İnegöl’de gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Deprem Farkındalık Haftasında unutulmaz ve gerçekçi bir deprem tatbikatı yapan ekipler, bina içerisine cansız mankenler ve güvenli alanlara ise canlı birey yerleştirilerek enkaz altından kurtarılmasını canlı olarak uyguladı

BURSA HABER 14.08.2021 13:37:00 0
İnegöl’de gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

İnegöl Belediyesi, İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK)  ekipleri ile birlikte 10 Ağustos’ta başladığı Deprem Farkındalık Haftası ekinkilerine geçtiğimiz gün yaptığı gerçekçi deprem tatbikatı ile vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. 

 

10-16 Ağustos tarihleri arasında deprem farkındalığını ve bilincini arttırmak için bir dizi etkinlikler gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, Türkiye’de ilklerden biri olacak şekilde Yeniceköy’de ömrünü tamamlamış ve yıkılması gereken dört katlı binanın yıkımını yaparak, İNDAK ekipleri ile birlikte gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirdiler. Tatbikata ise İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kaymakam Eren Arslan, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İNDAK ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

Deprem Farkındalık Haftasında unutulmaz ve gerçekçi bir deprem tatbikatı yapan ekipler, bina içerisine cansız mankenler ve güvenli alanlara ise canlı birey yerleştirilerek enkaz altından kurtarılmasını canlı olarak uyguladı.  Yoğun ilgi gören tatbikatı ise vatandaşlar binanın yıkılışı ve bina içerisinde enkazların kurtuluş anını merakla izlediler.

 

SEKSEN KİŞİLİK EKİBİMİZLE YARALILARIN TAHLİYESİNİ YAPACAĞIZ

Tatbikat hakkında bilgi veren İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) Başkan Yardımcısı Eyüp Köksal, ‘’Burada gerçekçi bir tatbikat gerçekleştireceğiz. Birazdan binamızın yıkımını yaparak İNDAK ekibimizle birlikte bu enkaza müdahale edeceğiz. Seksen kişilik ekibimizle yaralıların tahliyesini gerçekleştireceğiz. Vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla yapılan bu çalışma için başta İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban olmak üzere tüm ekibimize teşekkür ediyorum.’’ dedi

GERÇEĞE ÖZDEŞ TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Daha önce de oluşabilecek afetlere karşı önlemlerin alınması için gereken tüm çalışmaların yapılması adına özverili çalışma sağlayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bu kez de deprem bilincini arttırmak ve olası durumda neler yapılacağını canlı olarak vatandaşlara aktarmak adına gerçeğe özdeş deprem tatbikatı yaptıklarını belirtti. Başkan Alper Taban enkaz alanındaki açıklamasında, ‘’Şehrimizde çok önemli bir tatbikatı gerçekleştiriyoruz. Tatbikatlar biraz önceden hazırlık yapılarak gerçekleştirilir fakat biz doğal ile özdeş bir tatbikat gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz üzere ülkemizde bundan yirmi iki yıl önce 17 Ağustos depremini yaşadık ve burada pek çok vatandaşımızı kaybettik. Bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Afetler ile ne kadar yüzleşebilirsek, ne kadar eksiklerimizi giderebilirsek, ne kadar vatandaşımızın bu konudaki farkındalığını, eğitimini arttırabilirsek o kadar başarılı olmuş olacağız. Burada İnegöl Belediyemizin depremsellik problemi olan bir yapısını daha önce İNDAK ekiplerimiz ile de birlikte planlayarak buranın yıkımını özellikle bekletmiştik. İçerideki esnaf arkadaşlarımızın buradan ayrılmasından sonra özellikle bu deprem haftasına da denk getirecek şekilde planladık. İçeriye cansız mankenler yerleştirerek ve binayı üzerine yıkarak sonrasından buradaki gönüllü ekibimizin çalışmaları neticesinde gerçeğe özdeş kurtarma çalışmaları gerçekleştireceğiz. Ben burada kıymetli İNDAK ekibine çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu afetleri hiç yaşatmasın fakat olabilme ihtimaline karşı her zaman hazır olmalıyız. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

 

AFETLER HAYATIMIZIN BİR PARÇASI HALİNE GELDİ

Son olarak afetlerin hayatımızda yerini olduğunu vurgulayan Kaymakam Eren Arslan ise, ‘’Şu gerçeği kabul etmemiz lazım dünya sürekli bununla yüzleşiyor. Doğal afetler, beklenmedik olaylar dünya da son yıllarda artarak can kayıplarına sebebiyet vererek hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu nedenle eğitimler ve farkındalık çalışmaları bizim için çok önemli. Bu konuda başta sayın başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Konuşmaların ardından bina yıkımı başlayarak gönüllü ekiplerin çalışmasıyla enkazlar yapılan tatbikat ile bulundukları alandan kurtarıldı. Tatbikat ise vatandaşlar tarafından merakla izlendi.


Bursa’da trafik kazası: 2 yaralı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölü sayısı 35 bin 984'e yükseldi

Dursun Özbek yeniden GS başkanı seçildi

Bursaspor'un yeni başkanı Enes Çelik oldu

Süper lig şampiyonu bu akşam belli oluyor

Bursaspor başkanını seçiyor

Akıncı EFES-2024 operasyonunda hedefleri tam isabet vurdu

Orgeneral Kadıoğlu HÜRJET ile ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Bursa'da Tarihi Hanlar Bölgesi'nde Kahve Buluşması

13 ilde "SİBERGÖZ-41" operasyonu: 65 gözaltı

TBMM'de yoğun mesai: Dışişleri Vakfı, kripto para ve askeri personel kanunu gündemde

Erguvan Bayramı nedir?

Bursa mutfağı tarihi meydanda vitrine çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Necip Fazıl Kısakürek'i andı

Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 41. yıldönümü

İnegöl'de İshak Paşa vefatının 537. yılında anıldı

Yıldırım'da 600 yıllık gelenek yaşatılıyor

Bozdoğan-40 operasyonunda gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi

3’üncü Geleneksel Erguvan Bayramı başladı

Raylı sistem işletmecileri Bursa'da buluştu

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 geniş kadrosu açıklandı

Yıldırım Belediyesi'nden vatandaşlara hem eğitim hem iş fırsatı

Bursa'da 25, 26 ve 27 Mayıs'ta planlı elektrik kesintileri gerçekleşecek

Yıldırım'da Erguvan Bayramı coşkusu

Bursa'da Türk Mutfağı haftasında lezzet şöleni

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Bursa basınıyla buluştu

Bursa’nın yöresel lezzetleri Türk Mutfağı Haftası’nda tanıtıldı

Harçlık aldığı kafeyi soyan tek elli hırsız kamerada

Tarım ve hayvancılığa destek güçlenerek sürecek

Türkiye'nin Mavi bayraklı plaj sayısı artıyor: Bursa'da 1 plaj daha mavi bayrak aldı

Yükleniyor