SOSYAL DENEY İÇİN ŞEHRİN GÖBEĞİNE ÇÖP DÖKÜLDÜ

İNEGÖL BELEDİYESİ TEMİZLİK FARKINDALIĞININ SAĞLANMASI AMACIYLA İLGİNÇ BİR PROJEYE İMZA ATTI

GÜNDEM 3.05.2018 18:20:46 0
/kanal16haber.com/2018-5/3/192150980b.mp4
SOSYAL DENEY İÇİN ŞEHRİN GÖBEĞİNE ÇÖP DÖKÜLDÜ

 

 

 

Temizliğe dikkat çekmek amacıyla yapılan proje ile alakalı açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bugün farklı bir çalışmanın altına imza atıyoruz. Böyle bir çalışma başka şehirlerde oldu mu bilmiyorum ama şehrimizde olmadığını biliyoruz. Atatürk Bulvarı üzerindeyiz ve arkamızda gördüğünüz bu çöp yığınıyla ilgili vatandaşlarımız dikkatli bir şekilde ne olduğunu meraklı gözlerle izleyip sorguluyor. Bugün burada kontrollü bir çalışma başlattık aslında. Temiz Şehir İnegöl, Marka Kent İnegöl gibi söylemleri dilde belki çokça yapıyoruz ama beraberinde bunun fiilen de gerçekleşmesini istiyoruz. Bu konuda kararlıyız. İnegöl´ümüz gerçekten güzel insanların yaşadığı bir şehir. Bunu hemen hemen her konuşmamızda ifade ediyoruz. Güzellikler şehri, hoşgörü şehri, huzur şehri diye ifade ediyorum. Aynı zamanda bu şehir temiz bir şehir olmak zorunda. Başka çaremiz yok. Bizler Müslümanız. Müslüman insan kirletmez, temiz tutar.? dedi.

KENDİLERİNE YÖNELTMELERİNİ İSTEDİK

Taban konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Bugün yapmış olduğumuz bu çalışmanın amacı da şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza bu farkındalığı verebilmek. Tabi biz bu çalışmaları çevre komisyonumuzla beraber 1 yılı aşkın süredir yapıyoruz. Bugün burada dökülen çöpleri şehrin belirli noktalarında her gün ufak öbekler halinde görüyoruz ama bunları bir araya öbekleyerek niçin bu çöplerin atıldığını insanların sorgulamasını, merak etmesini, kirlendiğinde ne olur, kirletmezsek ne olur gibi soruları kendilerine yöneltmelerini istedik.?.

DEVAM ETMESİ KANAATİNDEYİZ

?İnegöl Belediyesi olarak bugüne kadar hep temizleme hususu üzerinde durduk. Ama çevre komisyonumuzla yaptığımız çalışmalar neticesinde asıl olanın temizlemekten önce kirletmemek olduğunu ve bundan sonraki çalışmalarımızın büyük çoğunluğunda kirletmemek üzerine kurgular hazırlamak, kirletmemek üzerine farkındalıklar oluşturmak olacak. Bu farkındalık çalışmaları sadece bir broşür dağıtmaktan, seminer, konferans yapmaktan ibaret olmayacak. Bu çalışmaların da belediye var olduğu sürece devam etmesi kanaatindeyiz.?

DENETİM VE KONTROL

?Özellikle bu işin denetim ve kontrol ayağının ve beraberinde kurallara uymayanlara da kanunlar çerçevesinde cezalar kesilmesi hususunda hemfikirdeyiz. Tabi önceliğimiz insanları cezalandırmak asla değil. Kurallara uymayanlar var ise de bunlara da muhakkak suretler karşılığını vermek gerekir.?.

ÇÖPÜN ATILMASI İÇİN YETERLİ BİR SEBEP DEĞİLDİR

?Bizler bu konuda başarılı olmuş şehirler gibi temizlik hususunda bir fark ortaya koymak istiyoruz. Mobilyamızla övünüyoruz, köftemizle, kaplıcamızla ve diğer tüm markalarımızla övünüyoruz ama bana göre temiz olmak zaten dinimizin bize emrettiği bir konudur. İnsanların bu kadar kolay ellerindeki basit çöpleri yerlere atmaması gerektiğini düşünüyoruz. Evet bir yerde çöplerin atılması için gerekli çöp kutuları eksik olabilir. Ama bu çöpün atılması için yeterli bir sebep değildir. Gelişen ülkeleri incelediğimizde hiçbir yerde çöp kovası olmasa dahi insanlar o bilince ve farkındalığa vardıkları için ellerindeki çöpleri açık alana atmadıklarını görüyoruz. Biz de inşallah bundan sonra çok daha temiz bir İnegöl oluşturmak adına bu çalışmayı gerçekleştirmiş olduk. Çevre komisyonumuza da çok teşekkür ediyorum.?.

 

İNEGÖL, PIRIL İLE DÖNÜŞECEK

 

İnegöl Belediyesi, ?Temiz Şehir İnegöl´ sloganıyla startını verdiği çalışmalar kapsamında şehrin tamamında bu konuda farkındalık oluşturacak temizlik maskotunun tanıtımını yaptı. Pırıl ismi verilen maskot tırtıl, ?İnegöl Pırıl İle Dönüşüyor? sloganıyla temizlikle ilgili çalışmalarda boy gösterecek.

 

Temizlik alanında önemli adımlar atan İnegöl Belediyesi, ?Temiz Şehir İnegöl´ sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında kendine bir maskotta belirledi. Aynı zamanda değişim ve dönüşümü de temsil eden tırtıl karakteri üzerinde karar kılınırken, maskotun ismi ise Pırıl olarak belirlendi.

