anısını yaşatacak olan stadyum, her türlü konfora sahip ve gece maçlarının da oynanabileceği modern bir tesis.

16 bin 200 metrekare alanda inşa edilen, yaklaşık 7 bin seyirci kapasiteli stadyum, 4 bloktan oluşuyor. Tesiste 128 yatak kapasiteli modern donanımlı sporcu oteli ve misafirhane bölümü de var. Güneş enerji sistemiyle enerji tüketiminin bir bölümünü de kendi üretimiyle karşılayacak olan stadyumda yalnızca gündüz değil, gece de maç yapılabilecek. 4 yılda tamamlanan ve 42 milyon liraya mal edilen Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu, yalnızca futbol değil, pek çok spor dalına da ev sahipliği yapacak. Stadyumda eskrim, engelli eskrim, masa tenisi, bilardo, squash, pilates ve kondisyon salonu, dans ve dart bölümleri de yer alıyor.

 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor