“İNEGÖL MOBİLYASI FUARA DAMGA VURDU”

İSMOB 2016’YI İNEGÖLLÜLER ORGANİZE EDECEK

GÜNDEM 4.02.2015 19:02:10 0
“İNEGÖL MOBİLYASI FUARA DAMGA VURDU”

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yavuz Uğurdağ ve yönetim kurulu üyeleri, dün akşam Sedef Pastanesi’nde düzenlenen basın toplantısında İstanbul Mobilya Fuarını değerlendirdi.

 

İnegöllü Mobilyacıların İstanbul’da ki fuara damga vurduğunu ve tasarımlarıyla ön plana çıktığını vurgulayan Yavuz Uğurdağ, gelecek yıl bu fuarın Ahmet Güleç başkanlığındaki Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu organizatörlüğünde düzenleneceği bilgisini verdi.

 

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) hakkında bilgilendirmede bulunan Uğurdağ, “Türkiye’de hali hazırda kurulmuş olan mobilya derneklerinin 7 tanesinin oluşturmuş olduğu bir federasyondur. Bu 7 dernekten bir tanesi de biziz. Diğer derneklerden İstanbul’dan Ankara’dan mutfakçılar, ofisçiler var. Genel itibariyle mobilya sektörünü temsil eden bir federasyon kuruldu. Bu federasyon bünyesinde biz 15 Ocak’tan itibaren başvurumuzu yaptık ve üye olduk. Federasyonda İnegöl’ü İMOS temsil ediyor. Federasyonun Türkiye mobilya sektörüne çok büyük katkı ve gelişimler sağlayacağı kanaatindeyiz. Biz de İMOS olarak en büyük katkıyı Türkiye mobilya sektörüne sağlayacağız. MOSFED’te Pazar günü Olağanüstü bir genel kurul da gerçekleştirdik. Bu genel kurulda bizim de delegemiz olan Sayın Ahmet Güleç MOSFED Başkanlığına seçilmiştir. Biz de İMOS Başkanı olarak Yönetim Kuruluna seçildik. Bu doğrultuda MOSFED’de artık İnegöl mobilyası hem başkan olarak Ahmet Güleç nezdinde hem de yönetim kurulu olarak İMOS Başkanı benim nezdimde temsil edilecektir. Bu da İnegöl’e artı değerler katacaktır” şeklinde konuştu.

 

MOSFED’in güçlü bir federasyon olduğunu aktaran Uğurdağ, “Bu federasyonun artık Türkiye mobilya sektörünü yönlendirme gibi bir sorumluluğu var. Bizim de İMOS olarak bu yönlendirmeye katkı, fikir sunma sorumluluğumuz var. İnşallah bunu da en üst seviyede başaracak güçteyiz. Bu doğrultuda CNR Fuarcılık ile alakalı İMOB 2016 ile ilgili MOSFED, İMOB 2016’nın CNR Fuarcılık ile alakalı sözleşmelerini yapmıştır. Düzenleyici organizatör olacak olan bundan sonra MOSDER değil MOSFED’dir. İMOB 2016’yı önümüzdeki sene inşallah MOSFED olarak hep birlikte İMOS’un da içerisinde bulunduğu şekilde kontrol ve organize edeceğiz. Özellikle fuarda ve fuardan sonra İnegöl’de bir sürü spekülasyonlar çıktı. Bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak istiyorum. İMOB 2016 kesinlikle MOSFED’in kontrolünde yapılacaktır ve İMOS da bu işin içerisinde olacaktır” diye konuştu.

 

MOSFED olarak İSMOB 2015’in ardından bir gala yemeği düzenlediklerini aktaran Uğurdağ, “Bu yemekte misafirlerimiz vardı. Bin 500’e yakın temsilcimiz ve sektörden arkadaşlarımız katıldı. MOSFED’in bu doğrultuda çalışmalara başlamasının ardından katkı sağlayacağı konular ortaya çıktı. Öncelikle İhracatçılar Birliği’nde Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin adı Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak değiştirildi. Mobilya ifadesi geçmiyordu artık bundan sonra sektör olarak mobilya da geçmiş olacak. Bu da bir açılımdır. İMOB 2016 ile alakalı fuara VİP alım heyetleri getirilecek. Federasyon nezdinde bu katkı sağlanacak. KOSGEB ile ilgili fuara destekler var. Bu çok az seviyede kalıyor. Federasyon bunun üzerine düşecek. KOSGEB ile alakalı destekleri yükseltme çabasına girecek. İnşallah bunda büyük ihtimalle başarılı olacağız ve fuara destekler büyük oranda çoğalacak” ifadelerini kullandı.

 

Bu gelişmelerin İnegöl sektörüne ne katacağı konusuna değinen Uğurdağ, “İMOS İnegöl’de sivil toplum kuruluşları açısından en önemli dernektir. Çünkü mobilya sektörünü temsil ediyor. İnegöl için mobilya çok önemli bir sektördür. Federasyonda da İMOS bu açılımı sağlayacak ve İnegöl’ün mobilya sektörünü en iyi şekilde federasyon nezdinde Türkiye’de ve dünyada temsil etmeye devam edecektir. İnşallah bunu da yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte en üst seviyede başaracak güçteyiz, inançtayız. Bundan böyle de artık fuarda da İMOS etkin rol oynayacaktır” açıklamalarında bulundu.

 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor