İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’dan ABD’ye "Gazze" tepkisi

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’dan ABD’ye "Gazze" tepkisi

POLİTİKA 11.12.2023 16:14:21 0
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’dan ABD’ye
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamına ilişkin, “Uluslararası sistem dedikleri sistem tamamen çökmüş vaziyette. Burada özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nin BM Güvenlik Konseyi’nde alınan kararı tek başına veto etmesi sade bir ateşkes kararından bahsediyoruz. Bunu tek başına veto etmesi Amerika’nın bütün bu suçların doğrudan ortağı olduğunu da kabul etmesi anlamına gelmiştir" dedi.
İlim Yayma Ödülleri Akademik Tanıtım Toplantısı Beşiktaş’taki bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, İlim Yayma Vakfı Başkanı Yusuf Tülün ve İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan katıldı. Burada bir konuşma yapan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri’nin 3’üncüsünün Cumartesi günü düzenlenecek törenle sahiplerini bulacağını belirterek, “İlim Yayma Ödüllerinin üçüncüsünün artık son sözündeyim diyebiliriz. Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde akşam saat 19.00’daki törende İlim Yayma Ödülleri sahiplerini bulacak. Büyük ödül mühendislik, doğa ve sağlık bilimleri ödülü ve sosyal bilimler ödülü iki defasında olduğu gibi yine sahiplerini bulacak. Büyük ödülümüz 150 cumhuriyet altını, diğer 2 ödülümüz de 50’şer cumhuriyet altını olarak verilecek. Bu sene İlim Yayma Vakfı’mızın 50. yılı olması sebebiyle bir de İlim Yayma Vakfı 50. yıl özel ödülü verilecek. Bu ödülümüzü de bütün kamuoyunun yakından tanıdığı Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar’a takdim edeceğiz. Kendisi bir videoyla katılacak. Ödülü de O’nun yerine TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’a tebliğ edeceğiz. Ödüllerinin maksadı Türkiye’de yapılan akademik çalışmanın başarılı üst düzey akademik çalışmanın ödüllendirmek suretiyle teşvik edilmesi aynı zamanda yeni nesillerin akademik kariyerleri araştırmacı olmayı, bilim insanı olmayı profesör ve akademisyen olmayı kariyer planlamalarını almalarını teşvik etmek. Bu yönüyle Türkiye’nin en parlak beyinlerinin, en parlak zekalarının sadece geçim amaçlı değil aynı zamanda topluma katkı amaçlı, birimlere katkı amaçlı kariyerler düşünmelerini de özendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Ödülü verdikten sonra hemen sonraki ödülle ilgili çalışmalara başlayacağız”
Büyük ödülün aday gösterme yöntemiyle diğer iki ödül de aday olma yöntemiyle sahibine ulaştığını söyleyen Bilal Erdoğan, "Aslında binin üzerinde başvuru online sistem üzerinden geliyor ama ondan sonra bu başvuruları tamamlama işte bütün evrak ve tezi, detayını ne varsa yükleme süreci gerçekleştikten sonra üç yüzlerde bir rakamda aslında dönemi kapatmış oluyoruz. Ve bu 300 küsür tamamlanmış başvuru içerisinde 3 kişi ödül sahibi olmuş oluyor. İlerleyen dönemde istişarelerimiz gösteriyor ki mevcut aday gösterilme ve aday olma mekanizmalarının dışında bir arama veya seçici kurul fonksiyonuna da ihtiyaç olabilir. Böylelikle tabii ki bazı akademisyenlerimiz aday olup da kazanamazsam da çekiniyor. Bazı akademisyenlerimiz aday olmayı da iyi düşünmüyor. Onun için biraz daha böyle bu ödüle layık insanların bulunmasına da ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz ve çok ciddi bir gizlilik içerisinde de yürütüyoruz ki yani birisi aday olup kimseye söylemese ondan sonra da kazanamazsa kimsenin haber olmayacak durumdayız yani. Hamdolsun böyle. İşte 2 hakem birbirinden habersiz olarak çalışmaları değerlendirip notluyorlar. Sonra bu 2 hakemin değerlendirmeleri birlikte ele alınıyor. Gerçekten tahsilatı ve uzun süren bir süreçten bahsediyoruz. Cumartesi günü ödülü verdikten sonra zaten hemen bir sonraki ödülle ilgili çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

ABD’ye Gazze tepkisi
İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama ilişkin de konuşan Bilal Erdoğan, “Bütün bunlar olurken dünyanın bir tarafında bize çok uzak olmayan Gazze’de ve Filistin’de İsrail’in görülmemiş bir soykırım muamelesine Filistinlileri tabi tuttuğunu görüyoruz. İşgal edilmiş topraklarda yaşamak yetmedi. İşte dönem dönem bu kıyımlara İsrail başlayıp maalesef insanlığın vicdanında artık açılan yaralar onarılamaz noktaya geldi. Bütün bir uluslararası kural temelli uluslararası sistem dedikleri sistem tamamen çökmüş vaziyette. Geldiğimiz nokta itibariyle ne Birleşmiş Milletler ne imzalanmış imza altına alınmış savaş suçlarını düzenleyen konvansiyonlar, anlaşmalar hiçbir anlam ifade etmez hale gelmiş durumda. Burada özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nin BM Güvenlik Konseyi’nde alınan kararı tek başına veto etmesi sade bir ateşkes kararından bahsediyoruz. Bunu tek başına veto etmesi Amerika’nın bütün bu suçların doğrudan ortağı olduğunu da kabul etmesi anlamına gelmiştir. Artık kendi kurallarını da çiğneyerek normalde kongre onayı olmadan vermemesi gereken mühimmatı da İsrail’e verme kararı almıştır. Bunun da bu şekilde tespit edilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 0 (Maç devam ediyor)

Tekirdağ’da silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini alan kursiyer hocalar, kurra hafız oldu

CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı

Bisikleti ile Moğolistan’a giden İtalyan fizyoterapist Havran’da kayboldu

İsmail Yüksek’in ayak bileği bağında kopma tespit edildi

İstanbul Havalimanı 15-21 Nisan tarihlerinde Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

Türkiye oynayarak büyüyecek

Şampiyon Inter, Torino’yu Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle mağlup etti

Korhan Berzeg’e ait yeni bulgular dere yatağında aranıyor

Ticari taksi ile motosikletin çarpıştı: 4 yaralı

Önce zile bastı, sonra tetiğe

Balıkesir’de Briçte Egemenlik Turnuvası yapıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Biz hala Türkiye’yi yöneten partiyiz

Eyüpsultan’da otomobillere rastgele silahla ateş açan şüpheli 6 aracı kurşunladı

Osman Aşkın Bak: "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile Türkiye’nin turizm bölgelerini tanıtıyoruz"

AB Büyükelçisi Türkiye Delegasyon Başkanı İstanbul Yarı Maratonu’na katıldı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ödül töreni yapıldı

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu Frank van den Broek kazandı

Keşan’da kamyonetin çarptığı yaya yaralandı

Sınır ötesi e-ticarette hedef "bir numara" olmak

Etiler’de Nusret’e silahlı saldırı: Kurşun bankaya isabet etti, polisler kovalayıp ateş açtı

Lastiği patlayan otomobil bariyerlere çarptı

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

Ünlü sanatçılar Altıeylül ve Balıkesir’in tanıtımı yapıldı

Esenyurt’ta veteriner hekimler unutulmadı

Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor

Yükleniyor