İNEGÖL´E BİR HİZMET DAHA

Belediye Başkanı Alper Taban çocuklar ile basket oynadı

ÇEVRE 2.06.2018 15:22:49 0
/kanal16haber.com/2018-6/2/153007461b.mp4
İNEGÖL´E BİR HİZMET DAHA

İNEGÖL BELEDİYESİ´NİN CERRAH MAHALLESİ KALBURT MEVKİİNDE HAYATA GEÇİRDİĞİ MİNİ SEMT SAHASI VE ÇOCUK OYUN ALANI HİZMETE GİRDİ. ÇOCUKLARIN DAHA MODERN KOŞULLARDA FUTBOL VE BASKETBOL OYNAYIP ÇOCUK OYUN ALANLARINDA GÖNÜLLERİNCE EĞLENEBİLECEĞİ SEMT SAHASINDA, YETİŞKİNLER İÇİN DE FİTNESS ALANI VE DİNLENME ALANLARI MEVCUT.

İNEGÖL´DE KALBURT MİNİ SEMT SAHASI HİZMETE GİRDİ 

İnegöl Belediyesi´nin Cerrah Mahallesi Kalburt mevkiinde hayata geçirdiği mini semt sahası ve çocuk oyun alanı hizmete girdi. Çocukların daha modern koşullarda futbol ve basketbol oynayıp çocuk oyun alanlarında gönüllerince eğlenebileceği semt sahasında, yetişkinler için de fitness alanı ve dinlenme alanları mevcut.

Her yaştan bireye hizmet anlayışıyla yeni yeni projeleri hayata geçiren İnegöl Belediyesi, Cerrah Mahallesi Kalburt mevkiinde atıl vaziyette bulunan alanı bölge çocuklarının birçok etkinlikte kullanabileceği çok amaçlı bir semt sahasına dönüştürdü. 1 dönümlük alan mini bir semt sahası olarak dizayn edilirken; içerisinde futbol ve basketbol sahası, çocuk oyun alanları, fitness alanları ve yetişkinler için dinlenme alanları bulunuyor.

Yapımı tamamlanan mini semt sahası hizmete girerken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle birlikte semt sahasını yerinde inceleyip çocuklarla basketbol oynadı. Bölge sakinleriyle de bir araya gelme fırsatı bulan Taban, önemli olanın bu sosyal donatı alanlarını yapmak değil korumak olduğunu hatırlatarak vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.

İnceleme sırasında bir açıklama da yapan Başkan Taban, ?Bugün yanımızda çocuklarımız da var. Buraya gelişimizin sebebi mini semt sahası, çocuk oyun alanı ve fitness alanımızın tamamlanmış halini görüp yerinde incelemek olduğundan, onların ilgi ve dikkatini çektiği için bugün çocuklarımız da aramızdalar. Bulunduğumuz bölge Cerrah Mahallemize bağlı bir bölge. Kalburt olarak biliniyor. Bu bölgede alt yapı ve üst yapıyla ilgili eksiklerimizi inşallah kısa, orta ve uzun vadeli planlarımıza alarak önceliği alt yapılara vererek eksiklerimizi tamamlamak istiyoruz? dedi.

Proje hakkında teknik bilgiler de veren Taban, ?Buralar sosyal donatı alanları, ortak kullanım alanları. Tabi belki günlerimizin çoğunluğu evlerimizde ve işlerimizde geçiyor ama bunlardan arta kalan vakitte de bu tür alanlar içerisinde hoşça vakit geçirebilmek adına güzel alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Burada sizlerden de gelen talepler doğrultusunda ekip arkadaşlarımız gelip incelemelerini gerçekleştirip bir planlama yaptılar. Bu planlama doğrultusunda yaklaşık 1 dönümlük bu alan üzerinde; 260 m2´lik bir semt sahası oluşturduk. Yine 210 m2´lik çocuk oyun alanımız var, 80 m2´lik alanda hemen yan bölümde fitness aletlerimiz bulunmakta. 130 m2´likte yeşil alan ve berberinde 320 m2 alanda sert zemin uygulamasını gerçekleştirdik. Üzerinde bulunan mevcut yetişkin ağaçları koruduk. Beraberinde ilave olarak 9 adet daha ağaç dikimi yaparak gelecekte buranın ağaçlar da büyüdüğünde çok daha güzel bir mekan oluşmasını sağlamış oluyoruz. Mini semt sahamızın öncelikle evlatlarımıza, mahalle sakinlerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum? açıklamalarında bulundu.

 ?Bu emaneti çocuklarımıza ve mahalle sakinlerimize teslim ediyoruz? sözleriyle konuşmasını sürdüren Alper Taban, ?Önemli olan yapmak değil korumak. İnşallah bundan sonraki süreçte de o görev öncelikle sizlerin olacak. Burada yaklaşık 100 bin TL´lik bir çalışma yapıldı. Bunlar bizim şahsi paralarımızdan değil, vatandaşlarımızın ödediği vergilerden yapılıyor. Dolayısıyla sizlerin parasını sağlanan hizmetlerle yine sizlere kazandırma gayretindeyiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun? ifadelerinde bulundu.

Açıklamanın ardından Başkan Taban, sahadaki çocuklarla birlikte basketbol oynayıp atış yaptı.


Personele ‘Kamu ihale kanunu eğitimi’

Adalet Bakanı Tunç CHP'de ki para sayma görüntülerine dair konuştu

İnegöl'de gaziler ve şehit aileleri iftar sofrasında buluştu

Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Yükleniyor