 

Belediye Başkanı Alper Taban, bu sabah Royal Otel´de düzenlenen lansman toplantısında temizlik maskotunun tanıtımını yaptı. Çevre komisyonu üyelerinin de hazır bulunduğu tanıtım toplantısında bir açıklama yapan Başkan Taban, temizlik konusundaki hedeflerini de yineleyerek bu alanda İnegöl´e bir unvan kazandırmak istediklerini söyledi.

 

BUGÜN İNEGÖL İÇİN MİLAT OLACAK

Tanıtım toplantısında konuşan Alper Taban, bugünü tarihe not olarak düşmek istediklerini belirterek; ?Beraberinde bugünü bir milat olarak şehrimizde başlamasını arzu ediyoruz. Bugünün ne önemi var derseniz; Çevre komisyonumuzla yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiğimiz çalışmalarla ilgili bunun ilk ayağını oluşturacağımız tanıtımı gerçekleştireceğiz. Temiz şehir, marka kent İnegöl diyoruz. Temiz bir şehir oluşturabilmek adına başlatmış olduğumuz çalışmaların ilk ayağı olarak değerlendirebiliriz bu tanıtımı? dedi.

 

DAHA TEMİZ BİR ŞEHİR OLABİLİRİZ

İnegöl Belediyesi olarak bu konuda sorumluluğun üzerlerinde olduğunu düşünerek zaten bir dizi çalışmanın yapıldığını hatırlatan Taban, ?Ama biliyorsunuz biz konuyu meclisimize taşıyarak muhalefeti ve iktidarıyla İnegöl´de temizlik hususunda neler yapılabilir bunu araştıralım istemiştik. İnşallah bugün ve bundan sonra bunun karşılığını her gün alacağımızı düşünüyorum. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Muhakkak suretle yaşadığımız şehir kirli mi sorusu akıllara gelebilir. Asla değil ama çok daha temiz olabiliriz. Bunu başarabilir miyiz? Mümkün. Tabi bunun için yapmamız gereken çalışmalar var. En başta bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların işi daha çok temizlemek adına kurgulandığını düşünüyorum. Personelimizi arttıralım, makine ve ekipmanımızı arttıralım gibi çalışmalarımız oldu. Tabi bilinçlendirme çalışmalarımız da oldu ama bugün ve bundan sonra yapacağımız çalışmaların daha büyük bir boyutunun farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarından olması gerektiğini fark ettik? diye konuştu.

 

PIRIL DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ TEMSİL EDECEK

?Bizim bu noktada bir sembolümüz olması gerekliliği konusunda hemfikir olduk. Bunu da yine ilgili danışmanlık aldığımız arkadaşlarımızın önerisi doğrultusunda ve geçmişte yapılan çalışmaları incelediğimizde; böyle bir sembolün temizliği ifade edeceğinden ötürü buna uygun bir sembol seçmek istedik. Öncelikle bu sembol ne olmalı konusunu değerlendirdik. Biz ne yapmak istiyoruz? Bir dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz. Sloganlarımızda da ifade edildiği üzere; ?İnegöl Pırıl İle Dönüşüyor´ dedik. Karakterimiz tırtıl. Niçin tırtıl? Tırtıl pek çok seçenek içerisinde seçildi. Bana göre çok anlamlı bir mesajı var. Tırtıl haliyle insanlara belki çok sevimli gelmeyebilir ancak tırtıl büyük bir dönüşümün habercisidir. Tırtıl sürecini tamamladığında kelebeğe dönüşerek dünyanın en tatlı hayvanlarından biri olacaktır. Değişim ve dönüşümün habercisi olarak tırtıl karakterini seçtik. Halkımıza sunduğumuz isimler arasında da pırıl isminin ön plana çıkmasından ötürü ?Pırıl pırıl bir İnegöl´ hayal ettiğimizden, karakterimizin ismini de Pırıl koyduk.?

 

PIRIL SOKAĞA İNDİ

Açıklama sonrası maskot Pırıl salona geldi. basına tanıtılan Pırıl, daha sonra Atatürk Bulvarında ilk kez sokağa inerek vatandaşlara da tanıtıldı.


Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

Bursa'da ilçe belediye başkanları Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

Osmangazi’de metruk bina yıkımları hız kazandı

Milli takımın yarısı İnegöl’den

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor farkı

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

Bursa'da müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

Bursaspor Divan Kurulu toplantısı ertelendi

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Bursa’da U-17 maçında kavga! Antrenörün dili boğazına kaçtı

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı

Bursa'da market çalışanını öldüren şahıs tutuklandı

Bursa'da ayı köye indi! Yiyecek bulamayınca çöplere daldı

Enerji Bakanı Bayraktar'dan yaz saati uygulamasına net mesaj

Kıskaç-13 ile 13 eski askeri öğrenci yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan Sibergöz-34 operasyonu

Bursa'da çocuklar Nil Karaibrahimgil ile eğlendi

Başkan Oktay Yılmaz: "Bursa için elbirliğiyle çalışacağız"

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da

İnegöl'de 23 Nisan ruhu yaşandı

İnegöl'de yan bakma nedeniyle sopalı ve bıçaklı kavga

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4’üncü sırada

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait eşyalar bulundu

Konut fiyatları Şubat’ta yıllık yüzde 58,3 arttı

Cezaevindeki hükümlüler üretti, fuardaki ürünler yoğun ilgi gördü

Motorin fiyatına gece yarısı indirim: 1,17 kuruş azalma bekleniyor

Yaylada kadın cesedi bulunmasına ilişkin bir kişi tutuklandı

Bursa'da alkollü sürücü kazaya neden oldu! 3 araç hasar gördü, vatandaş kıl payı kurtuldu

Yükleniyor